[ digitalni @ 30.05.2008. 23:31 ] @
Zanima me kako napraviti (ili ako ima za kupiti jos bolje) vremenski timer koji bi mi nakon određenog vremena (kojeg bi mozda paralelnim portom programirao u basicu ili sl. odredjeno vrijeme) iskljucio napajanje nekog uredjaja koji je spojen na utikač (ili negdje na kablu)...

Isto tako, bilo bi zgodno kada se to dogodi da se oglasi i neki sklop ili upali neka led diodica, no to su sada vec finese :)

tenks unaprijed
[ Arnold Layne @ 31.05.2008. 00:06 ] @
Pa imas digitalnih tajmera koliko hoces... sa gomilom mogucnosti za podeavanje.. na buvljaku su oko 600dinara... nemam pojma koliko je ovaj model, ali eto prvi je izasao u google-u

http://www.repromarket.co.yu/i...n=com_virtuemart&Itemid=26

Poz
[ SASA M. @ 31.05.2008. 00:24 ] @
Probaj ovde da potrazis, bilo je ovde nekoliko ljudi koji su dali svoje programe za ukljucivanje uredjaja preko paralelnog porta. Ne mislim pri tom na program sa stranice diskolitez koji se najcesce spominjao.
[ Aleksandar Đokić @ 31.05.2008. 19:40 ] @
pa isti je interface, samo sto ga ne kontrolise discolitez nego sam napravis program
[ digitalni @ 01.06.2008. 13:33 ] @
Dobro to sam radio. imao sam slican seminarski rad gdje sma ukljucivao/iskljucivao uredjaj putem paralelnog porta pritiskom na neku tipku... zanimalo me da li ima negdje gotovo nesto jer dok sve sada otisnem ponovno, pa napravim pa jos doradim programcic taj (ako budem uopce mogao sa tim sklopom), trajalo bi vjecnost :) tenks na linku...