[ NenadSM @ 18.06.2008. 06:07 ] @
Instalirao sam Mandrivu Spring 2008 i nakon instalacije, Windows nije video tu particiju(iako je instaliran IFS drives programcic)
Particija je bila ext3.
Nakon toga sam to ponovio ali je particija bila ext2 i opet nece.
Nakon toga sam vratio OpenSuse 10.3 i Windows je glot video particiju i cita i snima na nju.
Ne znam u cemu je problem, jedino sumnjam da je problem mozda u tome sto moj hard Suse vidi kao SCSI ( sda1,....) a Mandiva kao hda1....
Jel neko ima resenje, jerbo mi se Mandriva svidela ali je zbog toga obrisana ???
Napomena: Probao sam i druge alate za pristup Linux particijama iz Windowsa i u slucaju Mandrive nema sanse, a bootpart je lepo vidi i snimi sektor za butovanje bez problema.
[ Cartman @ 18.06.2008. 13:56 ] @
Si probao mozda da promenis security profile na neki nizi nivo, u Mandrivi? Meni je pravilo problem u suprotnom smeru, Mandriva je jednu fat32 particiju postavljala u isljkucivom pisanju, dok ntfs particiju sa Win je mogao bilo koji user da pise/brise.
Steta inace zbog toga da brises distro... :)

Pozdrav
[ NenadSM @ 27.06.2008. 09:35 ] @
Sam sebi odgovaram.
Resio sam to tako da sam Gparted-om sa Knoppix 5.1 LiveCD-a formatirao particiju na koju instaliram Mandivu kao ext2, instaliro Mandivu( ali nisam pri setaup-u dao da je formatira) i sad mi Win normalno pristupa particiji...