[ Srđan Pavlović @ 17.06.2008. 19:45 ] @
Pozdrav. Hocu da se umrezim sa prijateljem preko TCP/IP. Imam Telekomov ADSL modem MT882 i kupim adresu preko DHCP-a, koju mogu da vidim kada odem na www.whatismyip.com. Medjutim, moja lokalna adesa je 192.168.1.3 (ustvari 192.168.1.1 , ali posto iz modema ide preko switcha onda dobijem ovu sa 1.3 iz switca) E sad, kako da on dopre do te moje konacne adrese, on ima onu javnu ili staticku ili kako se vec zove, nemam pojma, uglavnom njegova strana nije problem. Znaci ja recimo dobijem od dhcp-a tamo neku adresu a.b.c.d, i sad kako da on kada hoce da se konektuje sa mnom preko TCP/IP sredi (ili ja da sredim) da on nekako dopre do moje lokalne adrese preko te moje dodeljene. obojica smo na windowsu. ja mogu pristupiti parametrima svog modema (rutera). Treba nam za igranje Heroja preko TCP/IP, ali nekako direktno da se povezemo preko one opcije za TCP/IP igranje, a da ne idemo na neki server. Ne znam da li je to uopste moguce. Znam sigurno da jeste u slucaju da obojica imamo te stalne adrese ili kako se vec zovu :) |