[ DjoleReject @ 07.06.2008. 18:40 ] @
Sitruacija je sledeca: Pravim sanskritski recnik u C#. Unesene reci ubacujem u List<String>. Listu pokusavam da sortiram, ali ne radi kako treba. Cisto da napomenem da se radi o izuzetno cudnom jeziku, zasnovanom na slogovima koji cine slova. Ja sam mislio da unicode vodi racuna o takvim stvarima i da je dovoljno reci list.Sort() , pa da se svaki jezik izsortira po sopstvenim pravilima. Ocigledno je da sam ziveo u zabludi. BTW, moj "maternji" je C++, mada znam dosta C#a, ali ovakvi problemi nisu bas ono s cime se cesto srecem. Nasao sam jedno moguce resenje: Code: CompareInfo comp = CompareInfo.GetCompareInfo(0x044F); nakon cega pomocu promenljive comp izvrsavam poredjenje dva stringa. Ovo se uopste ne ponasa kako treba (kako sam ja zamislio da treba). Inace, ovaj kod u zagradi (0x44F) je rezervisan za sanskrit, svaki jezik ima svoj kod koji se nalazi na MSDNu. Ima li neka funkcija koja bi omogucila poredjenje dva unicode stringa da bi se izvrsilo pravilno sortiranje? Bilo kakva ideja, link, smernica su dobrodosli. Hvala unapred. |