[ cobra-11 @ 13.06.2008. 15:55 ] @
Podrav , kupio sam plocu ASUS P5KC i 4gb ovog rama : DDR2 2 GB DDR2-800 CL5 HyperX kit KINGSTON KHX6400D2K2/2G.
Posto do sad nisam imao iskustva sa dual channel memorijom potrebna mi je pomoc oko postavljanja rama na plocu.Ploca ima 6 utora za memoriju i to 2 zuta , 2 smedja i 2 narandzasta.Interesuje me kojim cu redoslijedom stavljati plocice na plocu , jel treba staviti plocicu broj 1 iz pakiranja 1 u zuti utor , a plocicu broj 2 iz pakiranja 1 u drugi zuti utor i to ponoviti za pakiranje 2 samo u smedju ili narandzastu boju ili ako treba drugacije kako ?? Molim opis !!Trebali nesto podesavati u biosu sto se tice memorije ??
Pozdrav !!
[ Dusan km @ 13.06.2008. 16:40 ] @
Dva slota su za DDR3 a ostala cetiri za DDR2 memoriju.Ubodi memoriju u sva cetiri DDR2 slota i to je to.Procitaj uputstvo koje si dobio uz maticnu.
[ mikoni @ 17.06.2008. 21:13 ] @
Ako nije kasno:
Jedan modul ubaci u prvo prazno podnožje grupe A ( A1, prvo po redu gledano od procesora ka kraju ploče ), drugi modul ubaci prvo prazno podnožje grupe B ( B1, četvrto po redu gledano od procesora ka kraju ploče ).
Nema nikakvog podešavanja u BIOS-u za normalan rad, za OC ćeš morati da se pomučiš.
Dobra ploča, još bolja memorija. Srećno!!!
Pozdrav, Mikoni

P.S. Dušane obrati pažnju na napisano, pa onda kreni.

[ nikolac @ 28.06.2008. 09:51 ] @
ako nisi gledao manual kako ubosti memoriju, kako si ubo' procesor ?