[ veljko007 @ 01.06.2008. 12:53 ] @
Pre svega izvinjavam se ukoliko je tema ponovljena,koristio sam pretragu procitao sve teme na es-u u vezi mog problema,ali i dalje nisam uspeo da resim problem,pa vas s toga molim da mi ne brisete post!
Dakle,o cemu se radi.Hocu da umrezim dva kompjutera kako bi shareovao internet,DESKTOP i LAPTOP.
Na desktopu je windows xp professional service pack 2,i nakacen je WEBSTAR kablovski modem na usb port.
Na laptopu je windows vista home edition (nema nijedan service pack).
DESKTOP I LAPTOP su povezani crossover kablom,veza je direktna iz mrezne u mreznu,i kao shto sam napomenuo gore kablovski modem je nakacen preko usb-a na ovaj desktop.
obisao sam sve svetske i domace forume,sledio razna uputstva i nikako mi ne polazi za rukom da umrezim ta dva racunara,tj. da dobijem internet na laptopu.Znam da je sjebano,ali ako znate pomagajte!
Evo shta sam sve pokusavao:Dodelio sam manuelno adrese kompovima tipa desktop 192.168.0.1,laptop 192.168.0.2,laptop podesen da gateway bude 192.168.0.1,itd,itd.
Necu bezveze da smaram sve zivo sam pokusavao,iz desetine uputstava i textova sa foruma!
Daj nek' mi neko kaze kako da resim ovo s*****,vec duze vreme se zezam oko toga!Hvala unapred
[ Jbyn4e @ 01.06.2008. 13:07 ] @
Daj nam izlaz komande

ipconfig /all

na oba kompjutera, pa da vidimo kako si to i sta podesio.

Isto nam daj ispis komande ping na oba kompjutera:

Sa laptopa
ping IP_adresa_desktopa (zameni sa odgovarajucom)
Sa desktopa
ping IP_adresa_laptopa
[ veljko007 @ 01.06.2008. 18:21 ] @
Komnda ipconfig/all za DESKTOP kompjuter (xp service pack 2),evo:

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : PC1
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
IP Routing Enabled. . . . . . . . : Yes
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : sbb.rs

Ethernet adapter Local Area Connection 2:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : D-Link DFE-530TX PCI Fast Ethernet A
dapter (rev.A)
Physical Address. . . . . . . . . : 00-05-5D-DD-4F-65
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . :

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . : sbb.rs
Description . . . . . . . . . . . : Scientific-Atlanta WebSTAR 2000 seri
es Cable Modem
Physical Address. . . . . . . . . : 00-16-92-5B-B8-2D
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IP Address. . . . . . . . . . . . : 89.216.134.191
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.254.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 89.216.134.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 89.216.3.66
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 82.117.194.2
82.117.194.3
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 01 June 2008 10:05:40
Lease Expires . . . . . . . . . . : 01 June 2008 16:05:40

Isto ovo sa Laptopa (windows vista home edition)
evo:

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : PC2
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter LAN-Verbindung:

Description . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce Networking Controller
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1E-68-34-D4-55
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.2(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter Local Area Connection* 6:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Description . . . . . . . . . . . : isatap.{0CC7C804-C27F-46A2-861A-AAF87986
857}
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0

Tunnel adapter Local Area Connection* 8:

Description . . . . . . . . . . . : isatap.{106537DF-A80F-4112-AB18-A8A306CB
D3E}

Tunnel adapter Local Area Connection* 7:

Description . . . . . . . . . . . : 6TO4 Adapter

PING SA DESKTOPA(xp sp2) ka LAPTOPU (windows vista)

C:\Documents and Settings\Brile>ping 192.168.0.2
Pinging 192.168.0.2 with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Ping statistics for 192.168.0.2:
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),

PING SA LAPTOPA(windows vista home edition) KA DESKTOPU (xp sp2)

evo:

C:\Users\veljko>ping 192.168.0.1 Pinging with 32 bytes of data: Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Ping statistics for :
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),

ETO TO VAM JE TO,AJ' sad da vidimo sta mze da se uradi,:).pozzz
[ Jbyn4e @ 01.06.2008. 18:40 ] @
Na osnovu ponga se vidi da se masine medjusobno ne vide (drugim recima, ne mogu da pridju jedna drugoj, je li tako? ne vidis ni share-ovane stvari?), dakle ne valja ti kabl kojim ih povezujes...
Promeni kabl za pocetak.

Drugo, ostalo je ok, samo treba da omogucis (valjda to tako bese) internet connection sharing na mreznoj kartici sa lokalnim IP-jem (192.168.0.1), ukoliko vec nisi. O ovome otom potom, dok ne dodjemo do toga da se kompjuteri "vide", sve ostalo je nebitno.
[ veljko007 @ 01.06.2008. 19:19 ] @
E pa viis kompjuteri se vide,kad udjem u network i sharing center u visti na laptopu,vidim PC1 tj. dsktop racnar ali ne mogu da mu pristupim.
Znaci nije problem u kablu?
sta da radim dalje?
[ Danijel Krmar @ 01.06.2008. 19:26 ] @
Imas li firewall, i kako je podesen??
[ Jbyn4e @ 01.06.2008. 19:28 ] @
Iskljuci firewall-ove na obe masine,probaj ponovo ping. Ako sad radi, kabl nije problem. Ako ne radi, nemam pojma kako je moguce da se oni vide, ali da ne mozes da pristupis.
Share-uj neki direktorijum pa vidi da li mozes da im pristupis.
[ veljko007 @ 01.06.2008. 19:28 ] @
Imam na xp-u windows-ov firewall.
na laptopu sam sve firewallove poiskljucivao.

STA SAD?

pomagajte
[ Danijel Krmar @ 01.06.2008. 20:00 ] @
Mozes li na tim masinama da pingujes sam sebe? Odradi ping 127.0.0.1 pa vidi da li ping uspeva.
[ bobant @ 01.06.2008. 20:21 ] @
Probaj ponovo, po ovom uputstvu

http://www.microsoft.com/windo.../expert/crawford_02july01.mspx

Konfiguriši laptop kao dhcp klijent, ili ručno dodaj DNS (192.168.0.1)
[ Jbyn4e @ 01.06.2008. 21:14 ] @
Citat:
Danijel Krmar: Mozes li na tim masinama da pingujes sam sebe? Odradi ping 127.0.0.1 pa vidi da li ping uspeva.

Ping 127.0.0.1 ce da radi i bez mrezne kartice... mislio si da li moze da ping-uje 192.168.0.2?

I da, nisi nista napisao da li sad ping radi /ne radi, da li se i dalje vide u network neighbour... i sta? si uradio share-ing nekih direktorijuma? Da li mozes da im pristupis? Odgovaraj ono sto te pitamo, sta ti tesko? Ili ne zelis pomoc?
[ Danijel Krmar @ 02.06.2008. 00:06 ] @
Citat:
Jbyn4e: Ping 127.0.0.1 ce da radi i bez mrezne kartice... mislio si da li moze da ping-uje 192.168.0.2?

Da
[ veljko007 @ 02.06.2008. 12:19 ] @
E ovako stoje stvari:

ping ka xp-u sa laptopa i obrnuto,NECE!ali sami sebe pinguju bez problema!

u visti kad udjem u start network,vidim PC1 (desktop),i kad uradim dvoklik izbaci poruku tipa "cannot access"
na desktopu u My network places kad klknem na view workgroup computers,izbaci poruku tipa "...is not accessible,you may not have permissions".....,i naavno ne vidi se laptop,tj. PC2.

shareovao sam direktorijume,ne radi!ne vidim ih...

Citat:
bobant: Probaj ponovo, po ovom uputstvu

http://www.microsoft.com/windo.../expert/crawford_02july01.mspx

Konfiguriši laptop kao dhcp klijent, ili ručno dodaj DNS (192.168.0.1)

probao po ovom uputsvu,shareovao konekciju sa desktopa (shareovao sam LOCAL AREA CONECTION na kojoj je USB modem nakacen,a ima i LOCAL AREA CONECTION 2,to je veza izmedju laptopa i desktopa,jel i nju treba shareovati?).

Probao sam laptop da namestim da radi kao DHCP klijent po prilozenom uputstvu,znaci stavio sam obtain adress automatically.Rezultat toga je nova ip adresa tipa 169.254.237.51,znaci NISTA,tad i ne vidim desktop racunar u NETWORK-u.

Kad rucno unesem DNS 192.168.0.1,sve je isto,s tim shto mogu kao i pre da vidim desktop racunar,ali interneta i dalje nema.

izvinite shto ovoliko dugo cekate na odgovor,problem je sto sam na faksu,pa dok stignem kuci...hvala vam na podrsci...ima li neko resenje sada?pozzz
[ neur0 @ 02.06.2008. 14:16 ] @
Ja na primer ne bi nista ni resavao dok ne dodjes do toga da mozes da pingujes 2 masine direktno povezane kablom. To je osnovna L3 konektivnost koja je preduslov za sve ostalo tipa DNS, ICS i sta sve moze da bude problem.
Ne znam za Vistu, al na XP-u iskljuci svaki vid firewall-a, anti-spyware, anti-virus. anti-x koji postoji, mozes i da iskljucis kabl preko kog ides na net, samo da dobijes jednostavan ping izmedju te 2 masine. Stavi jednostavne staticke privatne adrese na tim interfejsima izmedju, DNS ne treba ni da podesavas. kad lepo dobijes ping, onda moze dalje da se gleda sta nije u redu bez da posle nekoliko dana pokusavanja ispadne da npr Vistin firewall nesto gusi i slicne gluposti.
Konkretno, ako prihvatis moj savet, i na jednom i drugom racunaru odradi "ROUTE PRINT" (mozes i ovde da pastujes) i na kraju "arp -a" (ako se ne varam tako bese na Windowsu).
Eh da, i ako i dalje nece OBAVEZNO restartuj obe masine, restart resava vise od 40% "cudnih" problema na Windows platformama po mom iskustvu.
[ Jbyn4e @ 02.06.2008. 15:26 ] @
Hm, mozda je tebi taj kabl radio, ali sad definitivnio ne radi. Lepo ti njega izvadi i ponovo stavi, da vidis da li ce tako da radi (mozda se neki kontakti na kablu "vrate"), ali u svakom slucaju ti taj kabl ne valja.
Moguce je da
Citat:

u visti kad udjem u start network,vidim PC1 (desktop),

se ovo desava da je zapamtio dok ti je kabl radio. Ja stvarno tipujem da je kabl (ili ne valja, ili nije uboden u mrezne kartice!).
[ Rekla Kazala @ 02.06.2008. 16:54 ] @
I meni se čini da je kabal u pitanju. Dali si 100% siguran da je crossover? Jesi pokušao sa istim kablom da povežeš dva XP računara? Isključi firewall na XP jel on zna takodje da ti zamrsi končiće. Mislim da sam čitao negde da je Vista imala problema sa lokalnim umrežavanjem (nažalost nemogu da se setim gde) i da je SP1 za Vistu to trebao da reši. Evo jednostavan prikaz kako treba da izgleda crossover kabal pa uporedi.

http://www.home-network-help.com/images/crossover-cable.jpg

[ donbozone @ 02.06.2008. 18:29 ] @
..ma batali share-ovanje, uzmi najobicniji ruter (ja kad sam kupovo bio oko 2000 sad je mozda 1500), bocnes dva kabla i cao. Ovako ti jedan komp uvek mora biti ukljucen da bi imao net na drugom (server/client).
[ Rekla Kazala @ 02.06.2008. 18:41 ] @
E ovako. Našao sam text gde se spominje problem Viste sa umrežavanjem preko DHCP, stim da verovatno taj problem
vredi i za sva ostala umrežavanja. Nažalost moraćeš da udješ u REGEDIT da bi to pokušao da rešis, Ako neznaš
šta je regedit i registar onda iskreno ti nepreporučujem da se bakćeš stim. Jel može da te više zezne nego što pomogne.
Problem je u tome što je razlika u BROADCAST vrednosti izmedju Viste i XP SP2 + ostalih. XP SP2 vrednost BROADCAST stoji
kao 0 (inaktivan) dok u Visti nije inaktivan. Da bi promenio ovu vrednost u Visti radiš sledeće:

http://support.microsoft.com/kb/928233/

Srećno
[ veljko007 @ 04.06.2008. 15:49 ] @

[quote]Rekla Kazala: I meni se čini da je kabal u pitanju. Dali si 100% siguran da je crossover? Jesi pokušao sa istim kablom da povežeš dva XP računara? Isključi firewall na XP jel on zna takodje da ti zamrsi končiće. Mislim da sam čitao negde da je Vista imala problema sa lokalnim umrežavanjem (nažalost nemogu da se setim gde) i da je SP1 za Vistu to trebao da reši. Evo jednostavan prikaz kako treba da izgleda crossover kabal pa uporedi.
Citat:
Rekla Kazala: I meni se čini da je kabal u pitanju. Dali si 100% siguran da je crossover? Jesi pokušao sa istim kablom da povežeš dva XP računara? Isključi firewall na XP jel on zna takodje da ti zamrsi končiće. Mislim da sam čitao negde da je Vista imala problema sa lokalnim umrežavanjem (nažalost nemogu da se setim gde) i da je SP1 za Vistu to trebao da reši. Evo jednostavan prikaz kako treba da izgleda crossover kabal pa uporedi.

http://www.home-network-help.com/images/crossover-cable.jpg

E ovako KABL jeste CROSSOVER,na njemu pise CROSSED,valjda to znaci da je crossover?i uboden je u mrezne kartice,ne bih vam za dzabe pisao.:)
Inace,100% je ispravan jer je radio na mom desktop racunaru,preko tog kabla sam imao shareovan internet bez problema!

Citat:
Rekla Kazala: E ovako. Našao sam text gde se spominje problem Viste sa umrežavanjem preko DHCP, stim da verovatno taj problem
vredi i za sva ostala umrežavanja. Nažalost moraćeš da udješ u REGEDIT da bi to pokušao da rešis, Ako neznaš
šta je regedit i registar onda iskreno ti nepreporučujem da se bakćeš stim. Jel može da te više zezne nego što pomogne.
Problem je u tome što je razlika u BROADCAST vrednosti izmedju Viste i XP SP2 + ostalih. XP SP2 vrednost BROADCAST stoji
kao 0 (inaktivan) dok u Visti nije inaktivan. Da bi promenio ovu vrednost u Visti radiš sledeće:

http://support.microsoft.com/kb/928233/

Srećno

U tom uputstvu pise da treeba da udjem u HKEY\Localmachine\Control\CurentControlSet001\Services\Parametrs\TCPIP\Interfaces\{GUID}
Sve je to ok,ali kod mene {GUID} NE POSTOJI!NEMA GA!Tako da sve sto je u uputstvu pada u vodu....

Nakon svih vasih sugestija,i bezbroj pokusavanja da resim slucaj,resio sam da instaliram SERVICE PACK 1 jel neko od vas rece da on rsava problem sa mrezom.
Nakon instalacije SERVICE PACK-a kompjuteri ne mogu vise ni sami sebe da vide,a kamoli jedne druge.Ping uopste ne radi,ne pinguju ni sebe ni medjusobno.
Napominjem da je WORKGROP-a podesena na isto,znaci:MSHOME,masine sam restartovao najmanje 5 puta ali nema promena.

Sta da radim ljudi?Mora da moze da se umreze!

Ruter da kupim ne isplati mi se,jer mi bas i odgovara da ih povezem direktno kablom,jer ovaj desktop shto shareuje konekciju non-stop radi.
[ Rekla Kazala @ 04.06.2008. 20:33 ] @
OK idemo dalje dok to nesredimo. Pošto si rekao

u visti kad udjem u start network,vidim PC1 (desktop),i kad uradim dvoklik izbaci poruku tipa "cannot access"
na desktopu u My network places kad klknem na view workgroup computers,izbaci poruku tipa "...is not accessible,you may not have permissions".....,i naavno ne vidi se laptop,tj. PC2.

Moram da pitam dali imas NetBIOS uključen uopšte? Kao što ćeš da vidiš na sledećem linku sa crvenim slovima piše sledeće "Workgroup Name is not accessible. You may not have permission to use this network resource. Link za rešenje:

http://support.microsoft.com/kb/318030/en-us

Takodje je pitanje da nije možda Winsock2 kompromitovan. Vidi link:

http://support.microsoft.com/kb/811259/en-us

Ajde javi šta si uradio sa ovim pa da tražimo dalje ako treba.

P.S. Vrlo zanimljiv link u vezi tvog problem:
http://support.microsoft.com/kb/947235/en-us

[Ovu poruku je menjao Rekla Kazala dana 04.06.2008. u 21:57 GMT+1]
[ bttp @ 04.06.2008. 21:18 ] @
Njemu DHCP uopšte nije uključen kolko sam ja video iz onih logova na početku
[ Rekla Kazala @ 04.06.2008. 21:46 ] @
Al sam raspoložen večeras :-)

Ok kao što sam rekao ranije. Znam da sam čitao negde da Vista ima problema sa umrežavanjem i napokon sam našao taj link. Pročitaj takodje "comments" videćeš da nisi sam u ovom problemu

http://www.computerworld.com/a...cleBasic&articleId=9019179

Navodno je to namerno napravljeno od strane MS da korisnici koji imaju nelegalan XP nemogu da se umreže sa Vistom. Da bi mogli da se "vide" u mreži XP i Vista mora se skinuti jedan hotfix za XP. Naravno nakon što MS prekontroliše dali je XP legalan. U pitanju je neki Link Layer Topology Discovery (LLTD) Responder (KB922120) link za njega je:

http://www.microsoft.com/downl...7F485FA34EA&displaylang=en

Nadam se iskreno da ti je XP legalan ;-) Ako nije javi mi da ti pošaljem, sad sam ga skinuo da ga imam-
[ veljko007 @ 05.06.2008. 00:48 ] @
Pazi sve sto si mi napisao sva uputsva sam sledio,sve sam uradio,i opet nishta,mislim nije bash nista.
Xp moze da pinguje sebe,i u my network places vidi samo sebe.
Laptop isto tako.
Taj LLTP responder sam skinuo jos odavno i instalirao na xp-u.
Xp mi naravno nije legalan,dok vista jeste.
NETBIOS mi je ukljucen na oba kompjutera.
WINSOCK je OK!:)
ovo postaje interesantno,svako resenje,svako podesavanje daje iste rezultate,tj. ne daje rezultate!:)
Sta dalje da radim?izludecu....hvala sto se trudite da mi pomognete,samo nastavite,da resimo problem.....pozzz
[ Rekla Kazala @ 05.06.2008. 01:05 ] @
J*biga pošto nekoristim Vistu lično (iz priloženih dokaza o sranju)

Ostaje mi samo da te pitam dali si u Visti prebacio network da bude private ili public. I vrlo bitno dali si isključio u Visti "Vista Mapping Service"

Za noćas toliko jer me ošinuo Jelen
[ Rekla Kazala @ 05.06.2008. 01:10 ] @
Jelenče me razdrmalo samo tako :-)

Isključi UAC u Visti ako nisi dosad

Vista mora da ima "navodno" password ukucan inače neće se videti u mreži
[ veljko007 @ 05.06.2008. 15:35 ] @
E pazi foru,ovo stvarno postaje interesantno.
Sinoc sam probao da ukljucim onaj servis COMPUTER BROWSER,i ka dga ukljucim,desava se sledece:
u xp-u u my network places kompjuter vidi sebe samo,isto tako i VISTA.
A kad iskljucim pomenuti servis onda xp ne vidi ni sebe izbacuje gresku tipa da workgroupa ne postoji,ne moze da joj pristupi,ili sta vec....
Ali zato sa iskljucenim ovim servisom Vista vidi i sebe i XP!:) Ali opet ista prica,vidi XP ali ne moze da mu pristupi....

Ajde familije ti objasni mi kako da sredim taj UAC i taj network mapping.
I ako mozes posalji mi taj LLTD responer mozda sa tvojim proradi!:) evo ti mail [email protected].
I sta da radim sa ovim servisom computer browsing da ga iskljucim ili ukljucim?

Ti si imao isto problem sa umrezavanjem VISTE i XP-a?

Ajde pogledaj kod tebe kako su podesene konekcije pa mi kazi,interesuje me sta treba da bude cekirano na kojoj konekciji,tipa File and Printer sharing,tcpip,Link Layer Topology,kod mene je sve navedeneo cekirano,i na xp-u na obe konekcije,mislim na Local Area Conection(INTERNET),i LOCAL AREA CONNECTION 2 (mreza).
I na visti je sve to ISTO na njenoj konekciji.

Hvala puno,i ajde da resimo ovo,stvarno me nervira!pozzz
[ Rekla Kazala @ 05.06.2008. 20:41 ] @
Ćao svima

Malo sam potražio po netu oko ovog problema i kao što sam rekao ranije, nisi jedini koji je imao ovaj problem. Pitao si me kako da isključiš UAC evo linka za to:

http://www.vista4beginners.com/How-to-disable-UAC

Za ostalo opet da ponovim, na OBE mašine isključi Firewall i Antiviruse.
Na OBE mašine podeli sve moguće SHARE
Workgroup ime mora da bude identično na obe mašine
Instaliraj LLTD Responder na XP mašini samo
Za kraj pogledaj sledeći link da podesiš XP register, sačuvaj ovaj link jer ima još uputsva ispod "Similar problems and solutions" ako nebude upalilo iz prve

http://support.microsoft.com/kb/913628

Ajd pa javi šta si uradio

P.S. Prilično dobar link takodje je ovaj:
http://www.vista4beginners.com...network-discovery-file-sharing
[ FlashMaster @ 07.06.2008. 21:39 ] @
Ja vec mesecima kuburim sa slicnim problemom,i dosao sam do saznanja da widows xp NEMA dhcp server,vec tu funkciju(veoma lose i traljavo) vrsi ICS(internet connection sharing).Iz tvog izlaganja vidim da ti je glavni komp(ruter) onaj sa win xp,a vista je klijent.Probaj nekako da ti ruter bude ili linux ili win2000.Xp je toliko los po ovom pitanju da cak ne moze da dodeli ip adresu i ako je i ruter i klijent pod win xp.
Igrom slucaja i meni ruter mora biti XP(zbog mog klinca koji igra igrice dok ja surfujem), pa se mucim ali resenja nema.Od 100 pokusaja dodeljivanja ip adrese,5 puta uspe a 95 ne.Probao sam koristiti i 3rd party software,odnosno instalirao software koji radi kao dhcp i opet nista.Znam da bih problem resio ako bih kao ruter koristio linux(radi fantasticno),ali trenutno to nije moguce...

Da napomenem jos i to da rucno upisivanje IP adresa nije donelo nikakve rezultate...
[ FlashMaster @ 08.06.2008. 09:44 ] @
Evo konacno(slucajno) sam nasao nesto,mali DHCP server koji radi fantasticno i 100%.

http://ruttkamp.gmxhome.de/dhcpsrv/dhcpsrv1.6.zip

Jednostavan je a radi perfektno.Samo ga instaliraj na glavni komp (mislim da ti je to onaj sa win XP-om).
[ Jbyn4e @ 08.06.2008. 10:24 ] @
Dok ne proradi ping izmedju te dve masine ja i dalje tipujem na kabl koji je radio pa prestao da radi. Ne vidim sto je tesko nabaviti novi krosover kabl pa probati?
[ Machiavelli... @ 12.06.2008. 15:14 ] @
Malo pitanje za autora jesi li ukljucio "Network Discovery" na Vista masini, "File Sharing", i "Password Protection" sharing disable (iskljuci).

Control Panel\Network and Sharing Center\ ... Tu podesavas.