[ Java Beograd @ 10.06.2008. 10:44 ] @
| Dakle, imam XP SP2, i redovno koristim hibernaciju umesto gašenja rašunara. Međutim primetio sam da u poslednje vreme nakon "podizanja" sistema Win čak nekoliko minuta "drlja" po disku i nešto čita / piše. Skoro da se potroši isto vreme kao i kad bih zaista podizao sistem, nakon shutdown-a. Slično, i kad se "budi" iz sleep moda, opet dugo vremena nešto čita / piše / briše.
Te aktivnosti sa diskom su toliko intenzivne da postaje apsurdno korisiti komp dok se to ne završi. "Pazim" na OS, antivirus, update redovno. "Pazim" i na disk. Brišem djubre, defragmentiram kad treba, sve u svemu - sistem se nikako ne može nazvati zapuštenim.
Zna li neko o čemu se tu radi ? |
[ Stefan Markic @ 10.06.2008. 13:06 ] @
I meni se to ponekad desi. XP SP3, up to date, antivirus, disk odrzavam.
Kada sledeci put to pocne da se desava, pogledaj u task manager-u da li neki proces nesto drlja.
[ Catch 22 @ 10.06.2008. 16:36 ] @
Citat:
Java Beograd:"Pazim" na OS, antivirus, update redovno. "Pazim" i na disk. Brišem djubre, defragmentiram kad treba, sve u svemu - sistem se nikako ne može nazvati zapuštenim.
Pohvale za "paženje" i da ti verujemo na reč.
Prilažem jedan mali
utility, kojim ćeš moći malo da poboljšaš nivo "paženja"...

Probaj da ukineš privremeno hibernate opciju, restartuj kompjuter i obriši ručno hyberfile.sys pa onda ponovo uključi pomenutu opciju i restartuj da se kreira novi hiberfile.sys (možda pre toga da ukineš i virtuelnu memoriju, pagefile.sys, defragmentiraš disk "pa sve Jovo nanovo")
PS
Ako već nemaš preuzmi i
StartUp Control Panel
[ Java Beograd @ 11.06.2008. 08:18 ] @
@Catch 22
Probaću ovo sa hzberfile.sys, a ovo sa procesima, mislim da nema smisla. Jer, poenta kod sleep i kod hibernacije i jeste u tome da se procesi, servisi o sve ostalo ne "podiže" iz početka. Sve je već u memoriji, zar ne ?
[ SLAVKO2222 @ 11.06.2008. 08:27 ] @
točno java beograd...sve je u memoriji....
[ Catch 22 @ 11.06.2008. 10:06 ] @
Citat:
Java Beograd: @Catch 22
Probaću ovo sa hzberfile.sys, a ovo sa procesima, mislim da nema smisla. Jer, poenta kod sleep i kod hibernacije i jeste u tome da se procesi, servisi o sve ostalo ne "podiže" iz početka. Sve je već u memoriji, zar ne ?
Pa to je više bio predlog u smislu
Citat:
malo da poboljšaš nivo "paženja"...
A to "sve u memoriji" se prilikom odlaska u hibernaciju upisuje na hard disk u file hiberfil.sys, pa se onda odatle pročita prilikom buđenja...
[ Java Beograd @ 11.06.2008. 12:00 ] @
^ Razumemo se.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.