[ genser- @ 08.06.2008. 23:25 ] @
imal ko kaku dobru semu za izradu antene za udaljenost do 2 km. sad koristim yagicu al cim pokisne odma problemi nastaju.ako neko nesto zna nek ostavi kakav link. dosadilo mi se po krovu penjati. |
[ genser- @ 08.06.2008. 23:25 ] @
[ Hans_D @ 08.06.2008. 23:33 ] @
imas kupovnu jagi mislim da je oko 2000 dinara i tvoji problemi su reseni.
[ genser- @ 09.06.2008. 00:15 ] @
imam taku na poslu al je i sa njom isti problem.
[ Hans_D @ 09.06.2008. 00:28 ] @
dobro ne znam kako imas taj problem sa fabrickom ali onda kupi grid ili tako nesto.
[ pbenka @ 09.06.2008. 11:54 ] @
Problem sa kišom može biti zbog dva razloga: zbog toga što usled vode na anteni dolazi do njene razdešenosti, ako nije zaštićena nekom plastičnom kutijom, a drugo može biti ako imaš prepreku između AP-a i tvoje antene, pa se pogorša prijem usled recimo vlažnih crepova na krovu koji se nalazi na putanji između antena. Prvi problem možeš rešiti ili zaštitom antene ili montiranjem drugačije antene (pročitaj članak: Kada miš pokisne na sajtu Dragana Dobričića YU1AW koji upravo objašnjava ove probleme). Drugi problem možeš rešiti promenom mesta tvojoj anteni. Na pomenutom sajtu imaš i dosta nacrta za razne antene za WI-FI, toplo preporučujem 3D korner, koji i sam koristim.
evo i link http://yu1aw.ba-karlsruhe.de/ANT.htm Pozdrav [ Marko Enter @ 09.06.2008. 17:21 ] @
I ja bih ti isto preporucio da napravis 3D korner antenu, bolja je od yagi
pozdrav Marko [ tox master @ 09.06.2008. 21:53 ] @
pozdrav
jos jedan glas za 3d corner! mada ako te mrzi da pravis mozda je bolja varijanta da uzmes neki grid od 20 ili vise db i miran si. 3d corner je super antena osim sto ima jednu jedinu manu a to je da mora da bude extra dobro ucvrscena da je vetar ne bi cimao i naravno i cev na kojoj je mora da bude cvrsta i dobro ucvrscena dok za grid antenu to nije toliki problem. ali ako bas hoces da pravis uzmi 3d corner,neces se pokajati a na 2km mora da grmi. pozdrav [ Marko Enter @ 10.06.2008. 10:53 ] @
Da grid antena ima tu prednost zato sto je resetkasta i kroz nju struji vazduh i ne opterecuje je mnogo , ako hoces i ako imas vreme mozes i grid da napravis, ima dosta ljudi koji su pravili
pozdrav Marko [ dejan_osipaonica @ 10.06.2008. 20:48 ] @
I reflektor za 3D korner moze da se napravi da bude resetkast.
[ n1tr0 @ 17.06.2008. 05:09 ] @
Citat: pbenka: Problem sa kišom može biti zbog dva razloga: zbog toga što usled vode na anteni dolazi do njene razdešenosti, ako nije zaštićena nekom plastičnom kutijom, a drugo može biti ako imaš prepreku između AP-a i tvoje antene, pa se pogorša prijem usled recimo vlažnih crepova na krovu koji se nalazi na putanji između antena. Prvi problem možeš rešiti ili zaštitom antene ili montiranjem drugačije antene (pročitaj članak: Kada miš pokisne na sajtu Dragana Dobričića YU1AW koji upravo objašnjava ove probleme). Drugi problem možeš rešiti promenom mesta tvojoj anteni. Na pomenutom sajtu imaš i dosta nacrta za razne antene za WI-FI, toplo preporučujem 3D korner, koji i sam koristim. evo i link http://yu1aw.ba-karlsruhe.de/ANT.htm Pozdrav ![]() To je isto jedan od cescih problema... btw. Ako hvatas vise signala uporedi AP na koji se kacis i ostale - meni se desava da provider ima probleme kada padne kisa - nestaje mu signal, a ostali na tom pravcu ostanu sa istim signalom... Znaci ne znaci da je problem do tebe, mozda je i do njih... Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|