[ Doc @ 12.06.2008. 11:19 ] @
Upravo je izašla Opera 9.5. Nadam se da je bolja nego prethodna verzija. Download - Opera 9.50 for Windows Opera 9.5 for Windows Changelog [Ovu poruku je menjao Milan Gligorijevic dana 12.06.2008. u 12:33 GMT+1] |
[ Doc @ 12.06.2008. 11:19 ] @
[ ivanmaat @ 12.06.2008. 11:32 ] @
Instalirao sam je, meni je opera uvek bila ispred svih. Jedino mi se sada ne svidja sto nisu zadrzali mogucnost da moze da se predje na stari izgled. Mozda ima da se skine stara tema ali nisam uspeo da nadjem. Mada i ovaj novi izgled je lep, ali stvar navike je to :)
[ Kosta ******um Rex Persia @ 12.06.2008. 11:33 ] @
Ovaj, grešiš sinko, grdno grešiš, nije izašla. Odakle ti ta netačna informacija ?
To nije finalna verzija nego Release Candidate 1, ima do finalne još oko mesec dana. Oznaka builda je 9.5 build 10057 [ ivanmaat @ 12.06.2008. 11:37 ] @
Ima na operinom sajtu pogledaj.
[ Milan Gligorijevic @ 12.06.2008. 11:39 ] @
Kosta, gde si pročitao da ovo nije finalna verzija?
![]() [ Milan Gligorijevic @ 12.06.2008. 11:50 ] @
Citat: Oznaka builda je 9.5 build 10057 Nisi skinuo pravu verziju. To što si ti skinuo jeste RC ali je ovo build 10063. [ lonelyrider_44 @ 12.06.2008. 11:53 ] @
Josh nije finalna verzija. http://my.opera.com/desktopteam/blog/ , ali se instalira u defaultni Operin folder "C:\Program Files\Opera\" tako da treba paziti. Nisam puno koirstio novu Operu, ono malo shto sam koristio, stekao sam utisak da sporije od prethodne verzije (9.27). By the way, i meni se vishe svidja old look. :)
[ Doc @ 12.06.2008. 11:59 ] @
To su vijesti od 10. juna, a danas je 12. jun, možda još nisu stigli napisati da su objavili zvaničnu verziju.
[ Milan Gligorijevic @ 12.06.2008. 12:02 ] @
^
Upravo tako, a i tamo se pominje build 10057, a ne 10063 koji nosi ova verzija. [ Catch 22 @ 12.06.2008. 12:19 ] @
[ ivanmaat @ 12.06.2008. 12:28 ] @
Sto se tice novog izgleda... Malo pre sam reko da mi nedostaje stari, ali evo kako vreme prolazi sve mi se vise svidja novi izgled :)
[ lonelyrider_44 @ 12.06.2008. 12:35 ] @
Moja greshka. Zaista je izashla nova verzija.
[ Doc @ 12.06.2008. 13:59 ] @
Nije loše, na Acid 3 testu otvara 83/100. :)
[ Stranger2 @ 12.06.2008. 14:42 ] @
Definitivno je izasla verzija 9.5
mozete je skiniti jos sa prve strane www.opera.com Upravo sam skinuo. Svidja mi se sto je izgled malo tamniji. Od novosti svidja mi se sto nema puno toga novog jer i proslim verzijama nisam nista zamerao pa ne bi ni voleo da je previse izmene. Onu novu opciju Quick find isprva nisam primetio ali sad vidim da je odlicno. Aktivira se cim pocnes da kucas nesto u adres bar... super je jer ja ince imam na stotine stranica u bookmarku pa je do sada tako prenatrpan bookmark bio skoro neupotrebljiv. [ BBS @ 12.06.2008. 20:51 ] @
Beta verziju koristim dosta dugo i nista posebno u odnosu na starije verzije nisam primetio
[ Danilo Cvjeticanin @ 12.06.2008. 20:58 ] @
Ja sam primetio samo poboljsanje u brzini, sto je najvaznije naravno. Stari izgled mi je mnogo lepsi nego ovaj, nekako mi je ovaj previse nabudzen.
[ lender @ 12.06.2008. 22:45 ] @
kome se vise svidja stari izgled moze da skine ovde- tools,appearance,skin,find more skins,Opera 9 Classic Skin
[ chachka @ 12.06.2008. 23:01 ] @
Ja sam iskusio malu neprijatnost pri updatu sa verzije 9.27 na 9.5 pod WinXP-om.
Nakon updatea Opera nije htela da snima fajlove na disk! Morao sam da deinstaliram Operu kompletno, pobrisao sam foldere koje je ostavila u Application Data i Local Settings/Application Data. Nakon toga sam ponovo instalirao Operu 9.5 i sada radi normalno :) Pri tome sam pobrisao sve zapamćene postavke, šifre,... Kad sam se logovao na [ES] dočekao me je pregršt šarenih banera jer sam pobrisao i podatke o 'Block Content' :) Hvala Operi što postoji ova opcija te sam je brže bolje sa velikim zadovoljstvom opet upotrebio :) Inače prvi utisak je da je ova verzija brža, življa od predhodne. Novi look je ok, mada su tabovi veći pa mi na Tab bar stane manje tabova. Citat: Stranger2: Od novosti svidja mi se sto nema puno toga novog jer i proslim verzijama nisam nista zamerao pa ne bi ni voleo da je previse izmene. [ ivanmaat @ 13.06.2008. 01:13 ] @
I ja imam problem sa snimanjem fajlova na disk, mislio sam da ce restart da resi problem ali nije. Uh izgleda da ce morati i kod mene da padne uninstal, ali opera je vredna toga :)
[ Stranger2 @ 13.06.2008. 08:46 ] @
Do danas sam vec primetio sve prednosti Quick Find mogucnosti. Definitivno je super stvar. Imao sam ogromnu kolekciju od nekoliko stotina stranica u bookmarku koja je zbog tolikog obima bila skoro neupotrebljiva, nisam znao gde sta da trazim... sada je dovoljno da ukucas samo par slova u adress bar i Opera ti izbacuje sve strane iz hystory-ja i bookmarka koje u adresi ili nazivu sadrze ta slova. Fenomenalno kad trazis stranu koju si vec posecivao. Ova opcija strasno brzo izbacuje rezultate.
Poboljsano je i to sto kada snimis stranicu sa Save As.. opcijom HTML with images, sledeci put je isto ponudjeno HTML with images Jedini nedostatak koji sam do sad primetio je sto u folderu C:\Program Files\Opera\profile\cache4 kesirani fajlovi vise nemaju ekstenzije pa je malo teze raspoznati FLV fajlove.. ali pretpostvaljam da su to izmenili radi poboljsanja brzine. Sto se tice skina odgovaralo bi mi da su tabovi malo tanji jer uvek otvorim mnogo stranica ali to je verovatno zbog trenda da se uz PC kupuju sve veci i veci monitori. [ gavrosaurus @ 13.06.2008. 11:12 ] @
Sjajno!
Opera 9.5 je prelepa! Tek je instalirana i odusevljen sam! Nadam se (o nadam se!) da je to - to, ono sto smo od Opere i ocekivali - najbolji web browser! :-D Iako sam i verzijom 9.27 bio extra zadovoljan. [ ivanmaat @ 13.06.2008. 12:18 ] @
Dali jos neko ima problem sa downloadom. Npr kad skidam wallpapere downloadujem jedan i nista se ne pojavi na mestu gde bi trebao da bude snimljen wallpeper. Onda to isto uradim drugi put i onda je sve kako treba. Ja sam odradio bio uninstal kompletni opere i instalirao je opet ali i dalje imam taj problem.
[ ivanmaat @ 13.06.2008. 12:40 ] @
E ovako. Mislim da je uninstal ipak bio od koristi. U principu sve se skida kako treba. Od 10 raznoraznih fajlova skinuli su se svi znaci ucinak 100%. Jedino kad odem na sajt http://wallpaperstock.net/ i pokusam da skinem wallpaper, kliknem na rezoluciju onda odredim gde da snimi, i desi se da u transferu pise da je download gotov a wallpapera nema :) Ne znam sad to mi se pre nije desavalo, aj nek jos neko proba na tom sajtu sa novom operom pa nek javi svoja iskustva :)
[ ivanmaat @ 13.06.2008. 13:39 ] @
Bas zanimljiv fenomen. Kad kliknem prvi put da skine wallpaper nista se ne desi. Kad to isto uradim po drugi put onda je wallpaper tu. I tako svaki put, znaci moram dva puta da odradim download da bi se wallpaper zaista pojavio tamo gde treba da bude snimljen... bas cudno :)
[ bakara @ 13.06.2008. 15:58 ] @
Ja nemam taj problem, bice da nesto radite pogresno.
[ fLuXx @ 13.06.2008. 20:14 ] @
Skinuo sam novu verziju! Moram reci da mi ne prija promena skina, mada cu se verovatno navici. Bilo bi lepo da su namestili da se moze odmah vratiti na staru verziju, no dobro, valjda cu se za neko vreme navici na promenu.
[ Milan Gligorijevic @ 13.06.2008. 22:25 ] @
Citat: aj nek jos neko proba na tom sajtu sa novom operom pa nek javi svoja iskustva Isto mi se dešava ali ne znam zašto. Možda zato što koristimo Vistu ![]() [ ivanmaat @ 13.06.2008. 22:38 ] @
Moguce da je zato jer koristimo vistu
![]() ![]() [ GM_X @ 13.06.2008. 22:57 ] @
I kod mene problem samo malo drugačiji, prvi put skinulo kako treba a drugi put ništa dok nisam restartovao transfer. Isto vista.
Biće da nisu baš odradili za vistu kako treba. Što se tiče novog skina, meni se sviđa. [ Stranger2 @ 13.06.2008. 23:02 ] @
Da li ste gledali ikonicu fotoaparat u status baru? ima opciju cached images i show images. mozda je kod vas bilo namesteno na cached images pa zato nije ispravno downloadovao?
[ Milan Gligorijevic @ 13.06.2008. 23:04 ] @
To je samo za prikaz slika na stranici, nema veze sa download-om.
[ chachka @ 13.06.2008. 23:21 ] @
Kod mene nije bio samo problem sa snimanjem slika, već i bilo kog drugog fajla, bez obzira na ekstenziju. Čak ni widget-i nisu mogli da budu downloadovani i instalirani jer nakon downloada Opera nije mogla da ih snimi na disk!
Sad sve radi normalno, nakon "čiste" instalacije. [ Flash411 @ 13.06.2008. 23:25 ] @
Ja imam operu na xp sistemu,pa se tako ponasa samo na onoj stranici,i nikako nisam
uspio taj problem reproducirati ni na jednoj drugoj stranici. Inace mi se jako svidja nova opera,ima puno ispeglanih sitnica koje su prije malo smetale,pojednostavljena je i malo laksa za koristenje. Sto se tice skina,pozivam sve kojima se nesvidja izgled opere da pregledate skinove koji su ponudjeni na: http://my.opera.com/community/customize/skins/ [ ivanmaat @ 14.06.2008. 01:31 ] @
Evo javljam se sa Linuxa, sa Fedore :) I na onoj stranici ista prica, znaci nema veze sa OS-om jednostavno cudna neka stranica :)
[ [email protected] @ 14.06.2008. 05:56 ] @
Imao sam Operu 9.27 i preko nje sam instalirao 9.50.Sve radi dobro ali ima problem sa spiskom internet adresa koje posecujem.Kada se klikne na strelicu,otvori se padajuca lista i na toj listi je www.b92.net na zadnjem mestu.Kad posetim taj sajt do sada je ta adresa izlazila na vrh liste i ostajala prva na spisku.Medjutim sada posle posete je ta adresa i dalje zadnja na spisku URL.Padajuca lista se uopste ne menja bez obzira koji sajt posetim.U verziji 9.27 zadnja posecena adresa je automatski izbijala na prvo mesto u vrhu liste.A uradio sam samo repair Opere sa 9.5o.U cemu je problem?
[ Au197/79 @ 14.06.2008. 06:27 ] @
Za one koji se žale na veličinu ikonica citiram changelog, možda je to rešenje (ja još nisam instalirao 9.5, čekam ubuntu update):
Citat: Added .mini toolbar state (used in the Status bar) to make buttons and padding 80% of normal size. [ donbozone @ 14.06.2008. 11:38 ] @
...e, a sad jedna gloopost koja me nervira, a to je da su mi u searchu pored naziva pretrazivaca nestale male ikonice...ostale samo za goog i pogodak, a npr youtube stoji bez favicona. Jes glupo al me nervira. Probo sam sve izmene na search.ini i ne mogu da ih vratim. Jel neko obraco paznju na to?
[Ovu poruku je menjao donbozone dana 14.06.2008. u 14:34 GMT+1] [ bakara @ 14.06.2008. 14:55 ] @
Meni su tu:
pokusaj da koristis svaki od tih sajtova pa ce se osveziti ikonice. ![]() [ fLuXx @ 14.06.2008. 16:39 ] @
>
Meni isto ne rade. Nisam radio clean instalaciju i koristim linux. [ donbozone @ 14.06.2008. 16:58 ] @
..pa tako sam povratio ova dva, al ostali nece dok su se ikonice u bookmarks osvezile.
[ Milan Gligorijevic @ 14.06.2008. 17:00 ] @
Evo vam C:\Program Files\Opera\search.ini pa ga zamenite sa vašim.
[ lord_celtic @ 14.06.2008. 19:33 ] @
Sto sam ja primetio da je dosta brza od prethodne verzije.
Izgled mi se svidja, ali me jedino nervira bas te ikonice o kojima pricate za search jednostavno ih nema [ donbozone @ 14.06.2008. 19:52 ] @
Citat: Milan Gligorijevic: Evo vam C:\Program Files\Opera\search.ini pa ga zamenite sa vašim. ..ne pomaze kopiranje search.ini ...inace ako je za utehu postoji editor kojim moze da se menja redosled pretrazivaca - searchedit. [ donbozone @ 14.06.2008. 20:24 ] @
a evo ga i resenje...C/doc and set/administrator/local settings/app data/opera...udjes u prethodnu verziju opere, kopiras folder images i i prelepis preko postojeceg foldera u opera 9.50.
[ saneldz @ 14.06.2008. 21:19 ] @
Je li sigurno ispuniti polja u Preferences > Wand u smislu moze li mi neka stranica procitati npr. email i slati spam ako ga upisem u odgovarajuce polje?
[ bakara @ 14.06.2008. 21:58 ] @
Sigurno je, i jako je zgodno...
[ strba @ 15.06.2008. 19:44 ] @
Zgodna aplikacija u boljem izdanju... Zivahnije se ponasa na web-u.. tj pri ucitavanju stranica, a nov izgled mi ne smeta ni malo (brzo sam se navikao :).. ostaje da se vidi na sta ce da lici FF3 u final verziji, jer na fedori izbegavam isti i koristim operu.
[ chachka @ 16.06.2008. 10:31 ] @
Utisci nakon tri dana korišćenja Opere 9.5 su mi da je ova verzija brža u manipulaciji velikim brojem tabova, quick find opcija je dobra, transfer prozor se otvara u pozadini, i sve je to lepo ali sam se ja ipak vratio na verziju 9.27 :)
Za tri dana korišćenja nove Opere sam doživeo jedan krah programa i četiri zaglupljivanja koje sam morao da rešim nasilnim gašenjem programa. Zaglupljivanje mi se događalo tokom downloada većih fajlova i iako su fajlovi bili downloadovani do kraja Opera je nakon toga bila neupotrebljiva i morao sam da je gasim. Dalje me je nerviralo da svaka slika koju snimim na hard bude zabeležena u transfer prozoru (fuj.. ponašanje poput Mozilinog), to što cache-u fajlovi više nemaju ekstenzije (opet kopiranje Mozile) i niz kojekakvih sitnica na koje sam se navikao u predhodnim verzijama. Nakon kratkotrajnog korišćenja nove Opere ostao mi je utisak nedovršenosti nove verzije i njenog preuranjenog izbacivanja na tržište. Nova Opera mi je poput Excela 2007, ima dosta zanimljivig novih mogućnosti, ali je izubljena dobro poznata funkcionalnost, lakoća (navika) korišćenja, a pojavili su se i novi-stari bagovi. Opera je nastavila da se trka sa Mozilom pa se i ovo (preuranjeno) pojavljivanje verzije 9.5 može smatrati pokušajem da se na tržište izađe pre konkurencije. Čini mi se da ova trka na duže staze neće biti dobra po Operu :( [ prohaska @ 16.06.2008. 10:47 ] @
Takođe, kao i prethodnici, mogu reći da sam zadovoljan novom vezijom Opere. Međutim, ono što sam primetio je da ima izvesnih problema sa Joomlom tj. administriranjem u istoj. Naime, kod sajta koji urađen u Joomli, sada, sa novom verzijom Opere, javlja se problem da ne mogu da vršim ažuriranje sajta. U prethodnoj verziji Opere nije bilo problema ali sada npr. u poljima gde treba de se unese tekts, slike, linkovi... šat god, jednostavno ne dozvoljava da se bilo šta uradi. Jedino "rade" polja za unos naziva stranice, ikonice toolbara... Možda treba sačekati ispravke bagova a ako neko zna kako da rešim ovaj problem neka pošalje odgovor.
[ markalauskas @ 18.06.2008. 13:04 ] @
Ne znam da li je neko od vas koristio main bar za smestanje favicon-a (tj.bookmarka unutar main bar-a), ali to vise ne funkcionise. Mogu samo da se obrisu vec postojeci, ali ne i da se ubace novi.
[ fLuXx @ 18.06.2008. 18:09 ] @
Ja sam to koristio, ali kada je dosao Speed Dial, provalio sam da mi vise ne treba ta mogucnost. Mada, bilo je to veoma zgodna stvar. Inace, od verzije 9.5 provereno, a mozda i od ranije, moguce je povecati broj sajtova u speed dialu na sledeci nacin: pronadjete fajl speeddial.ini i editujete ga u, recimo, notepadu/kWrite-u. Na kraju fajla je potrebno samo dopisati sledece:
Code: [Size] Rows=X Columns=Y gde su x i y brojevi redova i kolona koje zelite da imate, respektino. Kako pise i u samom fajlu, nije pozeljno editovati fajl dok je opera ukljucena. speeddial.ini se u windowsu nalazi u folderu "C:\Documents And Settings\Trenutni User\Application Data\Opera\Opera" , dok se u linuxu nalazi u "/home/trenutni user/.opera/". Nakon sto to promenite, kada ukljucite Operu, dobicete nova polja, koja mozete da iskoristite. Ja sam ovo probao i super radi, cudi me samo sto nije ostavljeno po defaultu da iz opere moze da se podesi, no dobro, nije ni ovako veliki problem, mozda ce to biti ukljuceno u naredne verzije. [ Milan Gligorijevic @ 18.06.2008. 18:39 ] @
Samo da dopunim...
Ne mora biti baš ta putanja u windowsu. Najbolje klikinite na opera:config#speeddial i odmah ćete dobiti tačnu putanju do fajla speeddial.ini. [ giger @ 18.06.2008. 19:47 ] @
I kod mene isti problem... cak sam bio i toliko zaludan da im prijavim bug...
[ stex @ 18.06.2008. 22:08 ] @
Najzad su se setili da srede flash. U prethodnim verzijama kad je na web strani previse flash gluposti, ta polja postanu siva i to je to. To je naravno bio problem u kombinaciji sa Ubuntom. Ili recimo gledam nesto sa youtube i odjednom video klip postane siv i dalje mogu da se slikam.
Medjutim, jos uvek nisu resili dva veoma bitna nedostatka. 1. Kopiranje tabele sa web stranice u OpenOffice/MS Word. I dalje kopira samo tekst. 2. Stampanje selektovanog teksta sa web strane gde ima tabela. Takodje stampa samo text. Tabelu uopste ne konta. I pored ovih mana (zbog kojih moram da pokrecem drugi browser), Opera ce i dalje biti na mom prvom mestu, jer kad je pokrenem imam sve sto mi treba za internet (mail klijent, download koji nastavlja prekinuto, notes, tabovi, chat itd). [ fLuXx @ 19.06.2008. 00:33 ] @
Kako si resio problem sa flashom, meni i dalje ne radi
![]() Odem na, recimo, tube i desi se da flash plugin pukne iz cista mira i onda moram da reloadujem celu stranicu ponovo! Tebi se to vise ne desava? Koju verziju flasha 'gonis' kod sebe? Ako nije problem, uploaduj ovde svoj libflashplugin.so, da i mene reshis nekih muka! Ja sam do sada koristio 9ku, koja mi nije dobro radila, pa sam presao na 10beta, koja mi nije nista pomogla, takodje. Da nema taj problem sa flashom, nista mi vise ne bi smetalo na linuxu. [ bokan2007 @ 19.06.2008. 00:55 ] @
Evo samo da se pohvalim koristenju Opere 9.5 ,ja vec duze vrijeme koristim Operu kao primarni pretrazivac na svom pc i mogu reci da mi je odlicna,sa novom verzijom se odmah primjecuje novi izgled na koji se jako brzo privikne i brzi rad ,sto je jedna od vaznijih stvari .......Pozzdrav
[ stex @ 19.06.2008. 06:25 ] @
Citat: fLuXx: Kako si resio problem sa flashom, meni i dalje ne radi :( Fajl je skoro 9 mb, nema sanse da ga posaljem. Verzija je Shockwave Flash 9.0 r124. I ja sam se patio pre toga, pokusavao sve i svasta ali bez uspeha. Medjutim za sada mi se cini da je sve u redu. Pokusao sam da pustim dva videa sa youtube i sve radi bez problema. Takodje sam pokrenuo 2-3 stranice pune flasha i dalje je sve u redu. Mada nije to do verzije flash-a, jer u firefoxu sve radi, a koriste isti libflashplugin.so. Probaj u operi da podesis da koristi flash od firefoxa. /home/login_name/.mozilla/plugins/libflashplugin.so, mada meni koristi iz /usr/lib/flashplugin-nonfree. [ Deep|Blue @ 19.06.2008. 11:37 ] @
instalirah preko 9.27
proslo sasvim ok lepo radi prihvatilo sva stara podesenja problem na par sajtova popuni pass iz wanda i onda ponudi ponovo da zapamti to isto. malo su popravili block content, ali ne do kraja cini mi se. napokon i dalje ostaje ekstremno funkcionalan browser. [ knez06 @ 19.06.2008. 13:22 ] @
Hvala ljudi na obavjeshtenju, od posla ne stizem nishta da ispratim...
I e the new, exciting loOk! [ markalauskas @ 19.06.2008. 15:41 ] @
uuu odlican fazon ovo sa dial up-om!
[ fLuXx @ 19.06.2008. 21:46 ] @
Citat: markalauskas: uuu odlican fazon ovo sa dial up-om! Mislis, SpeedDial-om ![]() Gligorijevic je probao da napravi 10 redova i 10 kolona, ali toliko vec ne moze da ih prikaze, prikaze max 90. [ Deep|Blue @ 19.06.2008. 22:15 ] @
e da.
malo mi je suvise tamna ova nova tema. a i sidebar se ponasa na stari nacin (sad sam cangrizalo) ali deluje ok. desilo mi se 2-3 puta za se zaglupi na 4-5 sekundi sa otvoenih 15 tabova i prebacivanjem fokusa sa neke druge aplikacija na operu [ Milan Gligorijevic @ 19.06.2008. 22:20 ] @
Max zavisi od veličine monitora
![]() Mana je što ne doda scroll nego ostali sajtovi budu odsečeni, ali kome treba 100 sajtova ![]() [ strba @ 19.06.2008. 22:21 ] @
I meni je pocelo svasta da smeta na operi kada sam video kako radi novo izdanje lisice,,, smorilo me, kada sam morao prinudno da ga "gasim" posto sam otvorio malo vise strana (firefox 2 se sa istim brojem tabova i 1. downladom snalazio ok)
[ Milan Gligorijevic @ 19.06.2008. 22:31 ] @
Nikada nisam primetio da Opera ne radi lepo sa velikim brojem tabova, a umem da otvorim i preko 50!
[ vgpapi @ 19.06.2008. 23:05 ] @
Meni savim odgovara Opera ! Do sada sam koristio Firefox jer su mi to preporucivali prijatelji koji su na Inetu po ceo dan i jer je Firefox " in " , ima gomilu pluginova koje je isto " in " traziti i trpati njihovu dugmad po interfejsu itd. itd. Mada ovo trenutno pisem na 9.5, vise mi se svidja 9.0. Obe mi rade bez problema. Ipak imam dva pitanja.
Kako na speed dial za default search postaviti Google umesto Ask ? Kako skinuti torrent file kada vec pritiskom na link za skidanje istog Opera automatski otvara svoj torrent transfer ? U tom slucaju moram da kopiram link adresu pa da otvorim drugi browser, skinem torrent file i tek onda ga pustim na µtorrent. Uopste ne kapiram Operin torrent transfer, imas torrent manager a u stvari ga nemas. [ markalauskas @ 19.06.2008. 23:42 ] @
![]() za torent ukucaj u adressbar-u opera:config nadji bittorent i otkaci enable. save i to je to. za ask ne znam ali ja koristim onaj pretrazivac pored adressbar-a [ vgpapi @ 20.06.2008. 00:24 ] @
Hvala, to je to. opera:config, jos jedan +
[ Milan Gligorijevic @ 20.06.2008. 00:43 ] @
Klik na opera:config#Speed Dial Search Type i postavi vrednost na 1 da bi podesio da default bude google.
[ mstevic @ 20.06.2008. 09:47 ] @
Kead sam namesio Operu na Ubuntu, progledao sam :).
[ 221b @ 20.06.2008. 11:50 ] @
ko zna kako da namestim, da kada postavim strelicu na neki link on mi izadje sada dole kao na Exploreru7 a u ranijim verzijama opere lepo se pojavljivalo pored strelice ili "kaziprsta".... Sada smara i nije pregledno. Ostalo sam podesio cak su i precice kao na ranijim verzijama opere... ali ovo nisam nasao. POMOC ?!?!?!
[ Flash411 @ 20.06.2008. 12:14 ] @
Mislim da je to ovo,klikni na View -> toolbar -> status bar.
[ 221b @ 20.06.2008. 12:20 ] @
jeste, hvala.
[ 221b @ 20.06.2008. 12:53 ] @
a kako do favicona-a? ne osvezavaju se prilikom ponovne posete?
[ markalauskas @ 20.06.2008. 13:02 ] @
kako mislis ne osvezavaju se? pa valjda su uvek isti
[ 221b @ 20.06.2008. 13:07 ] @
otvorim sajt i hocu da ga stavim na toolbar, sada uz drag&drop ide i shift, ali nema ikonice_slicice, vec samo "papir sa zvezdicom" kao da nije otvarano da sada.... Ranije su ikonice_slicice stajle i mogao si odmah da vidis sta hoces, pogotovo ako si stavio vise stanica na toolbar.
[Ovu poruku je menjao 221b dana 20.06.2008. u 14:23 GMT+1] [ markalauskas @ 20.06.2008. 13:25 ] @
evo sad sam probao ovu stranicu i stavio mi je i slicicu. probaj neku drugu stranicu...
ps. super, mislio sam da ovo vise ne moze. hvala :) [ 221b @ 20.06.2008. 13:46 ] @
neke hoce a neke nece. Kako podesiti da sve imaju slicice??????
[ markalauskas @ 20.06.2008. 14:03 ] @
to nije do opere nego do toga da li je favicon ubacen na sajt od strane dizajnera/programera, mada meni se nekad desava da mi stavi favicon u bookmarks a ne stavi u toolbar. Pretpostavljam da zavisi od koda kojim je fav stavljen na sajt.
[ Zeljko Terzic @ 20.06.2008. 17:20 ] @
Da li neko ima problem google talk + opera 9.5?
U system tray, desni klik na icon google talk, zatim Inbox, nece da mi otvori inbox. Kada stavim da je default browser IE ili Firefox, sve radi. Neko imao ovaj problem? [ bakara @ 20.06.2008. 18:36 ] @
Da li neko zna sta je ovo i cemu sluzi?
Aktivirao mi se kao neki toolbar na operi 9.5 (ne znam kako) ![]() [ stemark @ 20.06.2008. 20:28 ] @
Ovako: Tools/Appearance/Tolbars/View Bar otčekiraj
[ bakara @ 20.06.2008. 21:59 ] @
@stemark
view bar mi treba, mislio sam na ovo na sredini slike, to je u medjuvremenu nestalo a ne znam ni kako sam ga aktivirao... [ Milan Gligorijevic @ 20.06.2008. 22:43 ] @
Aktivirao si ga sa Ctrl+Tab.
Pritiskaš Tab i biraš aktivan prozor, kursor se pomera na dole. Ako uz to dodaš i Shift, selektuje se sajt iznad. [ bakara @ 20.06.2008. 22:56 ] @
Svaka cas milane!
Nisam ni zano da ovo postoji, osecam da je bilo i u ranijim verzijama? [ Milan Gligorijevic @ 20.06.2008. 22:59 ] @
Jeste, bilo je ovo i ranije.
[ the_tosic @ 20.06.2008. 23:49 ] @
To se aktivira i kada drzis desni klik i vrtis skroll (ovako je brze)
[ rajco @ 21.06.2008. 10:53 ] @
@bakara
Tools->Preferences->Advanced->Shortcuts->Edit i onda namestis koja ti odgovara, meni je na primer na numerickoj tastaturi. Ukoliko ne zelis da biras tabove vec da ides redom, bilo levo ili desno onda ides:Tools->Preferences->Tabs i u prvom padajucem meniju biras Cycle without showing list. [ vgpapi @ 21.06.2008. 16:27 ] @
Koji program za skidanje flv fajlova dobro radi sa Operom i uopste. Probao sam ih brdo, rade polovicno ( skidaju samo sa nekih sajtova ili sa nekih browsera )
[ Stranger2 @ 21.06.2008. 18:11 ] @
Citat: morao prinudno da ga "gasim" posto sam otvorio malo vise strana (firefox 2 se sa istim brojem tabova i 1. downladom snalazio ok) kod mene upravo suprotno. Opera 9 je prijavljivala gresku mozda dva puta dnevno kada je bio otvoren jako veliki broj tabova. Firefox 2 se rusio svakih sat vremena sa svega nekoliko tabova. Opera 9.50 mi se za ovih nekoliko dana srusila samo dva puta a imam otvoreno oko 40 tabova. Primecuem samo poboljsanje i vecu stabilnost nove Opere [ Teniser_Serbia @ 21.06.2008. 20:06 ] @
Imam jedno pitanje: zbog cega u Operi ne mogu normalno da pisem na forumima sa WYSIWYG funkcijom? Kada kliknem na mesto za pisanje poruka, Opera ili zablokira ili ne reaguje...U Mozilli je sasvim drugacije.
[ morpheusxxx @ 22.06.2008. 10:39 ] @
Sta je sa desnim pa levim klikom na misu za povratak na predhodnu stranicu?
[ Milan Gligorijevic @ 22.06.2008. 10:46 ] @
Radi kao i u prethodnim verzijama.
[ morpheusxxx @ 22.06.2008. 11:24 ] @
kod mene definitivno nece. ima li negde mozda da se stiklira ta opcija?
[ Mad Max @ 22.06.2008. 13:37 ] @
Ides na Tools/Preferences/Advanced/Shortcuts i tu chekiraj Enable mouse gestures
[ ognjenr @ 22.06.2008. 13:57 ] @
Dugo vremena sam koristio Operu, ali posle ove nove verzije sam presao na FF. Nema vise genijalnog sidebara, notifikacije o zavrsenom preuzimanju, jako los izgled i jos par sitnica. Za mene, ova verzija je razocarenje.
[ djolep @ 22.06.2008. 14:32 ] @
Cini ti se.. Sidebar i dalje postoji kao Panels. Nofikacija postoji i dalje a i stari izgled mozes izabrati kao classic skin u Tools/Appearance/Skin u Find more skins.
[ reb0rn @ 22.06.2008. 15:53 ] @
i ja takodje imam problema da neke fajlove koje skinem ne budu pristutni na disku, uglavnom mi se to desava sa rapidsharom i fajlovima koji se zavrsavaju na html
[ budjavlebac @ 22.06.2008. 16:21 ] @
Primetio sam da u transfer prozoru nema više opcije delete transfer (kao u verziji 9.26). Ostala je samo opcija remove transfer, ali ga fizički ne briše. Šta je sa obaveštenjem da je download završen?
[ fLuXx @ 22.06.2008. 16:38 ] @
Mene uredno obavestava! Iskoci ono prozorce i mogu direktnim klikom na njega da otvorim fajl. Za ostalo ne mogu da kazem, trenutno sam u linuxu u kome ni ranije nije bilo te opcije.
Nego, ja imam drugi problem: kada kliknem srednji klik u linuxu a da nije link, on mi otvori google i pretrazi neki tekst koji se pojavljivao na nekoj-tamo stranici i sta ti ja znam. Uglavnom, poprilicno nervira. Jel moze to da se iskljuci? Edit: Provalio sam! Kada kliknem srednji klik, na guglu trazi tekst koji sam zadnji selektovao na nekoj stranici. Svejedno, moze li se to iskljuciti? [ budjavlebac @ 22.06.2008. 19:39 ] @
Tools/Preferences/Advanced/Shortcuts Middle-Click Options meni otvara novu stranicu kada kliknem na link.
[ fLuXx @ 22.06.2008. 20:08 ] @
Ma, otvara i meni stranicu u novom tabu kada kliknem na link, ali kada kliknem u 'prazno', onda se desava ona cudna situacija!
[ Mare The Walker @ 22.06.2008. 20:56 ] @
Nemam pjma,koristio sam Operu jedno vreme,ali iskljucivo zato da bih mogao da pristupim sadrzajima wap sajtova kao i zbog downloadova dok sam imao dial up,inace smatram da Internet Exploreru jos uvek nema premca u pogledu performansi i funkcionalnosti!
[ Milan Gligorijevic @ 22.06.2008. 22:30 ] @
Citat: inace smatram da Internet Exploreru jos uvek nema premca u pogledu performansi i funkcionalnosti! Pošto će ovo verovatno izazvati reakcije kod mnogih, zamolio bih ostale učesnike teme da se suzdrže od komentarisanja citiranog dela rečenice jer je tema ipak o Operi. Hvala. [ morpheusxxx @ 22.06.2008. 22:39 ] @
Citat: Milan Gligorijevic: Pošto će ovo verovatno izazvati reakcije kod mnogih, zamolio bih ostale učesnike teme da se suzdrže od komentarisanja citiranog dela rečenice jer je tema ipak o Operi. Hvala. tesko da mogu da se uzdrzim : )) uaaa... [ fLuXx @ 22.06.2008. 22:40 ] @
A taman sam hteo da ospem paljbu
![]() ![]() Nadje li neko uzrok mog problema? [ Stranger2 @ 23.06.2008. 01:33 ] @
Opera 9.51 beta
Changelog: Fixed crash on Yahoo! Mail. Fixed a crash when clicking the feeds button. Fixed a crash when installing Shockwave Player 11. Fixed some issues with the search engines when upgrading from 9.2x: it is now possible again to edit the Google search. Fixed a leak when printing or in print preview. Fixed a GDI handle leak in the transfers window on Windows. Fixed thread expanding in Mail when receiving new messages Fixed some issues with subscription to IMAP folders. Fixed a too zealous reconnection of the IRC client. Fixed "reuse current tab" feature in speed dial on Mac. Finetuned some issues in the new skin. [ Slavuj iz Mrcajevaca @ 23.06.2008. 10:26 ] @
Meni 9.50 od prekjuce radi potpuno stabilno, za razliku od 9.26 koju sam prethodno imao i koja se gasila sama od sebe posle nekih 2 sata rada uz "critical error" i "serious error" i tako neke podle birokratske poruke.
[ Monk Psycho @ 23.06.2008. 15:42 ] @
Elem ne znam da li je do mene, ali moram da pitam?
da li u 9.5 verziji postoji ona opcija koja je bila u ranijim verzijama da se 2-klikom na link selektuje ceo link (ne bitno da li je "codeovan" ili ne). Sada mi opera samo selektuje zadnji deo linka sto me iritira s obzirom da me ta opcija spasavala mnogo klikova [ Milan Gligorijevic @ 23.06.2008. 15:48 ] @
Sa dva klika selektuješ reč, sa tri rečenicu (od tačke do tačke), a sa četiri ceo pasus.
Ne znam da li ima negde da se podesi da recimo na četiri klika selektuje red umesto pasusa. [ ognjenr @ 23.06.2008. 16:12 ] @
Citat: Cini ti se.. Sidebar i dalje postoji kao Panels. Nofikacija postoji i dalje a i stari izgled mozes izabrati kao classic skin u Tools/Appearance/Skin u Find more skins. Postoji Kao Panels, ali ga ne mogu aktivirati, kao u starijim verzijama, jednostavnim klikom na levu stranu browsera. [ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 23.06.2008. 20:14 ] @
Jel neko primetio da se muzika koja se sluša na Last.fm radiju ne skrobluje na korisnikovom profilu? A prilikom slušanja preko Safarija ili Camina sve se normalno skrobluje.
Probao i iz OS X-a i iz Windowsa (i 9.50 beta, i stable i sada 9.51) i ne radi Poslao sam im to kao "Major problem" (Help -> Report a Site Problem). [ dare023 @ 23.06.2008. 20:35 ] @
Citat: Ma, otvara i meni stranicu u novom tabu kada kliknem na link, ali kada kliknem u 'prazno', onda se desava ona cudna situacija! Kod mene se na srednji klik aktivira brzo skrolovanje, a tako je bilo i sa prethodnom operom [ fLuXx @ 23.06.2008. 21:31 ] @
>
Pa, to se desava u Windowsu, ali u linuxu ima tu cudnu 'karakteristiku', koja moze biti korisna, ali meni smeta, jer mi se nekad moze desiti da promasim link, pa mi on otvara gugl i to na istoj stranici. Dobro, nije to tako strasno, navicicu se. [ djolep @ 24.06.2008. 06:15 ] @
Citat: ognjenr: Postoji Kao Panels, ali ga ne mogu aktivirati, kao u starijim verzijama, jednostavnim klikom na levu stranu browsera. Mozes. Tools/Appearance/Panels i stikliraj Show panel toggle at edge of window. [ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 24.06.2008. 10:46 ] @
Citat: fLuXx: Pa, to se desava u Windowsu, ali u linuxu ima tu cudnu 'karakteristiku', koja moze biti korisna, ali meni smeta, jer mi se nekad moze desiti da promasim link, pa mi on otvara gugl i to na istoj stranici. Dobro, nije to tako strasno, navicicu se. Kucaj opera:config u address baru, pa onda u Quick Find polje ukucaj Middle button, da vidiš postoje li podešavanja za ponašanje za srednje dugme. Na Windowsu vidim Code: PageBar Open URL On MiddleClick i kod mene je isključen, a kod tebe je verovatno uključen. [ fLuXx @ 24.06.2008. 12:09 ] @
@djolep
Yeah! Hvala, brate, ovo mi dosta znaci! @-V-O-Y-A-G-E-R- Imao si pravo: kod mene je bilo ukljuceno. I sada, kada sam iskljucio, drugacije se ponasa. Vise mi selektovan tekst ne trazi u google-u. Sada selektovan tekst odmah baca u address bar i otvara sajt. Na primer, ako sam selektovao rec 'opera', sada mi automatski otvara www.opera.com. I dalje me nervira, a ne znam zasto to isto ne radi u windowsu, vec samo brzo skrolovanje (koje mi odgovara). Svejedno, hvala! [ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 24.06.2008. 12:27 ] @
Opet to nije to, jer ako selektuješ više od jedne reči, opet će te baciti na Google Search :) Izgleda da je to Linux feature :)
[ fLuXx @ 24.06.2008. 12:53 ] @
Da, imas pravo! Izgleda da sam ja pogresio
![]() Dakle, nikakva razlika korsiteci onu opciju (a cak sam i gasio i ponovo palio operu). [ jonathan @ 24.06.2008. 16:47 ] @
Ovaaaaj... to nema veze sa operom. Ne znam koliko dugo koristiš linux, ali red bi bilo da znaš da je u njemu srednji klik miša - "paste". Kad klikneš srednjim tasterom u operu, ona više-manje inteligentno pokušava da otvori to što je bilo u clipboardu. Nikad mi nije palo na pamet da tražim gde se to isključuje... mada možda postoji način, negde po podešavanjima za miša u gpm i xorg.conf.
p0z. Alek [ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 24.06.2008. 17:15 ] @
Ovaaaj, pa ima :) U Linuxu je default samo Paste na srednji klik, a ovde se dešava Paste & Go, što je Operin feature :)
E sad, to čoveku smeta, jer u zavisnosti od miša do miša, na nekima se vrlo lako pritisne srednji, pa je logično da traži i gde se isključuje., pogotovo, tako ja razumeh, što to do sada nije bila default akcija. [ dare023 @ 24.06.2008. 18:12 ] @
Ajde da pitam čisto iz radoznalosti.
Da li kod vas radi chat? Pre na na nekoj starijoj verziji je radilo , a već duže vreme ne. Nije da mi treba , više me čudi što ne radi... [ Sabijach @ 24.06.2008. 19:39 ] @
Evo, upravo sam probao, i radi
[ dare023 @ 24.06.2008. 19:42 ] @
Nemam pojma, ja probao sa krstaricom , pa neće.Svešto dobijem je ona reklamna poruka koja stiže na 10-15 minuta
[ somikg @ 24.06.2008. 21:48 ] @
Shortcut za back i forward(desni i levi klik)ne radi svaki put. Mnogo cesto se desava da zaglupi.
[ zoran_dojkic @ 24.06.2008. 22:11 ] @
Portable Opera USB 9.50 www.opera-usb.com, sa PortableApps Suite http://portableapps.com
Keš promeniti u "X:\PortableApps\opera950en\profile\cache4" ukoliko hoćete da sve ostane na flešu, a može da se doda u CCleaner i povremeno izbriše. speeddial.ini je u "X:\PortableApps\opera950en\profile\speeddial" [ fLuXx @ 24.06.2008. 22:38 ] @
Citat: jonathan: Ovaaaaj... to nema veze sa operom. Ne znam koliko dugo koristiš linux, ali red bi bilo da znaš da je u njemu srednji klik miša - "paste". Kad klikneš srednjim tasterom u operu, ona više-manje inteligentno pokušava da otvori to što je bilo u clipboardu. Nikad mi nije palo na pamet da tražim gde se to isključuje... mada možda postoji način, negde po podešavanjima za miša u gpm i xorg.conf. p0z. Alek Au, blam!!! Koristim linux vec vise od godinu dana (doduse, tek odnedavno kao primarni OS) i nikada nisam provalio da srednji klik radi paste. Zapravo, ne radi paste, vec samo ispisuje selektovani tekst. Mozda nisam primetio, jer previse vremena u linuxu provodim u terminalu, gde mi mis ni ne treba (jos se mucim da neke stvari namestim da mi rade). Ali, kao sto rece -V-O-Y-A-G-E-R-, problem je sto opera radi paste & go, pa kada se slucajno zeznem, on mi otvara novu u istom tabu, sto znaci da moram da kliknem back svaki put, sto iritira poprilicno. Sad cu da guglam da nadjem kako da izbacim paste na srednji klik, jer me to bas nervira. EDIT: HA, nasao sam resenje! Da ne poveruje covek koliko je jednostavno! Sve sto treba da se uradi je sledece: Code: SHIFT + Middle Click i opera izbaci prozor u kome pita sta korisnik zeli da uradi! Samo treba izabrati panning i sve radi kao u winu (brzo skrolovanje). Tu su, naravno, i druge opcije vezane za srednji klik, kao sto je, recimo, otvaranje stranica u novom tabu, backgroundu i slicno. Ista stvar, verovatno, radi i u windowsu i poprilicno je korisna. Hvala svima koji su hteli da mi pomognu. [Ovu poruku je menjao fLuXx dana 24.06.2008. u 23:49 GMT+1] [ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 25.06.2008. 08:24 ] @
LOL, a ja se juče na Macu igrao kombinacijom tastera i middle clicka, ali vidiš, nisam probao sa samim Shiftom :)
[ nmilosev @ 25.06.2008. 09:45 ] @
Prešao sa FF3 na Operu i definitivno ostajem. Opera mi mnooogo brže radi od FF a uz to ima nekih zgodnih stvari tipa speed dial, klijent za sve (mail, chat...). Ja sam prestao koristiti Operu kod verzije 7.5 ali sada sam ubeđen da ću je koristiti još dugo dugo :).
[ Zeka_SD @ 25.06.2008. 12:06 ] @
Ja imam problem sa speed dial, tj. sa učitavanjem stranica... Kada otvorim neki od foruma koji mi se nalaze u speed dial-u, otvara mi stranicu iz keša, pa moram da idem na reload... Ovo mi se nije dešavalo sa prethodnim verzijama, i ponavljam, dešava se samo sa forumima... hm???
[ OCTAVIAN @ 25.06.2008. 22:49 ] @
kako da podesim da kad udjem na neku stranicu da mi Opera ucita ponovo sadrzaj, a ne iz cashe-a. Recimo, kad sam na forumu, kad god kliknem neku stranicu na kojoj sam vec bio, ona mi ucita sadrzaj od prethodne posjete, bez novih postova, i moram da je refreshujem da bi mi ucitala sve. Nervira me to, a ne usijevam da nadjem kako da to podesim
[ MarcusS @ 26.06.2008. 02:06 ] @
Mali off možda.. Očekivao sam u novoj operi da bude rešen problem sa prestajanjem rada youtube klipova posle 2 secunde i nema zvuka.. To me jednostavno ubija u pojam, NEĆU da palim FF da gledam youtube, hoću u operi! Znam da ima više lekova za ovo, jel neko zna kako da se problem reši TRAJNO? Neću da brišem cach, unisinstalliram installiram flesh i sl... Ubija me u pojam to.
I btw, do sada sam koristio operu, a od sada bez daljnjeg nastavljam... Novi skin je PRETERANO dobar, meni barem, malo je spejsi, a ja to ovlim.. Brzina je meni barem, jedno tri puta veća.. Nervira me samo što se side panel ne pojavljuje kada samo povučem miš skroz levo i kliknem, nego mogao moram da pozivam sa dugmetom iz toolbara... Ima li leka za ovo? [ djolep @ 26.06.2008. 06:29 ] @
[ s!c @ 26.06.2008. 11:20 ] @
Wannabe bug?: reklame sto se nalaze na es-u se ponekad prikazu preko poruka.
Nisam siguran, ali do toga dolazi kad se pointerom prede preko taba i pritome se generira thumbnail, reklama se iscrta na istom mjestu u odnosu na ekran, medutim, preko teksta; ona sama nije upotrebljiva - ne radi link. Win serv 08, Opera 9.50 - default postavke (sem sitnica i skina). [ Mad Max @ 26.06.2008. 12:25 ] @
I meni se isto desava sto i MarcusS-u.Znaci uchita ceo klip, ali ga pusti samo 2,3 sekunde i onda stane.
Jel ima neko leka za ovo? [ draganchem @ 26.06.2008. 12:46 ] @
Imam jedan problem sa operom... U verziji 9.20 imao sam podesen mail... a sada u novoj 9.50 nemogu nikako da ga napravim jer mi je dugme tools/mail and chat accounts deaktivirano... Ima li neko resenje?
[ MarcusS @ 26.06.2008. 12:56 ] @
Citat: Tnx :) Mad Max, ja mislim da za nas nema leka.. X foruma sam iščitao, NIGDE nisam naleteo na trajno rešenje, pa ni na operinom forumu... Skoro sam promenio komp, i sa novom operom i novim fleshom, nadao sam se da je to to, kada mi se ponovo desilo, odlepio sam... [ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 26.06.2008. 13:29 ] @
Jel vam to tako za svaki klip?
Nisam nikad imao takav problem, ni sa alfama, betama i sad final 9.50, ni na Windowsu, ni na OS X-u. [ Mad Max @ 26.06.2008. 18:55 ] @
Meni jeste.Ne znam da nije nesto do flash playera,instaliran mi je najnoviji.FF mi pusta sve klipove bez problema,ali ja necu da koristim FF nego Operu.
[ markalauskas @ 26.06.2008. 20:13 ] @
Ja sam imao slicnih problema (pozeleni nakon par sekundi...) sa nekim klipovima, ali bilo je podeseno da se otvaraju u quick time-u! Probaj da vidis u podesavanjima opera:plugins ili negde gde ovo moze da se podesava.
[ Stranger2 @ 26.06.2008. 21:02 ] @
ja nisam imao nikad problem sa zamrzavanje m flasha. desavalo se da nestaje zvuk ako otvorim previse tabova sa youtube.
[ MarcusS @ 27.06.2008. 13:40 ] @
Citat: -V-O-Y-A-G-E-R-: Jel vam to tako za svaki klip? Nisam nikad imao takav problem, ni sa alfama, betama i sad final 9.50, ni na Windowsu, ni na OS X-u. Kada do tog problema dođe, onda to jeste za svaki klip, dok se problem ne reši na neki od načina.. Reinstall flasha, brisanje pluginova iz opera foldera, kao, treba da se ostavi samo u sys32 folderu, brisanje keša, pa reboot sistema itd.. I onda posle par dana proradi samo od sebe.. Pa se za par dana opet pokvari po istom principu itd.. Čitao sam dosta na netu, simptom je isti, neam zvuka, na dve secunde klip staje. [ markalauskas @ 27.06.2008. 14:04 ] @
ako je tako onda to nije do opere nego do necega drugog u samom sistemu sto uzrokuje isti kvar iznova. mozda da se reinstaliraju i video codeci ili da se instaliraju drugi, uninstal quicktime i real player ako postoji u sistemu...
[ budjavlebac @ 27.06.2008. 17:33 ] @
Citat: markalauskas: ako je tako onda to nije do opere nego do necega drugog u samom sistemu sto uzrokuje isti kvar iznova. mozda da se reinstaliraju i video codeci ili da se instaliraju drugi, uninstal quicktime i real player ako postoji u sistemu... Moguće je da nije do Opere, samo što ovakvih problema nemam sa IE. [ markalauskas @ 27.06.2008. 17:54 ] @
^...a ni sa FF, ali ipak Opera ostaje bolji browser od ova dva (narocito od IE)!
![]() [ gileip @ 28.06.2008. 15:21 ] @
Imam problem sa email adresama! Imam 3 email adrese i sve su Ok radile na operi 9.27, a kad sam instalirao 9.5 jednostavno neće 2 da rade! Samo mi napiše : Provera autentičnosti nije uspela za (nalog)!?
Menjao, pravio novi nalog i opet isto!? Šta se dešava, može li se ovo ispraviti ili da zaboravim na Operu? Hvala na pomoći! [ Stranger2 @ 29.06.2008. 00:07 ] @
pa u krajnjem slucaju se mozes vratiti na operu 9.27
inace kod mene je tranziciji na opera 9.5 prosla bez problema ali citam da su neki morali da idu sa svezom instalacijaom. mozuda trebas da obrises postojecu instalaciju i instaliras svezu operu 9.50 [ MarcusS @ 29.06.2008. 00:51 ] @
Ja sam skoro TOTALNO promenio system, sa bartona 2600 otišao na Intel Dual Core E4300, sve sam komponente izmenio, kao i servis pack sa 1 na 2, izašla nova opera, izašao novi fleš.. I isto čudo opet...
[ markalauskas @ 29.06.2008. 09:30 ] @
kao sto rekoh, nije do opere (a ni do hardvera) nego do sukoba sa nekim drugim video softverom ili kodecima! probaj da deinstaliras sve (video aplikacije i codec pack koji imas) i uradis svezu instalaciju opere i flash player-a.
[ gileip @ 29.06.2008. 11:39 ] @
Vratio se na Operu 9.27 i sad email radi super!
[ 4A6F76616E4B @ 29.06.2008. 23:07 ] @
Ma ova nova je super, jede manje memorije i malo je brza. Izvrsio sam update i sve mi je ostalo sa stare verzije, od teme, podesvanja, linkova...
[ srdjanm3 @ 30.06.2008. 09:30 ] @
Imam jedan problem sa novom operom. Do sada sam stalno koristio operu, i extra je...navikao sam se i ne bi je nikad menjao, ali postoji malo problema sada, koji se u mozilli ne javljaju, a ne bih zeleo ni posto da moram da predjem na mozillu.
Verovatno su u pitanju neka podesavanja samo, ali ajde. Zasto kada odem na GMAIL nece da se uloguje...vec kad upisem user i pass on mi samo reloaduje stranicu i opet me vrati na isto? Takodje mi ne radi ova stranica http://www.belestrane.nadlanu.com/site/ Nece da prikaze ta polja za unos telefona i adresa. Ako ima neko neki predlog, hvala mu unapred. Pozdrav [ fLuXx @ 30.06.2008. 12:44 ] @
>
Meni i ta tvoja stranica i gmail rade super, u stvari, sad ovo i pisem iz gmaila. [ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 30.06.2008. 13:03 ] @
I meni oba pomenuta rade normalno.
Doduše, to sa logovanjem mi se dešava na nekim forumima, gde iako se ulogujem uspešno prvi put, opet budem vraćen na stranu na kojoj sam bio pre nego nego što sam se ulogovao i opet budem "kao" neulogovan. Problem kad naleti (a ne dešava se svaki put) rešim tako što ne dozvolim da se učita stranica, nego kliknem na ono da neću da čekam da me on autoredirektuje i odem na želenji link na forumu. [ markalauskas @ 30.06.2008. 14:50 ] @
sto se tice logovanja na gmail i ja imam cesto problem. to je nekih podesavanja. mrzi me da trazim i namestam pa uradim samo refresh strane i on odmah udje u gmail.
ps. ovo se mi desava iskljucivo na gmail-u [ srdjanm3 @ 30.06.2008. 15:15 ] @
Ovaj link meni radi samo kada jednom kliknem na njega. Znaci kad hocu drugi put to isto, onda nece. A gmail, ne vredi....nikako nece
Probacu da reinstaliram operu [ fLuXx @ 30.06.2008. 16:30 ] @
>
Jel ti ukljuceno cookies i send referer info? Imas to na tools -> quick preferences. Probaj sve da ukljucis, izuzev proxy, ako ga ne koristis. [ srdjanm3 @ 01.07.2008. 07:04 ] @
Jeste, sve je ukljuceno.
[ dayton @ 01.07.2008. 09:14 ] @
Ja sam problem sa zamrzavanjem flash-a rešio instaliranjem Flash Player 10 Beta.
Pre instalacije beta verzije potrebno je deinstalirati prethodnu verziju flash-a. [ srdjanm3 @ 01.07.2008. 10:00 ] @
Citat: Zasto kada odem na GMAIL nece da se uloguje...vec kad upisem user i pass on mi samo reloaduje stranicu i opet me vrati na isto? Takodje mi ne radi ova stranica http://www.belestrane.nadlanu.com/site/ Nece da prikaze ta polja za unos telefona i adresa. Ako ima neko neki predlog, hvala mu unapred. Reinstalirao sam operu i sada mi ova stranice Bele strane radi....ali gmail nikad nece da se uloguje... [ Mad Max @ 01.07.2008. 13:54 ] @
Citat: dayton: Ja sam problem sa zamrzavanjem flash-a rešio instaliranjem Flash Player 10 Beta. Pre instalacije beta verzije potrebno je deinstalirati prethodnu verziju flash-a. I meni je ovo reshilo problem. Hvala dayton-a!!! [ OCTAVIAN @ 02.07.2008. 10:37 ] @
Ja imam novi problem sa Operom. Prije par dana sam zbog nekih podesavanja morao da iskljucim cookies, pa sam ih nakon toga ukljucio normalno. Sad ne mogu da se ulogujem na Gmail, izbacuje mi poruku "Your browser's cookie functionality is turned off. Please turn it on." Cookies su normalno ukljuceni i rade na svim drugim sajtovima
[ markalauskas @ 02.07.2008. 10:48 ] @
^uvek mozes da probas reinstal.
tek sada sam primetio da se mnogo brze podize, ranije (na 9.27) joj je bas trebalo ![]() [ drx @ 02.07.2008. 11:09 ] @
E meni sad u feed listu nece sad da doda feed :( [ gorankx @ 02.07.2008. 12:59 ] @
probaj jednostavno da obrises kolacice od gmaila, Alati-Napredno-Kolacici.
Kako da prosirim odnosno da dodam jos koje polje u brzo biranje? [ viss02 @ 02.07.2008. 16:29 ] @
Opera 9.5 je razocarenje za mene. Osim sto mnogo vise zahteva ram od predhodne verzije, ti je i novi izgled koji je veoma los ali dobro to moze da se promeni. Primetio sam da se opera 9.5 mnogo baguje sa Invision Power Board 2.3.5 forumima jer pravi probleme pri slanju privatnih poruka i koriscenju rich text editor-a
[ Stranger2 @ 02.07.2008. 23:08 ] @
za ovaj problem sa GMAILOM obavezno obrisite sve kolacice od gmaila i od google. ne znam da li ce to resiti problem ali to je prvo sto trebate da probate.
[ Catch 22 @ 03.07.2008. 00:16 ] @
[ bachi @ 03.07.2008. 09:11 ] @
[ fLuXx @ 03.07.2008. 10:12 ] @
Nisu otklonili bug koji sam prijavio (doduse, prekjuce). Preferences -> Advanced -> Content -> Blocked Content i probajte da obrisete neki od blokiranih urlova. Kada zatvorite sve prozore (znaci: close, ok), opera crashuje. Naravno, kada je ponovo upalite, podesavanja rade i sve je ok, ali ne bi trebalo da crashuje.
EDIT: Ne morate nista da brisete, dovoljno je samo da otvorite blocked content i da zatvorite sve. Opet crash! [ gorankx @ 03.07.2008. 10:50 ] @
ajd pitam ponovo,
dakle, jel moze ovo da se prosiri da bude vise polja? ![]() mod:prepravljena i smanjena slika zbog velicine i čl. 14. pravilnika [Ovu poruku je menjao Flash411 dana 03.07.2008. u 12:41 GMT+1] [ fLuXx @ 03.07.2008. 11:07 ] @
Moze, vec je bilo na temi ovde.
[ markalauskas @ 03.07.2008. 11:23 ] @
Jel mislis na ovo
Citat: Ja sam to koristio, ali kada je dosao Speed Dial, provalio sam da mi vise ne treba ta mogucnost. Mada, bilo je to veoma zgodna stvar. Inace, od verzije 9.5 provereno, a mozda i od ranije, moguce je povecati broj sajtova u speed dialu na sledeci nacin: pronadjete fajl speeddial.ini i editujete ga u, recimo, notepadu/kWrite-u. Na kraju fajla je potrebno samo dopisati sledece: Code: [Size] Rows=X Columns=Y gde su x i y brojevi redova i kolona koje zelite da imate, respektino. Kako pise i u samom fajlu, nije pozeljno editovati fajl dok je opera ukljucena. speeddial.ini se u windowsu nalazi u folderu "C:\Documents And Settings\Trenutni User\Application Data\Opera\Opera" , dok se u linuxu nalazi u "/home/trenutni user/.opera/". Nakon sto to promenite, kada ukljucite Operu, dobicete nova polja, koja mozete da iskoristite. Ja sam ovo probao i super radi, cudi me samo sto nije ostavljeno po defaultu da iz opere moze da se podesi, no dobro, nije ni ovako veliki problem, mozda ce to biti ukljuceno u naredne verzije. Clean se distorzijom izbija! ups, tek sad sam video tvoj post fLuXx :) @ GoranKx kako si stavio tu pozadinu? [ gorankx @ 03.07.2008. 11:23 ] @
hvala to mi je trebalo,
sve najbolje operi [ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 03.07.2008. 11:57 ] @
Citat: markalauskas: kako si stavio tu pozadinu? Uputstvo na http://dev.opera.com/articles/...-with-opera-skinning/#example3 [ markalauskas @ 03.07.2008. 13:10 ] @
ok uspeo sam da ubacim sliku, ali ne i da napravim speeddial thumbnail providan tj. da ima onaj medjuprostor providan.
Pretpostavljavam da ima veze sa ovim delom Code: [Thumbnail Image Skin] Border = 1 Border Color = #e0e0e0 Color = #ffffff ili ovim Code: [Speed Dial Thumbnail Image Skin] Clone = Thumbnail Image Skin ali ne znam sta treba da ubacim ili izbacim tu?? [ gorankx @ 03.07.2008. 13:16 ] @
a ti na to mislis, to sam ja instalirao drugi skin(izgled)
idi na Alati-Izgled-pronadji jos presvlaka i instaliraj skin pod imenom supernova. Mod edit: Ovo što sam ti obrisao, a što si pitao je čist off-topic, zbog kojeg bi tema postala zatrpana odgovorima koji nemaju veze sa v9.50. Za to otvori novu temu, pa pitaj. [Ovu poruku je menjao -V-O-Y-A-G-E-R- dana 03.07.2008. u 14:27 GMT+1] [ markalauskas @ 03.07.2008. 17:10 ] @
to je to. hvala. ovako je mnogo lakse, samo ubacujes sliku koju hoces i reimenujes je. a imas i transparent efekat na speed dial thumb-ovima. super izgleda
[ 3maj001 @ 06.07.2008. 10:50 ] @
Imam jedno pitanjce u vezi speeddiala... Prelistao sam temu, ima korisnih stvarčica par sam ih i isprobao. Elem imena thumb-ova u speeddial su mi često neka idiotska, pa sam probao da ih preimenujem u speeddial.ini međutim neće... Pa me interesuje da li postoji neka druga mogućnost ili sam osuđen da gledam naprimer
Divx subtitles - The largest Movie's Divx, Dvd, Vcd & Svcd subtitles directory. www.titlovi.com - Divx subtitles, Movie subt... Nije neka smetnja ali nervira... a ćirilice nema koliko vidim :( [ srdjanm3 @ 06.07.2008. 12:01 ] @
Ovo bi bilo extra stvarno ako moze, i ja sam probao ali nisam nikako uspeo.
[ Stranger2 @ 08.07.2008. 12:51 ] @
Citat: Dalje me je nerviralo da svaka slika koju snimim na hard bude zabeležena u transfer prozoru (fuj.. ponašanje poput Mozilinog) u verziji 9.51 je vraceno na staro ponasanje "Saving of images is no longer recorded in transfers." [ meccka @ 08.07.2008. 16:10 ] @
Od 2006. koristim Operu i bio sam vise nego zadovoljan do instalacije verzije 9.5. Desilo se da jednostavno vise nece da se pokrene, kao da nesto "kuva" i tako sve dok ne zaustavim proces. To sto se desava ima veze sa postom i vestima. Zna li neko kako da resim problem?
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 08.07.2008. 16:40 ] @
Probao bih 2 stvari. Vidi da li ti možda još radi jedna instanca Opere u procesima. Meni se na Windowsu to zna desiti, pa moram ubiti oba, da bih je mogao podići (doduše, tada Opera treba da javi da već jedna kopija radi).
Restartuj mašinu, to je drugi savet :) Treći bi bio da uradiš ponovnu instalaciju Opere preko te koja je već instalirana. [ meccka @ 08.07.2008. 21:04 ] @
Sve sam to pokusao i ne vredi. Definitivno je problem sa ucitavanjem poste pri podizanju Opere jer sve normalno funkcionise kada sklonim direktorijum gde je posta. Pokusao sam da se vratim na prethodnu verziju i to ne ide jer je doslo do konverzije formata poste pri prelasku na 9.5.
Svima toplo preporucujem da redovno prave rezervne kopije direktorijuma gde se nalaze bitne informacije za rad Opere. [ srdjanm3 @ 08.07.2008. 21:13 ] @
Ja sam na zalost krenuo linijom manjeg otpora. Sve bugove koje mi je opera pravila sam resio tako sto sam instalirao firefox 3 i sada mi sve savrseno radi. Posle gomile godina opere, presao sam na ovo njesra....ali na zalost puno mi bolje radi.
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 08.07.2008. 21:50 ] @
^ Tu ti po svoj prilici i leži odgovor. Porediš Operu koja verovatno nije imala clean install i FF3 koji jeste :)
Meccka, gledaj da vraćaš jedan po jedan mailbox fajl, da vidiš konkretno koji mail folder/fajl pravi koliziju. Takođe, možeš da probaš da uradiš clean install Opere u neki levi folder i onda u nju ubaciš te svoje mailove, da vidiš da nije negde pri samoj konverziji nastao problem, pa sad jedan fajl zeza ceo program. [ meccka @ 09.07.2008. 20:47 ] @
Resio sam problem sa pokretanjem Opere tako sto sam obrisao staru postu pa je potom importovao (iz direktorijuma STORE) u novu instalaciju i sada je sve OK.
Pozdrav [ sixstringer @ 11.07.2008. 02:38 ] @
Houli šit! Ala je ovo brzo!!! U odnosu na firefox opera 9.51 je ekstra brza!!! Firefox 3 još uvek isprobavam, ali opera me je oduševila! Samo me nešto zeza java, ovde gde je prazan prostor bi trebalo da je sadržaj, ali iz nekog razloga se taj deo stranice ne učitava. Ovo se dešava skoro uvek, pa onda odjednom prikaže sve, pa onda opet ništa, i tako u krug... Uopšte ne kapiram od čega zavisi da li će učitati ili ne...
Zna li neko? ![]() Ovo je jedini problem koji se javio za sada i jedini razlog da i dalje na sistemu imam firefox ili bilo koji browser osim opere... [ bachi @ 11.07.2008. 13:17 ] @
Zar poslednja Java koja se nudi na Sunovom sajtu nije neka beta verzija?
Probaj da skineš neku stariju Javu. [ OCTAVIAN @ 11.07.2008. 19:44 ] @
Kad god otvorim Operu error se pojavi uvek, kao da je podeseno da automatski bira neku stranicu i pise error kao da kad ti pokaze da biras nepostojecu stranicu i kad zatvorim taj tab onda mi se tek pojavi pocetna tj.speed dial. Kako da namestim da mi odmah po ucitavanju otvori stranicu sa speed dial stranicom?
[ fLuXx @ 11.07.2008. 20:28 ] @
>
Tools->Preferences->General tab, polje startup i tu imas da podesis ponasanje pri pokretanju Opere. [Ovu poruku je menjao fLuXx dana 11.07.2008. u 21:44 GMT+1] [ OCTAVIAN @ 12.07.2008. 17:28 ] @
ne uspijevam da ukljucim navigation bar. KAd udjem u opcije on je strikiran, tj. ukljucen, ali se ne pojavljuje. Sta moze biti u pitanju?
[ Darko Prelic @ 13.07.2008. 12:11 ] @
Nisam probao Operu pre ove 9.51 ver, samo se pitam da li je moguće ili sam ja to samo umislio tj. priviđam da je ona "dosta" brža od Firefoxa koga koristim od malena ;) ?
Verovatno sam umislio, samo sam želeo da vidim da li ima još ljudi koji umišljaju istu stvar ;) ? [ bachi @ 13.07.2008. 12:37 ] @
Naravno da je brža. Čak možeš da podesiš i brzinu renderovanja sajtova. :D Tools, preferences, pa na advanced, pa na Browsing i pod loading imaš redraw after 1 second. Tu možeš da staviš i redraw instantly. :D
Meni je i dalje neshvatljivo zašto se ljudi uporno kunu u FF kad je mnogo lošiji od Opere, ali pretpostavljam da je marketing čudo. [ bakara @ 13.07.2008. 17:50 ] @
Citat: bachi: Meni je i dalje neshvatljivo zašto se ljudi uporno kunu u FF kad je mnogo lošiji od Opere, ali pretpostavljam da je marketing čudo. Brza je i to dosta od FF 3 koga sam morao da probam, ja recimo ne mogu da verujem da kliknem prvo na ikonicu FF pa na operu, opera se otvori i mogu i da ucitam novu stranicu pre nego sto se prozor FF u opste otvori, a o brzini renderovanja tek mozemo posebno da pricamo... [ Stranger2 @ 13.07.2008. 21:33 ] @
prema rezultatima merenja opera najsporije renderuje stranice ali to je verovatno neka teoretska brzina koja se pri koriscenju browsera ne moze primetiti. U praksi sve sto radim u operi je mnogo brze i tecnije nego u firefoxu. Narocito mi se svidja kod opere sto sve vadi iz kes memorije pa stranicu koju sam posetio nedavno prikazuje odmah. To je bila ogromna prednost dok sam koristio spor internet a i na brzom internetu se primeti razlika.
Isto ne znam da li ste primetili da opera najbrze ucitava onaj tab koji trenutno gledate. Znaci daje prednost onome na sta vam je usmerena paznja sto cini da bude maksimalno brzo za korisnika. [ fLuXx @ 13.07.2008. 22:37 ] @
Ko nije uspeo na linuxu da natera Operu da iole normalno radi sa flashom, izgleda da sam mu nasao resenje. Meni Opera nikako nije radila sa flashom, odnosno radila je, ali flash je jako sporo radio, cesto i nacisto zablokirao Operu. Ovo je prvi plugin koji mi radi bez shtucanja (trenutno koristim ArchLinux i686).
Elem, da vas resim muka... EDIT: Upload uz poruku je samo 1mb, pa kacim na rapidshare (cca 6mb). Cim okacim, editovacu post EDIT2: Evo ga FAJL P.S. Javite kako radi. [Ovu poruku je menjao fLuXx dana 13.07.2008. u 23:48 GMT+1] [ pochetnik @ 15.07.2008. 07:09 ] @
Citat: fLuXx: Ko nije uspeo na linuxu da natera Operu da iole normalno radi sa flashom, izgleda da sam mu nasao resenje. Meni Opera nikako nije radila sa flashom, odnosno radila je, ali flash je jako sporo radio, cesto i nacisto zablokirao Operu. Ovo je prvi plugin koji mi radi bez shtucanja (trenutno koristim ArchLinux i686). Elem, da vas resim muka... EDIT: Upload uz poruku je samo 1mb, pa kacim na rapidshare (cca 6mb). Cim okacim, editovacu post EDIT2: Evo ga FAJL P.S. Javite kako radi. [Ovu poruku je menjao fLuXx dana 13.07.2008. u 23:48 GMT+1] radi odlicno za sada. Opera 9.51 na Ubuntu 8.04. Hvala. [ Darko Prelic @ 15.07.2008. 10:18 ] @
Ipak sam se vratio na FF3, bilo je previše dobro da bi bilo istinito ;) .. video sam par bagova za kratko vreme i hvala im.. back to the drawing board ;)
[ srdjanm3 @ 15.07.2008. 10:21 ] @
ehehehe, ja sam se po obicaju vratio na operu.... :D ipak prva ljubav zaborava nema...ne vredi...po stoti put sam presao na firefox, ali samo na par dana...
[ bachi @ 15.07.2008. 11:34 ] @
Citat: Darko Prelic: Ipak sam se vratio na FF3, bilo je previše dobro da bi bilo istinito ;) .. video sam par bagova za kratko vreme i hvala im.. back to the drawing board ;) Na primer? [ Darko Prelic @ 15.07.2008. 12:04 ] @
Citat: bachi: Na primer? Recimo na facebooku kada odgovorim na privatnu poruku moja poruka ne ide ispod ostalih već se pojavljuje u donjem levom uglu, skoro svaki put.. zatim baš na ESu, adds nisu na vrhu strane kao što bi trebalo da budu, već se pojavljuju random, nekad na sredini strane, nekad na dnu,.. naravno ne svaki put.. Ima ih još,.. uglavnom, možda to jesu sitnice ali mene nerviraju. [ bachi @ 15.07.2008. 13:03 ] @
Ovo na facebooku se i meni dešava, ali kad kliknem refresh, sve dođe na svoje mesto, tako da mi ne smeta.
Na ESu ako su ti adds reklamni baneri, takvih problema nemam. [ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 15.07.2008. 13:29 ] @
Meni se nekad Last.fm uz*ebe do neprepoznatljivosti. Kao i neki forumi, gde se kao i na Last.fmu jedan grafički element strane ponavalja do u beskonačno ili po horizontali ili po vertikali.
Zatim tu je problem sa mediafire.com gde download nikad ne počne i sl. Nije da me nervira, upalim drugi browser i završim, ali da je trebaju peglati još, trebaju. [ s!c @ 16.07.2008. 01:07 ] @
Ovo sa ESom i njegovim banerima: kad se stranica ucita, misem preci preko trenutacnog taba i reklamne poruke ce se pokazati na mjestu gdje ne bi trebale biti.
Primjer: http://i33.tinypic.com/x2jxnc.jpg [ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 16.07.2008. 09:53 ] @
9.5 ne radi dobro sa novim Last.fm sajtom (koji je još u beta fazi). Tačnije, Win verzija povremeno blokira dok slušam radio, dok Mac neće ni da pokrene player na novom sajtu.
[ bachi @ 16.07.2008. 13:31 ] @
Ništa, čeka se 9.52. :) U međuvremenu se vratite na 9.23. :)
[ shut_down @ 18.07.2008. 13:49 ] @
Citat: s!c: Ovo sa ESom i njegovim banerima: kad se stranica ucita, misem preci preko trenutacnog taba i reklamne poruke ce se pokazati na mjestu gdje ne bi trebale biti. Primjer: http://i33.tinypic.com/x2jxnc.jpg Hehe, jel to neka reklama na toj slici ![]() [ s!c @ 19.07.2008. 17:02 ] @
Krivo pozicionirana reklama, btw
![]() [ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 19.07.2008. 20:34 ] @
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|