[ perolozac123 @ 19.06.2008. 00:32 ] @
| Imam problem oko preuzimanja file-a sa odredjene web adrese
Malo vise informacija :)
- web adresa pocinje sa https:// - znaci nije klasicna http adresa
- site zahteva logovanje (imam username i password), site je uradjen u asp net-u
- file koji skidam je kompresovan (zip file)
- kada unesem adresu u internet explorer dobijem formu za registrovanje i nakon registrovanja automatski pocinje sa skidanjem file-a
Potrbna mi je aplikacija koja ce sama preuzeti taj file i snimiti ga na racunar recimo "C:\aaa.zip", ako je moguce bez dodatnih dijaloga (znaci imam button kliknem na njega i to je to)
Unapred zahvalan :) |
[ sallle @ 19.06.2008. 01:03 ] @
uzmi "fiddler" (program), i gledaj kakva zaglavlja se salju prilikom rucnog skidanja sa sajta. na osnovu toga odradi webrequestove, koji ce da oponasaju rucno skidanje.
[ perolozac123 @ 19.06.2008. 17:29 ] @
OK mozda sam dosadan ali...
Skinuo sam "fiddler" i dobio gomilu "Request Headers" -a :)
Mozes li mi dati primer coda kako bih uradio - webrequestove koji oponasaju rucno skidanje - jer sa ovim nisam radio?
[ perolozac123 @ 22.06.2008. 22:21 ] @
I posle 3 dana uzaludnih pokusaja... :)
Probao sam sa webrequest i webresponse ali ne ide... Mislim da je u pitanju to sto stranice imaju redirect, tako da vise i ne znam gde me baci.
my.computer.network.downloadfile(adresa, destinacija, korisnik, sifra) radi kako treba, samo problem je u tome sto file koji trebam da skinem stalno menja naziv i koliko sam provalio dobija ga po "sessionid", mislim da se pravi u trenutku zahteva.
Ima li ko ideju kako bih ovo mogao izvesti?
[ Eurora3D Team @ 23.06.2008. 13:17 ] @
Imam ja ideju, a detalje uradi sam
Iskoristi (sakriven) WebBrowser objekat za logovanje na sajt i presretni mu event za download da bi dobio URL fajla.
[ perolozac123 @ 23.06.2008. 19:49 ] @
To je dobra ideja i najednostavniji nacin da izvedem ovo.
Probao sam na taj nacin i radi, samo sto nisam uspeo (ne znam) da odradim taj event gde mi nece prikazati "file download dialog"
Bio bih ti veoma zahvalan kada bi mi dao code za event.
[ deerbeer @ 23.06.2008. 20:20 ] @
http://www.codeproject.com/KB/miscctrl/csEXWB.aspx
http://69.10.233.10/KB/cpp/ExtendedWebBrowser.aspx?display=Print
Pogledaj na ovim primerima jer .NET WebBrowser kontrola
nema sve evente koji su ti potrebni (DownloaBegin,DownloadComplete itd...)
vec samo FileDownload event koji se okida samo kada se fajl download-uje ...
[ perolozac123 @ 23.06.2008. 20:41 ] @
Hvala na postu, javicu sta sam uradio.
[ Eurora3D Team @ 23.06.2008. 21:09 ] @
Mozes i da ubacis WebBrowser ActiveX kontrolu i da proveris DownloadBegin ili neki slican event.
[ perolozac123 @ 23.06.2008. 21:27 ] @
Nebojsa hvala na postu, jedino sto sam do sada uspeo da uradim je to da svatim koliko sam glup :)
Ne znam kako da napravim event koji ce se startovati pre file download dialoga procitati path iz njega i zatvoriti ga.
[Ovu poruku je menjao perolozac123 dana 23.06.2008. u 22:43 GMT+1]
[ Eurora3D Team @ 23.06.2008. 21:44 ] @
Nemoj da si toliko kritican prema sebi :)
Ja se godinama bavim programiranjem pa se isto nekad iznenadim koliko stvari ne znam (ustvari stalno se izbacuje nesto novo ... a i onog starog ima koliko neces :) )
[ Eurora3D Team @ 23.06.2008. 21:54 ] @
U VB IDE-u i u VB.NET-u isto , se event funkcije prave tako sto otvoris kod editor i iznad njega imas 2 list box-a . U levom odaberes komponentu a u desnom event.
Probaj malo sa WebBrowser eventima (i ja sam relatino nov u NET-u) . Uglavnom caka je da ocitas URL i stopiras WebBrowser pre nego sto je poceo preuzimanje.
U VB6 to bi islo u WebBrowser1_BeforeNavigate2 , ova Subrutina ima parametar Cancel koji treba da se podesi na True da bi browser otkazao otvaranje fajla.
Inace , imas i Stop metodu ...
[ perolozac123 @ 23.06.2008. 22:18 ] @
Ma znam to za event, nego sam koristio webbrowser iz toolbox-a, malopre sam ubacio webbrowser activex kontrolu (kao sto si mi rekao) i dobio mnogo mnogo vise event-a. Mislim da cu sa ovim nesto i uraditi. Jos jednom hvala - imas pice od mene :)
Konacno sam odradio to sto mi treba, ljudi hvala jos jednom!
[Ovu poruku je menjao perolozac123 dana 25.06.2008. u 22:20 GMT+1]
[ belijum @ 16.07.2008. 08:39 ] @
Prilikom skidanja file-a Webbrowser kontrola prvo prikaze open save dialog a zatim file download dialog. Moze li se ovo izbeci, recimo da prilikom prikaza open save dialoga jednostavno taj dialog zatvorim (cancel)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|