[ slobo klajic @ 04.06.2008. 20:37 ] @
| Pošto ne volim da mi se po desctopu motaju ikonice raznih programa, to sam iste prevukao na levoj strani tascbara i iste su u većem broju tako da su iste došle skoro do vrha monitora.
Kako da ih podelim i prebacim u drugi red tj. da skratim visinu ove palete. Radi se o OS VISTA. |
[ slobo klajic @ 05.06.2008. 20:33 ] @
Prosto ne mogu da verujem da od 34 korisnika ovog foruma koji su do sada pregledali ovu temu - niko ne može - ili neće da mi pomogne /objasni/.
[ Catch 22 @ 05.06.2008. 22:38 ] @
Da li si ti nekad čitao onu basnu o mladom pastiru koji je, šale radi, često vikao: "Evo vuka!"?

[ Darko_91_wrba @ 05.06.2008. 22:39 ] @
kako postaviti ikonice u dva reda? pa misem :) i posle ih sacuvaj sa desktop restore bas dobar mali programcic sacuva ti trenutnu situaciju na desktopu i posle kad zeznes samo ides na restore evo ti: http://www.midiox.com/zip/DeskInstU.msi
[ Catch 22 @ 05.06.2008. 22:43 ] @
^ A ti bi baš mogao prvo da pročitaš šta je čovek pitao, pre nego što odgovoriš...
[att_img]
PS
@slobo klajic: To što pitaš, ne može da se uradi nikako.
[ Challenger @ 06.06.2008. 00:27 ] @
^ A ja mislim da je slobo klajic mislio na ovo:  .
A to se resava lako, samo razvuces desnu ivicu toolbar-a koliko je potrebno, i odmah dobijes 2-3-4-milion kolona ikonica.....
[ zoran_dojkic @ 06.06.2008. 13:15 ] @
A u naslovu ti stoji ikonice na start meniju.
Daj sliku da vidimo šta ti treba.
[ slobo klajic @ 06.06.2008. 20:41 ] @
Ja se izvinjavam možda sam napravio zbrku pri postavljanju naziva same teme.
Naime nisam mislio na ikonice u start meniju nego one za programe koje se prevuku na taskbaru na levoj strani pored starta.
[Ovu poruku je menjao slobo klajic dana 07.06.2008. u 21:24 GMT+1]
[ GM_X @ 06.06.2008. 21:06 ] @
Neka me neko ispravi ako grešim ali mislim da to ne može kako si ti zamislio. Usput, to je toolbar a naziv mu je Quick Launch. Nego batali to i napravi sebi novi toolbar i prebaci pola ikonica u njega.
Desni klik na taskbar pa Toolbars pa New Toolbar i onda napravis novi folder gde hoces i u njega stavljaš prečice i to je to.
[ slobo klajic @ 06.06.2008. 21:15 ] @
Negde sam koliko se sećam čitao da to može ali ne mogu da se setim gde, a sve mislim da je bilo na MS sajtu u vidu nekog programa koji je bio namenjen kao podrška legalnim korisnicima viste, najpre se kao izvrši provera legalnosti a potom ti dozvili da to preuzmeš bilo je mislim neko uputstvo za vistu u pdf formati - ne sećam se kako beše.
[ DeMikelis @ 06.06.2008. 22:37 ] @
@slobo klajic
Odmah nakon prvog posta primetio sam da neke stvari nisi definisao kako treba, zato je i nastala opšta zbrka oko svega ovoga, ali pošto si konačno razjasno šta hoćeš, evo ti i odgovora... možeš da izvedeš sve to što hoćeš a i mnogo više od toga! Program se zove True Launch Bar ( http://www.truelaunchbar.com/) nije free, ali postoji i free varijanta Free Launch Bar ( http://www.freelaunchbar.com/) sa nešto manje funkcija. Na onom prvom linku imaš i flash demo video pa možeš da pogledaš i kako to sve praktično izgleda! Pozzz
[ Catch 22 @ 06.06.2008. 23:52 ] @
Ako se radi o Quick Launch, onda možeš da napraviš podfoldere u njemu i da tematski razvrstavaš ikonice...
[att_img]
To je moglo još na Windows 98...
:)
[ Zoran Milovanovic @ 07.06.2008. 00:32 ] @
Svojevremeno dok sam koristio Windows, imao sam program koji mi je na vrhu jezika ali ne mogu da ga se setim... Upravo je za to sto tebi treba. Neka kombinacija tvog problema i Catch 22 -ovog reshenja. Ako se setim javicu ti... Vrlo efikasna stvar.
[Ovu poruku je menjao Milan Gligorijevic dana 07.06.2008. u 21:55 GMT+1]
[ bakara @ 07.06.2008. 20:19 ] @
Ja mislim da covek hoce ovo?
Ovo je XP, ali na visti je isto...

[ Catch 22 @ 08.06.2008. 01:06 ] @
^ Sumnjam pošto pominje ovo u prvoj poruci
Citat: slobo klajic:
... i iste su u većem broju tako da su iste došle skoro do vrha monitora.
Kako da ih podelim i prebacim u drugi red tj. da skratim visinu ove palete.
[ bakara @ 08.06.2008. 08:15 ] @
(ovo je njegova slika)

[ Catch 22 @ 08.06.2008. 12:45 ] @
^ Na njegovoj slici se vidi Quick Launch, samo što čovek ne zna da desnim klikom / "Show title" uključi da se vidi i naziv toolbara...
PS
Situacija kada je aktivna opcija "Lock the taskbar"
[ bantes9 @ 08.06.2008. 12:56 ] @
A sto jednostavno ne sacekate da se covek udostoji da odgovori i da malo detaljnije objasni sta hoce, ovako mozemo do sutra da se ubedjujemo sta je on mislio da kaze.
[ slobo klajic @ 08.06.2008. 17:27 ] @
Citat: bantes9: A sto jednostavno ne sacekate da se covek udostoji da odgovori i da malo detaljnije objasni sta hoce, ovako mozemo do sutra da se ubedjujemo sta je on mislio da kaze.
suština je bila da ikonice kao šti ih je prikazao bakara u prethodnoj poruci podelim da se isto tako vide samo u dva reda, tako da se iste vide u dva reda do pola ekrana recimo, ali pošto je situacija poodmakla uradio sam kako je Chat predložio i napravio nekoliko podfoledra i sve tu strpao, a evo slike kako to sada izgleda preuredjeno.
[ misteryns @ 17.12.2008. 10:03 ] @
da se nadovezem na ovu staru temu....kako taskbar koji se "udebljao" u dva reda,vratiti u normalan izgled,znaci u jedan red..posto sad imam 2 reda...nadam se da sam iole docarao problem..hvala unapred
[ Take 5 @ 17.12.2008. 14:02 ] @
Citat: misteryns: da se nadovezem na ovu staru temu....kako taskbar koji se "udebljao" u dva reda,vratiti u normalan izgled,znaci u jedan red..posto sad imam 2 reda...nadam se da sam iole docarao problem..hvala unapred
Uhvatis misem za ivicu taskbara i povuces na dole (suzis)... (ako su aktivni toolbarovi slozeni u dva reda, prvo otkljucaj taskbar pa vucenjem za pojedinacne "hvataljke" sve ih prethodno prebacis da budu slozeni u jednom redu)
[att_img]
[ misteryns @ 18.12.2008. 10:27 ] @
prosto da prostije ne moze biti..:)
hvala Take5
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|