[ josipbroztito @ 10.06.2008. 21:31 ] @
Htio bi izraditi u accessu nešto što bi mi omogućilo da izrađujem troškovnike za građevinske radove. Znaći imam različite investitore koji traže troškovnike. Troškovnici imaju uvijek iste stavke (opise radova) ali različite količine. Jedinične cijene se mijenjaju ovisno o količini . Muči me što ne znam povezati stavke troškovnika (opise), sa količinama koje se mijenjaju ovisno o investitoru i jediničnim cijenama. Pomoć molim.

OPIS JEDINICA_MJERE KOLIČINA JED_CIJENA SUMA
[ Zidar @ 10.06.2008. 21:58 ] @
Mogu da ti pomognem u ponedeljak.
[ Getsbi @ 10.06.2008. 23:22 ] @
Recimo ovako:
Jedna vrsta građevinskih radova (postavljanje parketa) koristi više različitih materjala (parket,lepak, lak...) i aktivnosti (lepljenje, hoblanje....)
Jedan materjala ili aktivnost može biti sastavni deo više vrsta građevinskih radova. Znači veza više prema više. Treba nam nešto kao specifikacija da nam kaže koliko čega učestvuje u nečemu.
Ako sam dobro razumeo zadatak to bi trebalo da izgleda ovako kao u prilogu. Ako nisam, ti pojasni.
[ Trtko @ 11.06.2008. 10:08 ] @
Troškovnici imaju iste stavke, ali situacije koje
radiš po troškovniku nemoraju imati istu cijenu

Meni ti baš neide objašnjavanje od ruke, to će zidar, getsbi

možda ti pomogne , pa kačim slike mojeg troškovnika i situacije...
pogledaj na stavci situacije da si možeš smanjiti cijenu i postotak radova.
naime investitor ti može priznati 100% izvršenih radova za taj mjesec
ili samo 30% koliko če ti platiti.

[ Zidar @ 11.06.2008. 13:43 ] @
Kakv ponedeljak, sta ja lupam, pa nije juce bio petak....

Deluje mi da ovo sto Trtko ima moze da zavrsi posao. Da ne izmisljamo toplu vodu, troskovnik ("predmer i predracun" ?) mora da vec negde postoji kao aplikacija, isto tako i "situacije", a verovatno je cela stvar povezana. Medjutim, moze biti da postojeci sistemi (sustavi?) za pracenje troskovnika i situacija podrazumevaju da sve placa jedan investitor, ovde nam treba neka vrsta podele na grupu investitora.

Da cujemo sta Dug Tito ima da nam kaze jos.

[ josipbroztito @ 11.06.2008. 15:11 ] @
Ovako stoje stvari. Imam različite investitore. Svaki investitor ima jedan ili više troškovnika. Troškovnik ima izgled obrazca jer ima uvijek 100 istih stavaka. Cijene uz stavke se mijenjaju ovisno o količini (više od 10m2 npr.) i to po ključu manje od X jedna cijena, više od X druga cijena. Iskazi materija su nadogradnja ali u ovoj fazi nisu potrebni. Znači imam broj troškovnika, datum izdavanja troškovnika, investitora (koji je tražio troškovnik), podatke vezane na investitora i sad bi trebao imati količine koji bi se morale vezati na opise iz onih 100 stavaka obrazca. Ne znam kako organizirati tablice i veze da mogu kasnije u reportu ili upitu dobiti količine uz pripadajući opis.
[ josipbroztito @ 11.06.2008. 15:25 ] @
SAd sam malo pogledao Tvrtkove slikice i da to bi bilo to. Ja bi morao izmjeniti opise, J.M, i prilagoditi cijene ali organizacija tablica i veza bi trebala odgovarati. Tvrtko da li je problem da mi napraviš upload ovog kaj imaš složeno ili da mi ga mailaš?
[ Trtko @ 11.06.2008. 19:02 ] @
Evo budem ti uplodovao *.mde pa mozeš izradjivati troškovnike
koliko god želiš , program sam radio za prijatelja, pa ti zasad tu nemogu
staviti orginalnu.mde
A i prodao sam dvije takve verzije.

No i ovo če ti biti sasvim dovoljno jel je funkcionalna verzija.
Slobodno je koristiš a ako ti paše lako i po njoj izradiš svoju verziju
Zipovao sam je , jel je malo velika zbog slike.
[ josipbroztito @ 11.06.2008. 20:11 ] @
Hvala, ovo mi je velika pomoć. Malo ću pogledati pa ću te vjerojatno još pitati par stvari. Još jednom hvala.