[ C.R.E.A.M. @ 17.06.2008. 00:33 ] @
Sutra mi stize novi WD5000AAKS 16mb. Imam dilemu na koji hard da instaliram sistem poshto je i tu stari dobri WD32000AAJS 8MB? Nigde nisam nashao test kojim bih mogao uporediti ova dva hard diska.
Da li je uopshte i bitno na kom ce biti sistem? Chitam postove ljudi sa foruma koji rade bencmarke hardova ali me interesuje da li se razlike u vrednostima kojima oni barataju vide u radu? I, da li broj particija ima uticaj na perfomanse hard diska?
[ milooskv @ 19.06.2008. 18:33 ] @
Teoretski ce ti brze raditi onaj od 16mb kesa,a u praksi neces videti ama bas nikakve razlike.Najbolja varijanta je da na jedan stavis sistem,a na drugi podatke kao sto su muzika,slike,filmovi... Ili da sistemski podelis na dva dela,pa na prvi deo stavish sistem,na drugi deo podatke koje redje koristis,a na drugi hard stavis ono sto cesce koristish.
[ C.R.E.A.M. @ 19.06.2008. 23:20 ] @
A kakve veze ima to shto bi na drugom hardu bili podaci koje ceshce koristim? Moze li objashnjenje?
[ milooskv @ 19.06.2008. 23:32 ] @
Pa kada radis u nekom programu koji je instaliran na prvoj particiji,pa u isto vreme koristis i podatke sa druge particije istog hdda,glava harda seta gore-dole da bi stigla da opsluzi oba zahteva,dok ako su ti podatci na drugom hardu,program crpi svoje resurse sa prvog harda, a fileove uzima sa drugog,pa gave hardova manje setaju,i manje vremena oduzimaju.
[ C.R.E.A.M. @ 19.06.2008. 23:39 ] @
Hvala na predlogu. Bas sam razmishljao o tome i uradio sam suprotno. Sva sreca pa nisam imao vremena da popunim diskove, tako da ce biti razmeshtanja.
Pozdrav
[ JOJO847 @ 19.06.2008. 23:40 ] @
mala opaska...glave neidu gore dole, vec lijevo desno :)
[ milooskv @ 19.06.2008. 23:52 ] @
Zavisi kako okrenes hard :P
[ gsimon @ 20.06.2008. 03:44 ] @
Citat:
C.R.E.A.M.: Hvala na predlogu. Bas sam razmishljao o tome i uradio sam suprotno. Sva sreca pa nisam imao vremena da popunim diskove, tako da ce biti razmeshtanja.
Pozdrav

ne menjaj nista...

sva ova rasprava je vise u domenu teorije nego prakse....

neces primetiti ama bash nikakvu razliku ...
[ milooskv @ 20.06.2008. 03:58 ] @
Probaj cut/copy-paste sa particije na particiju,a probaj sa harda na hard.....ne bi bash rekao da nema razlike