[ Tulex @ 19.06.2008. 09:03 ] @
Imam zadatak da nadjem nacin kako da mount-ujem webdav repozitorijum, koji se nalazi na serveru, kao lokalni disk. OS je Windows XP i Vista, a server je nabudzeni Tomcat. Kazem nabudzeni jer je to u sustini tomcat koji je mutirao u mnogo mocniji server sa gomilom dodataka, ali je u osnovi tomcat. E sad, zelim samo da napomenem da sam nakon dosta googlanja zapadao u gomilu corsokaka. Svaki server ima neki svoj trik...za tomcat nisam nista nasao. Takodje razlike postoje i za svaki OS. Mac ima program (Goliath cini mi se) koji mu omogucava da mountuje repozitorijum. Windows XP ima program NetDrive koji ne radi kako treba (besplatan) i WebDrive koji radi (komercijalan). Medjutim, mnogi uspevaju da mountuju webdav bez ikakvih tool-ova...znaci idu na MyComputer->Map Network Drive...->unesu putanju do repozitorijuma i gotovo. Meni to ne radi, a cini mi se da prica sa tim mount-ovanjem nije ni malo jednostavna...bas su uspeli da iskomplikuju sa ovim webdav standardom. Ako neko zna nesto o ovome....please help |