[ CorpseEater @ 21.10.2001. 02:14 ] @
Pravim neku malu igricu u DELPHI-ju i sad treba da mi iscrta grafik !
Malo da pojasnim - na jednom od form-ova (na kome se igra igra) poeni igracha se chuvaju ( i ispisani su) u Label1.Caption i Label2.Caption !
Kako da napravim da mi iscrta grafik od tih podataka - vidim da grafik (chart) ima dosta properties-a i proshao sam sve ali nisam provalio.
Najbliza istini bi bila Datasource property ali nije tipa string vec izgleda da ona uzima podatke iz neke baze a meni treba da uzme podatke iz stringova (pretvori ih u Integer), da nacrta dva bara,da im dodeli imena igracha (koje isto uzima sa form-a) i da nacrta neku legendu !
Kako ovo moze da se uradi najlakshe ?

I josh jedan problem - imam 6 formova a problem mi je da kad zatvorim taj glavni na kome se sve odigrava svi ostali ostanu u memoriji - nezatvoreni (znachi kad ne zatvorim taj glavni na file|exit vec na ono 'x' (u gornjem desnom uglu svakog prozora - pored '_' i ona dva prozorchica) kao i sve ostale programe u win) !
Znam da treba negde da stavim application.terminate ali gde ??
[ Riste Pejov @ 21.10.2001. 20:41 ] @
Pa ... za grafik .. posto ti se menja samo kad ti trebaju rezultati
mozes samo da postavis nekoliko Shape kontrola i da ih resize-ujes
koliko ti je zelja ...

drugo ... application.terminate ide na OnClose event na formu koja treba da zatvori aplikaciju ... ili je samo postavi da bude mainform ...
Mainform epitet dobija prva forma koja je stvorena u
telu aplikacije ... ili mozes da je namestis da bude prva u form creation order u Project Options.[Ovu poruku je menjao PSx-9ne dana 21.10.2001 u 07:43 PM GMT]
[ CorpseEater @ 22.10.2001. 00:41 ] @
Hvala ti na ovim informacijama - nisam znao ovo za mainform a znao sam da je OnClose event ali ne znam shta ide u header te funkcije pa zato nisam mogao da je napravim (Sender : Tobject i shta josh ?? ) - inache trazio sam u helpu i nemogu da nadjem !
A ovo za shapeove cu sad da probam - toga se nisam ni setio uopshte !
[ Riste Pejov @ 22.10.2001. 13:19 ] @
Ma ne treba ti nista u headeru ...
samo ti treba jedan red u proceduri
i to Application.terminate;
i kraj ...