[ AdiX @ 01.06.2008. 13:14 ] @
Od neki dan imam problem koji se povremeno desava na jednom od mikrotikova. U mrezi je implementiran radius server, medjutim od neki dan na jednom od mikrotikova dobijam informaciju za korisnika koji zeli da se loguje "pppoe ppp error - could not add address: already have such address (6)" i to se veze samo za jednog usera i njega maltretira. u pitanju je MT lvl4 licenca i ver 3.7... isti problem imao sam i sa 3.1 verzijom, nekon nadogradnje i par restarta problem je nestao medjutim opet se pojavio iz kojih razloga ????

Poz,
[ Schmidt @ 01.06.2008. 21:16 ] @
Da li si mozhda tom useru dao fiksnu ip adresu?
To se obichno deshava kad user kroz radius treba da dobije fiksnu ip a u isto vrijeme ta adresa pripada poolu i sluchajno je dodjeljena nekom drugom.

Ako je tvoj odgovor da onda izbaci tu fiksnu ip adresu iz poola tako da je mikrotik ne dodjeljuje nijednom korisniku, a tvoj korisnik cje kroz radius dobiti svoju ip adresu putem atributa Framed-Ip-Address.
[ AdiX @ 01.06.2008. 22:42 ] @
Kad sam malo bolje pogledao upravo je to problem bio. Istu ip je dodjeljivao kao sto ju je vec imao jedan user sa statickom IP... Hvala drug.