[ ivan tat @ 08.06.2008. 19:56 ] @
Ljudi jel mi neko moze reci gde mogu da kupim DC/AC 12V220V.Znam da kostaju od 60 do 100 eura ali gde????Treba mi za auto! |
[ ivan tat @ 08.06.2008. 19:56 ] @
[ guja011 @ 08.06.2008. 20:12 ] @
koje mesto i kolika snaga?
[ ivan tat @ 08.06.2008. 20:33 ] @
Beograd,Novi Sad.Pa za napajanje laptopa ne znam tacno.Unapred hvala
[ guja011 @ 08.06.2008. 20:39 ] @
ako je u pitanju samo laptop onda ne ide 12vdc u 220vac nego dc-dc kojim podižeš napon na potreban za lapac a i jeftinije je. koji lapac, tačnije šta traži od napona/struje?
[ ivan tat @ 08.06.2008. 21:01 ] @
Znas kako ja sam malo laik u ovome.Meni konkretno treba da mi struju iz auta digne na 220 volti.Iskreno ne znam koji mi treba...
[ guja011 @ 08.06.2008. 21:30 ] @
to ti je bar lako. ili napišeš koji je model lapca u pitanju ili pročitaš na njegovom ac adapteru šta piše.
imam ja 1 kom 12vdc u 230vac na prodaju, ali ti kažem da je to nepotrebna konverzija. dcdc dapteri za koje ti govorim imaju podesiv izlaz i samo uštekaš u gnezdo za upaljač. imaš za ns kod sprintel-a a može i za bgd, sve dok postoji postekspres. [Ovu poruku je menjao guja011 dana 08.06.2008. u 23:19 GMT+1] [ ivan tat @ 08.06.2008. 22:17 ] @
Cekaj a jel mogu recimo da prikljucim zvucnike na njega?Zvucnici za komp su u pitanju?Koja je cena tvog uredjaja?
[ guja011 @ 08.06.2008. 22:23 ] @
polako, vidiš da već trčiš na zvučnike a da nisi pokupio tip i model.
to je bitno. ne zbog snage (ovo moje ima 300w) nego zbog napajanja zvučnika. [ ivan tat @ 08.06.2008. 22:59 ] @
Pa nisu to jaki do sto vati.Opet mi nisi rekao cenu.Cekaj sta sve moze da radi na tom tvom?Da znas da me je sramota koliko nista ne znam oko tih oznaka!!!Inace cale mi je Profesor fizike!!!
[ guja011 @ 08.06.2008. 23:37 ] @
što bi te bilo sramota? nema to veze.
treba samo da znaš koji konkretno laptop i koje zvučnike želiš da okačiš da bi se videlo šta treba. nema tu neke magle i mistike, bitno je šta zvučnici imaju u svom ispravljaču (laptopov adapter je manje bitan, jer fino radi na pretvarač) a to se lako dozna kad kažeš koji model je u pitanju. [ Vesale @ 08.06.2008. 23:38 ] @
Idi na www.interhit.co.yu
i u polju za pretragu pri vrhu upisi: Za DC/DC i AC/DC za Laptop-ove uvesi U-UNBA12 i dobices vise modela, po ulaznom naponu i snazi. Za DC/AC unesi U-INV. Za sve modele videces i aktuelnu cenu, ali kao sto ti je receno proveri snagu ili struju sa laptopa i drugih stvari koje zelis da koristis. Pozz [ ivan tat @ 09.06.2008. 02:12 ] @
Hvala obojici!!!Sad samo da to sve isproveravam i da krenem ka Nisu:)))).Samo mi ti "Vesale" reci jel si uzimao nesto od njih?Jel treba to da se narucuje ili imaju na lageru???I da,jel mogu oni to da mi posalju postom?
[ Predrag Supurovic @ 09.06.2008. 06:45 ] @
Zvucnike koji rade na 220V hoces daukljucis preko invertora u kolima? Ala ce to da traci struju, pa sam invertor ce da trosi vise struje nego ti zvucnici...
[ guja011 @ 09.06.2008. 07:36 ] @
vesale, tvoja opsesija interhitom je prosto ocaravajuca. postoji li neki skoriji odgovor koji nije
tipa "imas to u interhitu"? osim toga dc-dc sem 50w nemaju na lageru, a ac/dc ima na svakom cosku po naravno pristojnijim cenama. predraze, invertor na lerki vuce ispod 100 miliampera (tipicno 50) tako da potrosnja nije problem vec izlazni oblik koji je trapez a pitanje je kolko to trafoi vole. [ Vesale @ 09.06.2008. 09:08 ] @
> Hvala obojici!!!Sad samo da to sve isproveravam i da krenem ka
> Nisu:)))).Samo mi ti "Vesale" reci jel si uzimao nesto od njih?Jel treba > to da se narucuje ili imaju na lageru???I da,jel mogu oni to da mi posalju > postom? > Vecina stvari je na Lageru, sto ako sledis uputstva koja sam ti dao mozes i da vidis da li ima ili nema posto jedino kod njih mozes da vidis to stanje IMA/NEMA a kako sam obavesten uskoro i tacao brojcano stanje. Salju i postom naravno. Imas help na sajtu (mala ikonica sa znakom ?) tamo pise sva uputstva oko narucivanja. [ Vesale @ 09.06.2008. 09:24 ] @
> vesale, tvoja opsesija interhitom je prosto ocaravajuca. postoji li neki
> skoriji odgovor koji nije > tipa "imas to u interhitu"? > osim toga dc-dc sem 50w nemaju na lageru, a ac/dc ima na svakom cosku po > naravno pristojnijim cenama. Ne vidim sta tu ima lose?! Ne pricam nista sto nije tacno. Saradjujem sa njima u velikoj meri, pratim sta rade i znam sta tacno imaju kao i informacije iz prve ruke. Drugo, ne ucestvujem u diskusiji za bilo šta, i za većini stvari gde ima puno ucesnika i čiji odgovari imaju isti sadrzaj. Ovde sam video da nema puno odgovori i uskocio, naravno jer poznajem mateiju. Naravno da znam sta ima i kod drugih kako u Nisu tako i po BG-a, ali to znaju i drugi pa odgovore. Ako cemo tako, Ti si opsednut sobom. Kada nekom nesto treba, sve moze. Ne sumnjam u to! To je tvoja "pomoc" drugima. A ovo je moja. Ja nikada nisam "napadno" nikog forsirao nudio svoje ili tudje stvari na nijednom od foruma, pa cak ni u oglasima. Pozz [ guja011 @ 09.06.2008. 09:43 ] @
procitaj onda pravilnik es-a/reklamiranje.
uzgred, tagor je daleko bolji. cak ga ima i u bgd, neverovatno. a ako je sve na "sve moze" to je mnogo bolje nego "to ima u interhitu", jer ume da nema. po tebi bi i neko ko je iz subotice trebao da juri interhit jer "tamo ima". sto se tice oglasa, nije vredno komentara. ako neces da pises u njima ili na temema, to je tvoja stvar. [ guja011 @ 09.06.2008. 09:48 ] @
naravno, ako kliknes "interhit" u pretrazi ovog foruma , videces ko ga je preporucivao.
ti uvek , a ja samo kao lokalnu (regionalnu, ako oces) prodavnicu. [ Vesale @ 09.06.2008. 10:23 ] @
> procitaj onda pravilnik es-a/reklamiranje.
Ok. On služi da se poštuje ali kako si ti moderator, onda to moze da bude i selektivno! > uzgred, tagor je daleko bolji. cak ga ima i u bgd, neverovatno. Tagor je druga priča. Njima svaka čast na njihovom terenu. Njihova politika je drugacija, nemaju veliki asortiman. Za većinu stvari sto imaju, cene su dobre, ali ne idu u pravcu sve i svasta sto je slucaj o subjektu o kome pricamo (slično Kometu). Ako si hteo da nađeš firmu sa kim bi upoređivao Interhit, onda je to Radio Klub, jer imaju sličan pristup strukturi posla. > a ako je sve na "sve moze" to je mnogo bolje nego "to ima u interhitu", > jer ume da nema. Naravno da je bolje, ali za tebe :) , a ne i za onog ko je trazio pomoc. Ja sam samo "uskakao" za ono sto znam da ljudi imaju na stanju, da dam izbora onom ko trazi, a njegovo je da li će da kupi negde gde mu je bliže (ako ima), ili da čeka dostavu iz uvoza što je naravno jeftinije (jer se novac ne zarobljuje). > po tebi bi i neko ko je iz subotice trebao da juri interhit jer "tamo > ima". Ako nema u Subotici, a treba mu odmah, šta ima veze gde je, ako to stiže istog dana ili sutradan brzom poštom. [ milan_obr @ 09.06.2008. 10:53 ] @
Pozdrav Kolegama.
Dal je ovo pijac il neki vašar... Pravila su da se poštuju, naravno. 15. Forum nije mesto za besplatno reklamiranje Vašeg posla, sajta, firme, ili bilo čega što **************** moderatori ******************* ocene kao očiglednu zloupotrebu foruma za besplatno oglašavanje. ... (Dakle moderatori ocenjuju) Ali zaboraviste da Ivat tat traži preporuku, tehničku pomoć itd. Moj predlog Ivanu je da izlaz laptopa preusmeri na postojeći audio sistem u kolima a sam laptop napaja sa dc/dc konvertorom 12V/19V 6A. (Pod uslovom da je to nazivni napon orig. adaptera. Milan [ guja011 @ 09.06.2008. 12:51 ] @
mogli bi ovako do sutra.
nemam pojma sto si ti zapeo od je meni bilosta na korist? milan_obr, ideja je sasvim na mestu (i najisplativija naravno, ako vec ima muziku u kolima) a ti kazi (ako si probavao) kako se h most, trapeznjak, podnosi sa gvozdenjakom trafoom u ovakvim (muzickim) potrosacima? ono, ako se covek ipak odluci za dc/ac kinez. [ sokrad @ 09.06.2008. 16:20 ] @
Ako nekome treba autopunjac za laptop ima ga u Telitu NIS - 018-521-400
P.S. E jedva cekate da se "dovatite" u svadju ![]() Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|