[ glamoc @ 08.06.2008. 15:52 ] @
Interesuje me kako da u Javi merim koliko je milisekundi proteklo izmedju dve instrukcije. |
[ glamoc @ 08.06.2008. 15:52 ] @
[ GORSHTAK @ 08.06.2008. 21:53 ] @
import java.util.*;
...... Calendar vreme = Calendar.getInstance(); int sat = vreme.get(Calendar.HOUR_OF_DAY); int min = vreme.get(Calendar.MINUTE); ...... Mislim da je dovoljno za dalje snalazenje [ Java Beograd @ 09.06.2008. 08:46 ] @
....
long vremeJedan; long vremeDva; vremeJedan = new Date().getTime(); ... // tvoje komande vremeDva = new Date().getTime(); System.out.println(vremeDva-vremeJedan); [ dejankr @ 09.06.2008. 16:18 ] @
Citat: Java Beograd: .... long vremeJedan; long vremeDva; vremeJedan = new Date().getTime(); ... // tvoje komande vremeDva = new Date().getTime(); System.out.println(vremeDva-vremeJedan); Sto bi pravio 2 objekta bez potrebe? Jeftinije je da koristi System.currentTimeMillis() metodu umesto new Date().getTime(). [ Dejan Lozanovic @ 09.06.2008. 20:31 ] @
Citat: dejankr: Sto bi pravio 2 objekta bez potrebe? Jeftinije je da koristi System.currentTimeMillis() metodu umesto new Date().getTime(). A jos preciznije da koristisi Code: System.nanoTime(); [ debeli brka @ 10.06.2008. 01:39 ] @
Prvo se postavlja pitanje koliko je bitna tacnost tog podatka. Jer ako je bas bitno da bas bude tacno (a na ovo razmisljanje me goni termin "instrukcija") onda nisam siguran je moguce tako lako to izvesti.
Za pocetak, instrukcija u javi se prvo u virtuelnoj masini interpretira, ovo moze da oduzme vreme, dalje, pitanje je drugih tredova koji su aktivni, i na kraju da li se instrukcija preplice sa tredovima operativnog sistema. Naravno, ako je bitno samo okvirno vreme, ignorisi sve gore napisano. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|