[ someone_bl @ 08.06.2008. 19:16 ] @
| Pozdrav Svima,
Da li postoje neki uredjaji koji rade back-to-back, tako da preko IP mreze prenesem TV signal... nekakvi media konvertorili ili ako nesto.
Znaci ne konvertori tipa 50 omski u 120 omski nego bas na IP.
Znaci jeda uredjaj ima coax i eth konektor i drugi isto tako. u jedan stavim kabal od antene a u drugi kabal od tv. podesim im ip adrese i kazem da sve sto prvi spakuje taj drugi raspakuje... nesto na tom principu. |
[ SaleSk @ 09.06.2008. 00:44 ] @
to ti je kablovska TV...TV signal i internet ti idu preko istog kabla....moras da imas modulator i demodulator odnosno sa jedne strane modulator, a sa druge kao demodulator su ti cable modem i tjuner TV-a....ne znam kolko ce ti se to iplatiti individualno da radis, jer ne vidim svrhu....??? zasto bi to radio naravno...e sad...mreza kako mreza...nasta mislis mreza...mreze su ranije bile sa bnc standardom a danas su sa rj45...postoji sve samo sto je skupo...IP mozes i na bnc i na rj da menjas.....ali koliko vidim tebe bas zanima rj45....moze sve .....ali nerazumem zasto?
[ alexa_pg @ 09.06.2008. 02:33 ] @
Citat:
Da li postoje neki uredjaji koji rade back-to-back, tako da preko IP mreze prenesem TV signal...
Ako si mislio na IPTV, uredjaji postoje. TV signal izmenju T-coma i korisnika prenosi se tel. paricom IP protokolom. Korisnik u stanu ima modem (ili ruter) i prijemnik. Kakvu skalameriju imaju u T-comu ne znam ali se TV program prenosi. Ako te ovo zanima, vise informacija imas na stranicama T-coma CG, Hr kao i De
[ someone_bl @ 09.06.2008. 07:24 ] @
Ljudi znam sta je IPTV jako dobro ali nema smisla da dizem gomilu servisa da bi TV signal prebacio do objekta do kog imama samo wireless link a treba mi i TV. Znaci zanimalo me samo da li imaju neki konvertori kao sto imaju recimo fiber to etherent, E1 to IP, ATA za telefone, da to jednostavno odradim.
[ marko37 @ 15.06.2008. 21:18 ] @
Pa treba ti MPEG-2 enkoder i dekoder (dva uređaja), sa IP-based izlazom. Eventualno sa ASI izlazom i nekim ASI to IP konvertorom. To ti je uglavnom oprema koju koriste telekom operateri, a od proizvođača imaš recimo Scopus koji se najviše koristi kod nas, Scientific Atlanta, Tandberg, kao i goooomila drugih.
Ali nije baš tako jeftino kao što misliš. Mada, možda bi se moglo rešiti jeftinije sa nekom TV capture karticom i kompom na jednom kraju, odgovarajućim softverom i kompom i grafičkom sa tv izlazom na drugom kraju.
[ someone_bl @ 15.06.2008. 22:28 ] @
Kako sam ti napisao u PP, radi se o tome da sam doneke nasao rijesnje ali problema nastaje tu gdje moras da zadajes komande daljinskim, jer to ne ide korz kodere.., a ja zelim to da gledam na TV-u. Ima i neka opcija IR to COM port da prenese i signal daljinskog, ali je pre komplikovano, da bi samo gledao TV
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.