[ Universal-Security @ 30.05.2008. 21:50 ] @
Kako otkriti verziju programa pomoću koje je zapakovan neki zaštićeni ZIP file?
[ Milan Gligorijevic @ 30.05.2008. 21:55 ] @
ZIP arhiva ne mora da se napravi pomoću WinZip-a.
Zašto ti je to potrebno?
[ Universal-Security @ 30.05.2008. 22:29 ] @
Znam da WinZip nije jedini program. Trebam da otkrijem kojom verzijom ZIP programa je zapakovan zastićeni ZIP file, jer u tom zastićenom fajlu postoji pored ostalih jedan fajl koji imam u nezastićenom izdanju. Kad bih znao pomoću kojeg je programa je zapakovan zastićeni fajl, mogao bih ovaj nezastićeni file zipovati i dobiti .zip fajl identične veličine kao onaj u zaštićenom obliku (naravno iz ovog zastićenog moram izbrisati sve ostale fajlove osim ovog poznatog).
Kad imam dva zip fajla identične veličine i sa identičnim fajlom, (jedina je razlika što jedan je zaštićen, a drugi nije) mogao bih korištenjem plain-text metode lako doći do password-a kojim je zaključan ZIP file.
[ Catch 22 @ 31.05.2008. 00:07 ] @
^ Baš si "apsolvirao ceo problem", jedino što mislim da to neće ići baš tako...
Za početak u svakom programu za komprimovanje možeš i da biraš različit stepen kompresije... već tu imaš problem, da dalje ne nabrajam.
[ Universal-Security @ 31.05.2008. 12:04 ] @
Svaki zaštićeni file možeš otvoriti i vidjeti stepen kompresije bez pasworda. Uspijem svaki zaključani zip file koji sam komprimirao određenim programom da otključam plain text metodom. Bitno mi je da znam koja verzija je korištena, tako da mogu da stvorim zip file bez lozinke koji ima identičnu veličinu kao i onaj sa lozinkom. Tada plain text metoda radi 100%.
[ SLAVKO2222 @ 05.06.2008. 19:24 ] @
ja imam jako sličan problem sa winzip-om....dakle, prije nekoliko mjeseci u winzip sam stavio neke slike i stavio sam na njih password...naravno, zaboravio sam ga i sad mene zanima postoji li kakav program da mi otrije šifru? trenutnoi pokušavam sa visual zip passwrord recovery processor 5.54 MultiComputer....Već skenira 3 sata a došlo je do 1%...Mislim koliko će to trajati i dali je garancija da će uspjeti???

Hvala na pomoći
[ calexx @ 05.06.2008. 19:48 ] @
Ako je za 3 sata prošao 1%, to i nije loše vreme ali može lako da se desi da bude zaludan posao. Da li se sećaš bar kako je otprilike izgledao password? Mislim, 3-4-10 slova, da li si koristio mala ili velika ili kombinovano, da li si koristio specijalne karaktere ... ako je jednostavna, onda ima šanse da uspeš. Ako je neka od 20 kombinovanih, onda teeeško.
Da li u tom tvom programu možeš da biraš koliko i kakvih karaktera da probava?
Nekad bude lakše rešenje da odvojiš malo više vremena, koncentrišeš se i pogodiš password. :)
[ SLAVKO2222 @ 06.06.2008. 10:26 ] @
hehe, ovo zadnje što si naveo sam pokušao ali ništa...U tom programu imam opcije A...Z, a...z, 0...9
I nažalost sam ih morao sve uključiti jer se stvarno ne sječam passworda....I još sam stavio minimum znakova-1 i maximum 9 tako da i sam nevjerujem da ću to uspjeti ali ako netko ima pametnije rješenje neka slobodno kaže....

Hvala