[ pgavrilo @ 31.05.2008. 14:17 ] @
Pravim za sebe jedan program. On mi ne treba da stoji na ekranu već da bude pod minimize modom
i da tako radi svoju funkciju. Riječ o programu sa jednim obrazcem u VB.NET-u. Je li to moguće u VB.NET-u?
UNAPRIJED HVALA
POZDRAV!
[ BezPanike @ 01.06.2008. 08:19 ] @
Jeste, naravno.
U form Load event dodaš:
Code:
 Me.WindowState = FormWindowState.Minimized

Možeš dodati i notify ikonicu u tray.
[ pgavrilo @ 01.06.2008. 20:07 ] @
Hvala!
Ali ne radi kako treba!
Stavim ja to ali ne izvršava Event KeyDown i nebilježi podatke
Nadam se da ćete mi pomoći!
POZDRAV!
[ mmix @ 02.06.2008. 08:44 ] @
Pa kad je program minimizovan onda ne moze da ima fokus i ne moze da prima user-input. Ako hoces minimizovanu aplikaciju koja prati desavanja na tastaturi moras da koristis global keyboard hook.
Primer: Processing Global Mouse and Keyboard Hooks in C#
[ pgavrilo @ 02.06.2008. 14:22 ] @
Druže to je to šta mi treba, al ne u C#!
Ima li slučajno to u VB.NET-u?
[ mmix @ 02.06.2008. 14:46 ] @
Nemoj da si lenj, proguglas malo, ima dosta primera, evo jedan
http://www.developer.com/net/vb/article.php/10926_2193301_1
[ deerbeer @ 02.06.2008. 15:22 ] @
Citat:
pgavrilo: Druže to je to šta mi treba, al ne u C#!
Ima li slučajno to u VB.NET-u?

Mozes i da napravis Windows Control Library kao DLL. Samo ubaci UserActivityHook.cs u taj projekat ..
iskompajliraj u C# i onda dodaj referencu na taj DLL u VB.NET projekat i radice ti...

[ pgavrilo @ 02.06.2008. 18:07 ] @
Napravio sam onaj Module KeyBoard, ali ne znam šta sa njim.
[ deerbeer @ 02.06.2008. 18:53 ] @
[VS 2005]
Desni klik na tvoj VB.NET projekat pa Add Reference ->Browse->pa_nadji_putanju(ModuleKeyBoard.dll) ;
a ako si napravio module tj. pod-projekat User kontrole u jednom istom solution-u
putanja do dll-a ce se automatski pojaviti u tabu Projects ...
U tvom Form.vb kodu :
Code:

Dim actHook As New UserActivityHook() 
actHook.Start() 
..
..

Pretpostavljam da ti je tesko za sada prepravljanje P/Invoke definicija i importa metoda iz Win Api-ija
iz C# u VB.NET pa ti je bolje ovako za sada ako trebas brzo da odradis posao ..
Ali sledeci put ako nadjes kontrolu u c# a radis u vb.net-u probaj da "prekodiras" u vb.net (i obratno)
brzo ces nauciti sve elemente sintakse koje sadrzi i drugi .NET jezik i shvatices da velike razlike i nema

Zanimljiv odlomak jer je bilo skoro pitanja na ovom forumu
http://www.elitesecurity.org/t...j-formi-dogodio-dogadjaj-click
u vezi global mouse and keyboard hook-ova ...

Citat:
#codeproject - George Mamaladze
There are a number of applications that run in the background and detect user inactivity to change their mode. For example, MSN Messenger (or any other messenger). I was going to write such an application, so I searched MSDN and found "exactly" what I needed: 318804 - HOW TO: Set a Windows Hook in Visual C# .NET. This article describes how to tap the mouse movement, but it works only when an application is active. At the end of this article, I found this explanation: "Global hook is not supported in .NET Framework. You cannot implement global hooks in Microsoft .NET Framework...". Anyway, I continued my research and found out that there are exceptions. There are WH_KEYBOARD_LL and WH_MOUSE_LL hooks that can be installed globally. So, I have basically replaced WH_MOUSE with WH_MOUSE_LL in the MSDN example, and it works.

Bio sam i ja dosta ubedjen da je tesko (ili nemoguce) to odraditi u .NET
E sad da li oni to ne preporucuju pa pricaju developerima da NE MOZE da se uradi ???

[ pgavrilo @ 03.06.2008. 11:46 ] @
Kako napraviti taj dll?
[ deerbeer @ 03.06.2008. 13:00 ] @
Citat:
deerbeer: Mozes i da napravis Windows Control Library kao DLL. Samo ubaci UserActivityHook.cs u taj projekat ..
iskompajliraj u C# i onda dodaj referencu na taj DLL u VB.NET projekat i radice ti...

Pa ako citas cele poruke znaces ....
Desni klik na tvoj VB.NET Solution pa Add->New Project->Visual C# ->Windows Control Library ->
Samo ubaci UserActivityHook.cs u taj projekat i iskompajliraj ...
pa onda sve sto sam ti rekao u proslom postu ...

Toliko od mene ....srecno !!!

[ pgavrilo @ 10.06.2008. 17:41 ] @
Hvala vama što ste mi hteli pomoći ali nešto mi ne ide!
POZDRAV!