[ Goran Arandjelovic @ 02.06.2008. 15:09 ] @
| Kakve su vaše procene, kada ćemo imati kompajlere koji će ga podržavati u potpunosti?
Ako se čitali nešto o novom Std-u, šta je vama lično najzanimljivije, kakvi su utisci? (šta biste ubacili/dodali? :)) |
[ karas @ 02.06.2008. 16:03 ] @
[ icobh @ 02.06.2008. 20:26 ] @
Bacio sam pogled na ovaj članak, ali nisam primjetio da se igdje pominju virtuelne metode kao default. To kad odluče to promijeniti, ja ću prihvatiti novi standard. A ovako...
[ Goran Arandjelovic @ 02.06.2008. 21:12 ] @
Ne znam, mislim da to nije problem, jer bi dobra praksa programera pokrila problem. Možda je samo dobra ideja da kompajler primora onog ko nasleđuje da i dalje koristi "virtual" ispred f-je koja je virtualna u baznoj klasi, a da ne bude implicitno virtualna.
--
Nego, ne računajući TR1, meni su variadic templejti, generalizacija konstantnih izraza, rvalue reference (mada postoje idiomi koji to rešavaju) i lambda f-je prava stvar... Mislim da je Std sada još kompletniji..
[ NastyBoy @ 16.06.2008. 17:39 ] @
Citat:
icobh: Bacio sam pogled na ovaj članak, ali nisam primjetio da se igdje pominju virtuelne metode kao default. To kad odluče to promijeniti, ja ću prihvatiti novi standard. A ovako...
Onda se bolje mani C++a i predji na neshto drugo. Python, recimo.
[ icobh @ 16.06.2008. 18:26 ] @
^Rekao sam da ću prihvatiti novi standard a ne C++ uopšte. Ja najviše vremena provodim programirajući u C++, ali nekad se dogodi, pošto paralelno koristim i Javu, da jednostavno zaboravim metodu proglasiti za virtual pa kasnije glavobolja, pogotovo u sitnim satima, pa ne mogu skontati zašto nešto ne radi...
[ Dragi Tata @ 16.06.2008. 18:39 ] @
Citat:
icobh: pošto paralelno koristim i Javu
Eto, to je problem :)
Ozbiljno, nemoguće je promeniti C++ da funkcije članice budu podrazumevano virtualne:
a) To nema smisla za "value tipove" kojih ima jako puno u C++u
b) Mnogo postojećeg koda bi prestalo da radi ili još gore počelo bi da se ponaša drugačije.
[ deerbeer @ 16.06.2008. 19:19 ] @
Citat:
Dragi Tata: Eto, to je problem :)
b) Mnogo postojećeg koda bi prestalo da radi ili još gore počelo bi da se ponaša drugačije.
Ko kad bi izbrisali kljucnu rec virtual za destruktor neke od nasledjenih klasa :)
Eto potencijalnog bug-a, a kod Jave zaboravi i vozi dalje ...
[ icobh @ 16.06.2008. 21:26 ] @
Hmm, a možda ipak ovo rješenje što je Goran predložio? Ili barem neki Warning?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.