[ vlada1970 @ 05.06.2008. 11:55 ] @
Pozdrav forumasi , ako mogu da zamolim za odgovor na pitanje koje me u skorije vreme muci sve vise i vise . Imam lap top Acer 2413NLM i na njemu 512 MB RAM-a i na njemu instaliran windows XP . U zadnje vreme mi prijavljuje vrlo malo slobodne memorije i vrlo cesto mi FreeRAM XP Pro pravi male stanke dok ne nadje raspolozivu memoriju za rad . Nije mi jasno sta sam to instalirao i sta koristim na kompu a da toliko mnogo zahteva memorije . Cak sam sad uninstalirao sve moguce i nemoguce sto ne koristim i opet ista stvar . Evo konkretno , sad dok pisem ovo na forumu , nemam nista osim firefox-a ukljuceno i Everesta , preko kojeg gledam sadrzaj kompjutera . Naravno antivirus NOD32 radi stalno i dumeter ( mali programcic ), koji mi meri brzinu uploada i downloada . I opet od svih 512 MB , imam 89 MB slobodno . Ovo pitam jer momentalno ne mogu da odvojim za jos memorije , mada znam da je cena pala da mogu svi da je uzmu , tako da za mesec dana sigurno necu uzimati jos bar 512 MB . Da li zna neko , ima li nacina da saznam , bilo preko nekog programa ili na neku drugu foru , koliko memorije komp trosi na odredjeni ukljuceni program i gde to moze da se ocita , pa da velikog potrosaca sklonim ako je moguce ? Hvala unapred , Vlada edit : zaboravih da kazem da mi je procesor Intel Celeron M 370 na 1,5 GHz-a , 400 MHz-a magistrala , 1 MB L2 cache , i da je ova memorija koju ima 512 MB DDR2 na 400 MHz-a i da vidim da je sad jos jedan ovakav modul na 400 MHz-a tesko naci u prodaji . |