[ SaricNet @ 07.06.2008. 08:18 ] @
U mom mestu postoji kablovska televizija, e sad nekolicina nas je dodala jos neke kanale na UHF podrucju i naravno zeleli smo da nekako naplatimo narodu kako bismo odrzavali i dopunjavali jos neke kanale, problem je to sto mahom mladi zele da placaju a kao i uvek starci nisu zainteresovani zato sto ima vecinom filmskih kanala ( oni samo gledaju dnevnik 2 ).

E sad na VHF podrucju su informativni kanali a na UHF su nam filmski, da li je moguce da sa nekom prepravkom splintera ili tapa da samo propusca VHF signal a da UHF blokira odnosno nepropusta, sto znaci da zelimo da napravimo neke pakete sa informativnim i filmskim signalima.

pozdrav
[ SaricNet @ 07.06.2008. 20:19 ] @
Da li ovo neko zna da mi odgovori ?
[ veselinovic @ 08.06.2008. 14:17 ] @
Pa za nekoga ko se bavi televizijom ( ili zeli da se bavi) pitanje je malo neozbiljno.
Odgovor: Skretnicom ili filterom
[ SaricNet @ 08.06.2008. 21:22 ] @
Mi smo pocetnici, tako da nam ne zamerate ako negde i pogresimo, hvala na odgovoru e sad ako mozete da nam kazete koja skretnica je dobra za te stvari ili filter jer nebismo voleli da nekima pokvarimo signal, nadam se da sam bio dovoljno jasan.

pozdrav
[ baresi @ 09.06.2008. 11:51 ] @
Pozdrav!
Stvar je prilično jednostavna, samo navedi do kojeg kanala vam ide VHf, i od kojeg kanala dalje mislite dodavati dodatne programe. Ne zaboravite da je gušenje signala na višim kanalima znatno veće.
[ SaricNet @ 09.06.2008. 12:44 ] @
nama VHF kanali idu od 5 - 12 kanala e sad mi zelimo samo da limitiramo UHF signal da ljudi mogu da gledaju samo VHF kanele a da UHF budu blokirani putem skretnice, znaci potreban je ceo opseg UHF da bude limitiran ako moze neke semica da pokusamo da odradimo to.

pozdrav
[ baresi @ 09.06.2008. 16:52 ] @
Pogledaj pp
[ SaricNet @ 09.06.2008. 22:24 ] @
pogledao sam i poslao sam ti mail adresu, hvala