[ dsipic @ 18.06.2008. 21:22 ] @
Struktura mreze: Win 2003 server sp1 sa svim updateovaima. Na njemu je podignut DHCP, FTP i Terminal Service. Ima dve mrezne karte D-Link DGE1gb i integrisana karta na Asus P5b. Ostatak mreze: adsl router i deset radnih stanica na kojima je WIN xp sp2. Svi rade u jednoj workgroupi. D-Link se koristi za DHCP i Terminal Service. Na ruteru je pusten firewall i iskljucen dhcp da ne bi doslo do zbrke izmedju servera i rutera pri podeli adresa. DHCP je podesen za opseg od 192.x.x.2 do 192.x.x.200 i dodeljuje gateway i dns zbog izlaza radnih stanica na net. Integrisana mrezna karta je podesena za FTP koji radi samo u lokalu i ima fiksni IP 192.x.x.201 Opesg 192.x.x.202 do 192.x.x.254 se koristi za mrezne stampace i druge uredjaje koji imaju fiksni IP. Problem: U toku konekcije (nebitno koji je broj korisnika nakacen kroz TS) se desi da D-Link izgubi vezu sa ostalim masinama odnosno odjenom se ponasa kao da je otkacen mrezni kabl. Takodje isti problem se desi i kad nema nakacenih klijenata odnostno kad na samom serveru podesim RDP konekciju i kroz nju se zakacim na isti taj server sa drugim korisnickim nalogom (primer: na server se ulogujem kao administrator, a zatim se kroz rdp zakacim sa drugim userom) Svi kablovi i konektori kao i sam D-LINK switch su provereni i to nije problem. Radi provere menjana je i mrezna karta i isto se desava. Isto se desava i kad integrisanoj karti omogucim da propusti TS klijente. Server kao i sve radne stanice su cisti i nema nikakvih virusa, wormsa niti trojanaca. Takodje sam probao da direktno na server cross over kablom zakacim samo jedan racunar i imam isti problem. Jos jedna stvar ne postoji pravilo kad kartica namenjena terminal serviceu prestaje da radi. Desi se da radi par dana a desava se da u periodu od 5 min desi se nekoliko puta. Jedini nacin da lan kartu ponovo vratim u rad je reset racunara ili disable pa enable kartice. Ima li neko ideju sta se desava i kako da resim ovaj problem |