[ loto17 @ 16.06.2008. 10:38 ] @
Da li je moguce u Visual Studiu 2008 promeniti izgled forme kako bi programi izgledali modernije u odnosu na onaj arhaican default izgled koji vs2008 nudi?

[ bags @ 16.06.2008. 10:47 ] @
Na sta konkretno mislis?

Ako korisnik ima aktiviranu Visual Theme program ce automatski preuzeti podesavanja.

Ako hoces Office 2007 izgled mozes koristiti besplatni Krypton toolkit.

[ Dragan BL @ 16.06.2008. 14:44 ] @
Citat:
bags:Ako hoces Office 2007 izgled mozes koristiti besplatni Krypton toolkit.

Otkuda to da je "Krypton toolkit" besplatan? Zbog cega su onda licence?

Da li je moguce downloadati "Krypton toolkit" napraviti program korsiti "Krypton toolkit" i kasnije to sve prodati ili ipak treba neka licenca?

Hvala
[ bags @ 16.06.2008. 15:13 ] @
Slobodno ga mozes koristiti.

Krypton korisite i kod mene na poslu jer je besplatan. :)

[ Air Live @ 16.06.2008. 16:00 ] @
Monogo bolji i efikasbiji je DotNetBar a i key mozes naci gdje god pozelis,a ima tu i Codejock i ProfiUser I monogo drugi....

Pozdrav !
[ bags @ 16.06.2008. 16:07 ] @
Najmanji problem je naci key,ali Dragan BL je ocigledno trazio legalno resenje.
[ mmix @ 16.06.2008. 19:39 ] @
Ako pricamo o Office 2007 UI i o legit implementaciji, onda je prica malo nekompletna. Ni Krypton, ni Infragistics, ni DevExpress ne mogu da te oslobode Office 2007 UI licence sa Microsoftom, cak i kad (a vecina to i radi) u potpunosti iskodira svoju implementaciju tog UI-a; ne licencira se kod vec izgled i funkcionalnost UIa i sam moras da dobijes licencu od MSa bez obzira na to ko ti je dao/prodao kontrole. Lincenca se od MS dobija veoma jednostavno i ne kosta nista, ali ima jedan mali problem, ako aplikacija koristi bilo sta od Office 2007 UI interfejsa MORA da doslovce implementira ceo "2007 Microsoft Office System User Interface Guidelines", bas DOSLOVCE. Ako se ne ispostuje dokument automatski gubis datu licencu za tu aplikaciju i vise nije legit. Posto dokument ima samo 120 strana, to naravno nije problem implementirati .

Pogledaj ovaj blog za detalje
Licensing the 2007 Microsoft Office User Interface
[ loto17 @ 17.06.2008. 09:53 ] @
Ok, momci.
Sve je to lepo sto ste napisali ali ja i dalje mislim da ovako mocan alat kakav je VS2008 , ipak, negde ima opciju kojom je moguce prilagoditi konacan izgled aplikacije.
Zasto bi on zavisio od nekakvih dodatnih programa koji bi mu pomogli da "moderno" izgleda.
Verovatno, negde, postoje opcije koja dozvoljavaju koriscenje skinova, thema ili upotrebu nekog manifesta u kome je to sve definisano.
Ja sam trazio u Tools\Options\Windows From Designer i sl. ali nisam nasao zadovoljavajuce resenje.

[ Djoks @ 17.06.2008. 10:06 ] @
Postoji, i naziva se Windows Presentation Foundation.

Postoji čitav podforum na tu temu i mnogo tutoriala/članaka po pitanju WPF-a na Internetu.
Za video-tutoriale na temu WPF-a - kreni odavde: http://windowsclient.net/learn/videos_wpf.aspx

Predavanja: http://sessions.visitmix.com/

[Ovu poruku je menjao Djoks dana 17.06.2008. u 11:21 GMT+1]
[ logic_rabbit @ 17.06.2008. 14:17 ] @
Citat:
 Postoji, i naziva se Windows Presentation Foundation.

Heheheehehehe.
Dobar fazon.
[ Djoks @ 17.06.2008. 17:22 ] @
Pa nije fazon.

Čovjek je tražio moderan UI - trenutno nema ništa modernije od WPF interfejsa.
Nije htio dodatne programe koji bi mu pomagali da moderno izgleda - opet WPF i brojni primjeri na Net-u.
Opcije za korišćenje skinova, tema i manifesta u kome je sve definisano - WPF, templejti i XAML koji sam predstavlja manifest.

Ne znam što bih mu bolje preporučio od toga ...
[ loto17 @ 18.06.2008. 09:07 ] @
WPF je sasvim "drugi par rukavica"
Ja sam konkretno mislio na:
Visaul Basic\Windows\Windows Form Apllication i na mogucnost promene ponudjenog UI.
Resenja koja su momci ovde ponudili su zadovoljavajuca, ali ja i dalje mislim da je to moguce uraditi i bez instaliranja predlozenih toolkita i sl.
Ukoliko, ipak, budem pronasao resenje okacicu ga ovde!

[ igiczoran @ 18.06.2008. 09:52 ] @
Application.EnableVisualStyles()
pozdrav!
[ loto17 @ 19.06.2008. 07:48 ] @
Citat:
igiczoran: Application.EnableVisualStyles()
pozdrav!

Mislim da je to to.
Moze li mali primer?
[ Djoks @ 19.06.2008. 08:59 ] @
Ta opcija već postoji u svojstvima aplikacije.