[ jakov1 @ 11.06.2008. 14:31 ] @
Imam jednu ccd kameru za video nadzor i povezana je sa PC preko coaxa, cip je cinimi se sharpov. Interesuje me da li je to normalno da na distanci od 1m ima extra ostrinu slike a vec preko 3m sve se vidi zamuceno. Probao sam da okrecem na samoj kameri na socivu za poostravanje slike ali nema nekih velikih promena. Zna li neko da li je to normalno i da li moze nekako da se podesi ostrina?
[ crnac_etf @ 16.06.2008. 14:31 ] @
Problem dubinskog snimanja nije baš jednostavan. Ako ti kamera ima promjenljiv objektiv, i ako izmeš neki drugi sa većom žižnom daljinom dobićeš jasniju sliku u daljini ali ćeš izgubiti ugao gledanja. Ako već budeš tražio drugi objektiv traži da ima što veći F stop, tako se povećava dubinsko snimanje ali se gubi na osjetljivosti na svjetlost (slabija slika pri manjem osvjetljenju).
[ jakov1 @ 16.06.2008. 20:55 ] @
Pa ne bih bas rekao da moze da se menja objektiv posto je to kamera od ~60eur ali nista me ne bi cudilo. Inace osvetljenje je neonsko i sljakalo bi to dobro samo cu morati da se raspitam da li postoji mogucnost zamene objektiva. Mada kad bih izgubio ugao gledanja ne znam koliko bi mi to pilo vodu. Videcu.

Hvala na trudu u svakom slucaju.