[ tandrli @ 31.05.2008. 19:57 ] @
pozdrav
naime evo sta me muci ....
imam 2 racunara i prije sam se konektovo preko dialup-a adsl ... i to mi je cilj da ponovo napravim, ali ne znam setovati ovo cudo ... evo opcije koje mi on daje
VPI/VCI su mi poznati medjutim ne znam izabrati od ovih silni opcija pa moze li pomoc

mucho grasias

[ optix @ 31.05.2008. 20:23 ] @
PPPoE LLC

Bridge mode ENABLED - ako hoces da konekciju ostvarujes preko racunara, s tim sto ce to onda raditi samo na jednom racunaru u jednom trenutku.
[ tandrli @ 31.05.2008. 20:53 ] @
al treba da mi radi na oba racunara ...imam na svakom racunaru 2vrste konekcija Internet i Free
i na jedno racunaru radi Internet a na drugom Free i obrnuto .. tj. radi bilo koja konbinacija ... ovo mi je bilo i prije
[ optix @ 31.05.2008. 21:01 ] @
A sta mu dodje Free?
[ tandrli @ 31.05.2008. 21:18 ] @
ma to je konekcija ... gdje mogu skidat sa posebni servera a neide u limit
[ djricky @ 31.05.2008. 21:19 ] @
hmmm... ja bih pre probao sa rfc1483 llc bridged...
[ optix @ 31.05.2008. 21:27 ] @
PPPoE konekciju ka DSL provajderu (u tvom slucaju) mozes ostvariti samo sa jednog uredjaja, bilo to racunar ili ruter. Ako hoces na oba racunara u isto vreme koristiti taj adsl, odaberi DISABLED i namesti da ruter radi NAT.

Kako je pre bilo, koje sve konekcije imas itd. ja ne mogu gledati u kuglu kako bih saznao...
[ tandrli @ 31.05.2008. 21:45 ] @
Citat:
djricky: hmmm... ja bih pre probao sa rfc1483 llc bridged...

ovo i jeste default postavka ... tj kad resetujem ga iglicom

Citat:
optix: PPPoE konekciju ka DSL provajderu (u tvom slucaju) mozes ostvariti samo sa jednog uredjaja, bilo to racunar ili ruter. Ako hoces na oba racunara u isto vreme koristiti taj adsl, odaberi DISABLED i namesti da ruter radi NAT.

Kako je pre bilo, koje sve konekcije imas itd. ja ne mogu gledati u kuglu kako bih saznao...

@optix sorrrryyyyyyyy stvarno..... but
what a hell are you talking about

mislim stavrno se nerazumijem u ovo ... sta bi trebo sad DISABLED znaciti a sta NAT .. generalna specifikacija je ovo

[ tandrli @ 01.06.2008. 07:46 ] @
ili opcije koje imam ovako

[ Nermin_R10 @ 22.09.2008. 19:28 ] @
imam isti problem...poremetio sam dosadasnje konekcije preko dial-up ADSL...sada imam stalnu konekciju PPP...ako neko zna nek mi pomogne da vratim onu pocetnu konekciju...
[ tandrli @ 22.09.2008. 20:00 ] @
sve ovo moze se rijesiti i zabadanjem igle sa strane ... drzi se oko 15sec i pusti(nekad se mora i 2-3 puta ponoviti)

a evo objasnjenje
i IE ili mozzili ukucas http://192.168.1.1/ .. user: admin pasword: admin

ides
Setup wizard-> pa dole ima CONFIG

e
Encapsulation: 1483 Bridged IP LLC
VPI:8
VCI:35
Bridge mode: enabled i ides na save i modem ce se sam resetirati (probas i sa disable posto trenutno ne znam 100% ako jedno nije drugo jeste)

Za bolji ping kasnije namjestis:
Advance>WAN>ADSL
i samo ukljucis G.lite i Bitswap i SRA .. ostalo iskljuceno i save