Ja se slazem sa Draganom da trziste banera nije ugaseno vec ce samo doci do veceg obracanja paznje kupaca kod koga ce da kupe prostor.
Mene zanima na osnovu cega firme procenjuju kvalitet ako nisu kupili "test" impresije. Kvalitet po ciljnoj grupi, ajde to mogu da prihvatim, jer dolaskom na sajt mozda mogu da zakljuce o kom se profilu posetilaca radi ali kvalitet toga sto ce dobiti reklamiranjem jer relativna stvar.
Ono sto me prilicno sokira je ogromna razlika u cenama. Ne znam da li najpoznatiji sajtovi stavljaju banere prijatelja ali kod sajtova gde je oglasavanje najskuplje ima najvise banera.
Inace kod mene se CTR krece od 0.05% do 0.25%, zavisi od vrste banera i naravno od broja prikazivanja. Ako je veci broj prikazivanje bice i vise klikova tj. CTR ce biti veci.
Mi smo radili sa nekim affiliate programima, pa cak i dalje radimo ali novac koji se dobija je relativno mali jer su nasa ciljna grupa prvenstveno ljudi iz "Srbije i Crne Gore" (boze, kako ruzno ime za zemlju, lakse je bilo Jugoslavija

) tako da ti ljudi nisu raspolozeni/nemaju mogucnosti da kupuju na drugim sajtovima tako da su i zarade male.
Inace, ne znam da li je ovo dozvoljeno, obzirom da imamo ultra mnogo slobodnog mesta, raspolozeni smo da sa svim zainteresovanim sajtovima pravimo razmenu 1:1 (imamo izmedju 8.000.000 i 11.000.000 otvorenih strana mesecno). Dodatne informacije mozete dobiti ako me kontaktirate preko odraskovic at lovedelux.com
[
Ovu poruku je menjao Dragan Varagic dana 26.10.2003. u 09:21 GMT]