[ Valerij Zajcev @ 01.06.2008. 21:55 ] @
Code:
string line;
            string ConnString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=\"C:\\Users\\vlada\\Desktop\\program za mirovica\\pubs2002.mdb\"";
            SqlConnection myConnection = new SqlConnection(ConnString);
            myConnection.Open();
            SqlCommand myCommand = new SqlCommand("SELECT * FROM EMPLOYEE", myConnection);

SqlDataReader myDataReader = myCommand.ExecuteReader(CommandBehavior.CloseConnection);

while (myDataReader.Read())
            {
                line = string.Format(myDataReader[0] + " -- " + myDataReader[1]);
                listBox1.Items.Add(line);
            }

myConnection.Close();

Kaze : keyword not suported 'provider' ?
[ Pharos @ 02.06.2008. 08:05 ] @
Problem ti pravi connection string
[ Valerij Zajcev @ 02.06.2008. 09:42 ] @
Citat:
Problem ti pravi connection string

Znam da je connection string, al ne znam sta mu ne valja. I da sad sam se setio kada napravim *.udl fajl, zasto nemam MS Jet 4.0 u provajderima, imam VS 2008 instaliran?
[ Valerij Zajcev @ 03.06.2008. 00:29 ] @
Ne problem je bio sto sam pokusavao da se povezem na accesovu bazu preko sql objekata :)
Code:
string line;
            string ConnString = @"Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=C:\Documents and Settings\Valentino\Desktop\aplikacija\pubs2002.mdb;Persist Security Info=False";
            OleDbConnection myConnection = new OleDbConnection(ConnString);
            myConnection.Open();
            OleDbCommand myCommand = new OleDbCommand("SELECT * FROM EMPLOYEE", myConnection);

OleDbDataReader myDataReader = myCommand.ExecuteReader(CommandBehavior.CloseConnection);

while (myDataReader.Read())
            {
                line = string.Format(myDataReader[0] + " -- " + myDataReader[1]);
                listBox1.Items.Add(line);
            }

myConnection.Close();
[ joca22 @ 20.06.2008. 11:17 ] @
A gde se nalazi ova baza pubs2002.mdb, jel je u sklopu SQL server-a ili se naknadno skida?
[ toxi_programer @ 20.06.2008. 16:30 ] @
.mdb je ekstenzija za Access bazu podataka, pa nema veze sa MS SQLom.
Al svejedno to je fajl baze ko i svaki fajl, verovatno ga je sam @Valerij Zajcev napravio...
[ joca22 @ 22.06.2008. 16:34 ] @
Da, da znam da je ekstenzija za Access-ovu bazu podatatka. Ali u nekim knjigama (ADO.NET) sam vidjao da se ta baza nalazi u folderima SQL Servera, a ja je nemam, pa sam zbog toga pitao odakle se skida, inace mi je potrebna da odradim neke primere.
[ bunker @ 23.06.2008. 09:13 ] @
Google: "pubs sample database"
[ Alisteroz @ 24.06.2008. 18:41 ] @
meni se isto desavalo. Pretpostavljam da imas 64-bitni operativni sistem i 64bitni VS.
resenje:
NE POSTOJI 64bitni drajver Microsoft.Jet.OLEDB.4.0

samo stavi da ti debugger radi na X86 procesoru u debugger config menager-u i sve ce raditi super.
[ mmix @ 24.06.2008. 18:58 ] @
@Alisteroz, pretpostavka ti je dobra, samo mala ispravka. VS nije 64bitni (ne postoji takav), jedina verzija VS-a koja postoji je 32bitna ali moze da pravi i pokrece i debaguje 64bit aplikacije (sa izuzetkom Edit&Continue funkcionalnosti koja ne radi). Po defaultu VS pravi aplikacije za "Any CPU" sto je po defaultu podeseno na "bitnost" OS-a. Promena i forsiranje 32 bita se obavlja u Project properties, Build tab, Platform target opcija (prebaci se na x86).