[ kincer @ 03.06.2008. 13:07 ] @
Da li je moguce uraditi ovo:
Recimo da imam po jedan datagrid,polje za tekst i batton.Sada bi zelio da ukucam podatak u tekst box pritisnem dugme i da mi se taj podatak pokaze u datagridu.
Malo bolje objasnjenje:imam jednu veliku tabelu.i ukucavanjem kljucnih rijeci u text box-u da mi se one pokazuju u datagridu ustvari da mi se pokazuje dio tabele kojoj odgovaraju rijeci u text-boxu......
[ sallle @ 03.06.2008. 19:11 ] @
binduj grid za dataview. a dataview filtriraj prema stringu iz textboxa.
[ kincer @ 04.06.2008. 09:46 ] @
Ok!
Nesto sam i ja probavao na ovaj kalup.Bindovanje do neke granice i prolazi.Ovo drugo nikako da ocepi.Mozi li neki primjer koda.
[ sallle @ 04.06.2008. 18:20 ] @
eo sa msdn-a primer:
Citat:

private void MakeDataView()
{
DataView view = new DataView();

view.Table = DataSet1.Tables["Suppliers"];
view.AllowDelete = true;
view.AllowEdit = true;
view.AllowNew = true;
view.RowFilter = "City = 'Berlin'";
view.RowStateFilter = DataViewRowState.ModifiedCurrent;
view.Sort = "CompanyName DESC";

// Simple-bind to a TextBox control
Text1.DataBindings.Add("Text", view, "CompanyName");
}

tebi je od interesa view.RowFilter
Tu samo ubacis neki uslov (kao "where" uslov u sql-u)
npr: view.RowFilter = String.Format(" ime like '{0}%'",textBox.Text); //ako ne radi procenat onda je mozda *
[ kincer @ 06.06.2008. 12:37 ] @
OK Salle.Nisam prije vidio odgovor.Kod mi se cini da je dobar i da je upravo to sto meni treba.Ali recenica "private void MakeDataView() " nije bas najbolja.Kakvu got izvrsim izmjenu u njoj ne radi.A zajedno sa ovom recenicom i vecina ostalih ne radi u kojima se pojavljuje sekvenca iz prve recenice.Mozes li mi malo pojasnitu ovu komandu MakeDataWiew.U vec gotovim recenicama koda je nema.To me zbunjuje.
[ sallle @ 06.06.2008. 19:10 ] @
Uzmes npr: "c# step by step" od microsoft press-a pa krenes od 1. stranice.
To ti je moj savet...