[ maric1 @ 13.06.2008. 20:53 ] @
posto sam razocaran za vistom hocu da instaliram xp ali mi ne ide trazio po forumima ali ovo je i previse komplikovano za mene kako to mogu da izvedem najjednostavnije sta mi je sve potrebno
[ vlada1970 @ 14.06.2008. 03:31 ] @
Ne znam , mozda ti ovo pomogne :

http://fileforum.betanews.com/...P_Setup_Simulator/1114400067/1
http://www.nspoint.net/~infinite/winxpzast/wininst.htm

[ Catch 22 @ 14.06.2008. 08:41 ] @
http://www.elitesecurity.org/t33225-1#1417575
[ Rekla Kazala @ 14.06.2008. 09:48 ] @
Dali si tu Vistu dobio pri kupovini kompa? I koja je verzija u pitanju. Ovo je vrlo bitno jer ako si već platio tu licencu onda ti i nije dobra ideja da koristiš XP za koju nemaš licencu. U slučaju da ti je Vista OEM "Owners of the OEM editions of Vista Business and Vista Ultimate can downgrade to Windows XP Professional" možeš legalno pretvoriti. A sve ostale Vista Home i tako dalje nemožeš. Slažem se stobom u potpunosti da je XP bolji, ali opet ti preporučujem da bolje razmisliš o svemu pre nego što to uradiš.

Srećno
[ plavigor @ 14.06.2008. 15:42 ] @
@ maric1

A šta ti to ne ide? Vidim da odgovori pre mene govore o početnom procesu instalacije i o problemu sa SATA kontrolerima, tj. o ne nalaženju diska pri instalaciji. Da li je to problem ili nešto drugo?

Inače, mislim da će pravi problem biti u tome što Dell uopšte ne daje drajvere za taj model (sad sam gledao na njihovom sajtu). To znači da ćeš se dobro namučiti da sam skupiš sve potrebne drajvere. Kreni sa pretragom Interneta i proizvodžače komponenti, a nadam se da je neko već instalirao XP na 1525 i bio dobre volje da sve te drajvere okači na jedno mesto.
[ maric1 @ 14.06.2008. 16:32 ] @
Da imao problema sa pronalazenjem drajvera ali uz vasu pomoc nesto sam pronasao pa mislim da cu ispeti, ako ne ipak cu da koristim vistu. Ali imam problem sa visto posto ne koristim "pravu" pa ne znam da li cu smeti da idem na internet sa njom

jos jednom puno hvala svima
[ Catch 22 @ 15.06.2008. 17:52 ] @
Citat:
maric1:  Ali imam problem sa visto posto ne koristim "pravu" pa ne znam da li cu smeti da idem na internet sa njom

???!!!
Pa isto kao i sa XP, čim te vide na internetu odma' su te spazili i šalju FBI direktno na tvoju adresu sa nalogom za hapšenje!
[ baskijar @ 15.06.2008. 19:57 ] @
Citat:
maric1: Da imao problema sa pronalazenjem drajvera ali uz vasu pomoc nesto sam pronasao pa mislim da cu ispeti, ako ne ipak cu da koristim vistu. Ali imam problem sa visto posto ne koristim "pravu" pa ne znam da li cu smeti da idem na internet sa njom

jos jednom puno hvala svima

Kako nemas 'pravu' vistu? Pa ako si kupio nov Dell laptop u legalnoj prodavnici kompjuterske opreme onda bi trebalo da si dobio original vistu. Raspitaj se malo kod njih sta su ti dali. A za internet nemas problema, ako nije prava, samo neces moci da skidas update i to je to, ne moze niko da te 'navata' sto nije legalna :)
[ maric1 @ 15.06.2008. 21:28 ] @
kupio jesam ali bez sistema bila i je i takva mogucnost a za vistu nemam pojma zbunjem sam najverovatnije okrenucu se ka nekom linux OS

nista ovo je i previse komplikovano za mene hval svima na pomoci

pozdrav
[ Catch 22 @ 15.06.2008. 22:53 ] @
Citat:
maric1: ...nemam pojma zbunjem sam najverovatnije okrenucu se ka nekom linux OS

nista ovo je i previse komplikovano za mene...

Tek tu ćeš se snaći...

PS
Jel da menjam onda naslov teme?
[ Rekla Kazala @ 16.06.2008. 00:28 ] @
Citat:
Catch 22: Tek tu ćeš se snaći... ;)

PS
Jel da menjam onda naslov teme?

HAHAHAHAAHAHAAHAHA

Dajte ljudi da spasimo čoveka dok nije načisto zalutao :-)
[ sasa3791 @ 18.06.2008. 11:02 ] @
pozdrav,
ako su ti potrebni driveri za win xp za dell inspiron 1525, javi se ja imam sve na 1 cd.
problem je u tome shto dell isporucuje laptopove sada samo sa vistom, pre instalacije win xp,
udji u bios i promeni AHCI mode, ja sam to isto imao sa DELL inspiron 1720 i sada sve radi
bez problema.

druga solucija, ako si kupio u list solution zvanicnom dell distributeru, nazovi njih i oni ce ti dati
sve drivere na CD-u.

nadam se da sam ti koliko toliko vec pomogao