[ VJEKOLSAV @ 31.05.2008. 10:02 ] @
| model-28pt7303/12-sasija-MD 2.21 EAA.crko mu je blokić-221.2 KV-što stoji izmedju baze i emitera na horiz.tranzistoru(ŠTO KOD NJIH I NIJE NEUOBIČAJENO) zamjenjen drugi , ali kod starta krene visoki napon samo na sekundu i odmah se gasi,samo blinka ledica.mjerenjem nisam otkrio ništa nepravilno,čak sam mjenjao vertikalu ali nije do nje. s vanjskim grijanjem ekrana uspijem viditi samo na kratko osvjetljenje s povratnim linijama ,zato što sam pomjerio G2. UPOMOĆ!
|
[ ljuppco @ 31.05.2008. 11:26 ] @
Kakve su napone na izlazu napajanja, proveri ih. Ali ja mislim da moras da promenis izlazni tranzistor u horozontali, jer obavezno oni pregore kad pregori taj blok, ili kad ima lem na taj blok.
[ VJEKOLSAV @ 31.05.2008. 11:52 ] @
mjenjao sam tranzistor na početku , mada je i njegov bio ispravan-nego počinjem sumnjati na VN trafo imao sam slučaj kod sonija sa skoro identičnim simptomima i promjenio trafo i to je bilo to.nažalost ovaj nemam za probu.
[ ljuppco @ 31.05.2008. 12:15 ] @
Moguce je. Ako mislis da si siguran da si sve moguce premerio i probao onda zameni ga.
[ majstorr @ 02.06.2008. 16:47 ] @
Imao sam isto i bio je trafo samo moli boga da nije otislo jos nesto jer verovatno probija visoki napon.Moze da izgori svasta i napravi zanimaciju nekoliko sati dok se ne nadje sta je sve izgorelo.
[ VJEKOLSAV @ 02.06.2008. 17:05 ] @
mislim da kad bi zamjenio trafo i ako je do njega, danije više ništa jer on krene na sekund-dva i ne primjetim da imalo šprica .ako se odlučim kupiti novi javiću jeli to jer nemam ni jedan takav u rashodu.ipak je rizik da bacam novce ako nije on a ko zna dali će i kada trebati.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.