[ Valerij Zajcev @ 30.05.2008. 23:24 ] @
Ovako imam 4 metode koje treba da se izvrsavaju na 4 niti. Ja treba da unesem: • Broj poslova • Vreme dolaska posla • Vreme potrebno da se posao odradi • Broj I/O uredjaja koji je potreban da bi se posao odradio. E kako cime ja mogu da izmerim koliko mi se nit izvrsava? Jer ja unosim vreme kada.... ma ne razumem sta treba da uradim :( Stepen multiprogramiranja n=4 (4 posla istovremeno mogu da se obradjuju). Na mikroporcesorski sistem prikacene su 4 jedinice nekog I/O uredjaja. Moguce je pokrenuti do 4 posla, pri cemu se kao parametri unose vreme kada posao dolazi u sistem, vreme koje je potrebno da se posao odradi, kao i broj jedinica I/O uredjaja koje su potrebne da bi se posao zavrsio (min 1, max 4). Pretpostavka je da posao mora istovremeno da koristi onoliki broj I/O uredjaja koliko je zadato preko parametara. Formirati GUI izgled aplikacije preko koje ce se unositi parametri simulacije: • Broj poslova • Vreme dolaska posla • Vreme potrebno da se posao odradi • Broj I/O uredjaja koji je potreban da bi se posao odradio. Na GUI-ju treba da je moguce posmarati rad poslova (koji posao je aktivan, koliko mu vremena treba da se izvrsi, koje I/O uredjaje trenutno koristi). Kada se izvrse svi poslovi, treba ponuditi statistiku srednjeg vremena zadrzavanja poslova u sistemu. Kao pomoc se navodi postavka i resenje slicnog zadatka. Zad . U trenucima 0, 1, 3 i 5 min na ulaz multiprogramskog sistema stižu poslovi A, B, C, D, čije izvršavanje traje 6, 4, 6 i 2 min i koji u toku rada koriste 2, 3, 1 i 1 jedinicu magnetne trake. Vreme čekanja poslova na završetak pristupa magnetnoj traci je zanemarljivo. Odrediti srednje vreme zadržavanja posla u sistemu ako postoji ukupno 4 jedinice magnetnih traka koje se poslovima dodeljuju za sve vreme postojanja poslova. ![]() |