[ mdarko84 @ 18.06.2008. 02:52 ] @
Nedavno sam instalirao program FreeProxy i korisnici koji idu na net preko mog racunara, a koriste Firefox, mogu da otvore sve strane osim Gmail-a, Yahoo-a i Facebook-a. Ukoliko koriste IE mogu da otvore i te strane. Podesavanja za proxy na klijentskim racunarima su odradjena na isti nacin i u Firefoxu i u IE. Da li je neko imao slicnih problema i kako ih je resio?
[ drvlada75 @ 18.06.2008. 07:23 ] @
Koju verziju Freeproxy imas ?
Ja imam 3.92 i radi vec 2 godine sa 60 korisnika bez ikakvih problema bez obzira na browser....!
Cini mi se da sam odavno probao verziju 4 i da nesto nije bila u redu...
[ mdarko84 @ 18.06.2008. 10:54 ] @
Imam verziju 3.92 i otkrio sam da mi problem predstavlja Kaspersky Internet Security. Ukoliko u KISu Web-Antivirus security level podesim na najnizi onda sve radi ok, ali ako je security level postavljen na recommended onda imam ovaj problem. Pokusao sam da Gmail, Yahoo i Facebook stavim u Trusted URLs listu ali mi se i dalje pojavljuje isti problem.
[ drvlada75 @ 18.06.2008. 12:53 ] @
Imao sam Kaspersky 7.0.0.125 , nije mi pravio probleme sa konekcijom na Freeproxy ali je racunar poceo da se restartuje pa sam ga deinstalirao...
Nod 32 ili BitDefender rade sasvim zadovoljavajuce i ne prave nikakve probleme.
Promeni ga, jedino ako imas legalan program pa ne zelis da ga menjas.
Ja sam legalizovao Bitdefender Antivirus 2008 za 700din...super radi...
[ mdarko84 @ 18.06.2008. 13:10 ] @
Imao sam instaliran NOD32 i racunar je znao da zablokira pa sam ga zamenio, ali pokusacu da stavim najnoviju verziju pa cu videti da li ima nekih problema. KIS koristim prvenstveno zbog toga sto ima i firewall pa ako imas neki savet za firewall koji bih mogao odvojeno da instaliram, neki koji tebi nije pravio probleme... Hvala na dosadasnjim odgovorima.
[ drvlada75 @ 18.06.2008. 14:07 ] @
Ja sam duugo koristio NOD32 2.5 i firewall Black Ice (IBM-ov) ja mislim da je verzija 3.6...
Nazalost to je davno, davno izumrlo....Mislim jos 2003 godine..
To je bio fin firewall , pre svega jednostavan, zatvarao je portove, bez nekih velikih komplikacija u podesavanju.
Navedes koga pustas koga blokiras i to je to...
Zone Alarm sam imao kratko, nije mi se dobro pokazao...
KIS isto...
Sto se tice NOD32 imas Smart Security sa firewall-om, probao sam i to, nije bilo problema.
Zbog legalizacije u firmi smo presli na BitDefender, bez firewall-a. Imam ga jedno 3 meseca i da kucnem u drvo, dobro prolazim.
Inace imam ADSL i ruter Sagem 1241, 60 korisnika, i mogu reci da sam veoma zadovoljan Freeproxy-em
Sto se tice NOD32 imas Smart Security sa firewall-om, probao sam i to, nije bilo problema