[ connundrum @ 31.05.2008. 10:33 ] @
zdravo prvo stvarno nisam znao gdje da stavim temu pa reko ovdje cu ... Ovako igram se malo sa staroj centralnom i hajde reko da pokusam napraviti ono sto od davno zelim pokusat napraviti ( tek sam treci srednje elektrotehnicke skole) tako mozda je vama ovo i smjesno al' et.. Znaci uzeo sam napojnu .. i posto se racunar pali jel preko dugmeta na centralnoj koji je spojen preko maticne ploce ( zelena i bijela zica) ja sam to direktno spoio znaci napojna - dugme znaci zelim da napravim nesto tacnije ko neki svoj cd / dvd player.. znaci imam dvd citac koji ima play dugme na sebi i audio izlaz.. znaci mogu spojiti zvucnike . tako da sam kontao da spojim napojnu taj prekidac i dvd citac ... samo problem je sto kada pri paljenju kada pritisnem dugme on pocne raditi kada ga pustim prestane posto je ono push dugme ko i na svakim racunarima .. mislim da je za to rijesenje jednostavno uzeti onaj klasicni prekidac i spojiti.. Sada me interesuje sta mislite o ovakvoj nekoj ideji i koliko bi dugo radilo sve ovo.. Znam da se moze uzeti cd player ili nesto slicno al to trosi baterije il ti opet adapter treba da spojis na struju ovo je neka moja ideja pa me itneresuje vase misnjenje da li bi radilo i koliko dugo :) ( mislim na to koliko dugo bili sta pregorilo i slicno) |