[ soman @ 21.06.2008. 12:05 ] @
U poslednje vreme se desava da na odredjenim sajtovima za neke pojmove se naglo izgubi. Sa recimo prve ili druge pozicije za trazeni pojam sajta sada nema vise ni u prvih 100. Pojedini domeni su po par godina stari i duze vreme su u vrhu pretraga, nista nije menjano od sadrzaja. Imali neko informacije zasto se ovo desava ?
[ VVnoob @ 21.06.2008. 20:53 ] @
Google konstantno menja algoritam rangovanja. Sta je vazilo juce za plus danas je negativni poen....
A btw. google voli "fresh ontent" pa moze biti da je i to problem, jer kako kazes nisi menjao sadrzaj godinama... A moze biti i glitch u google algoritmu, pa se posle nekog vremena vrati pozicija na staro. Inace po SEo forumima se puno prica o ovom google glitchu, moze biti da iskljuce neku opciju iz algoritma da bi pronasli spamere.... Ima mnogo da se prica o tome.
Nego primetio sam i ja na sajtovima koje imam na srpskom nagli skok poziciji, pa jos ne znam da li da se radujem ili da otpisem sajtove....
[ ||NeX|| @ 23.06.2008. 10:16 ] @
Citat:
soman: U poslednje vreme se desava da na odredjenim sajtovima za neke pojmove se naglo izgubi. Sa recimo prve ili druge pozicije za trazeni pojam sajta sada nema vise ni u prvih 100. Pojedini domeni su po par godina stari i duze vreme su u vrhu pretraga, nista nije menjano od sadrzaja. Imali neko informacije zasto se ovo desava ?


Bez velikog nagađanja - radi se o pojmovima koji nisu bitni i ti ih nisi dovoljno optimirao. Jednostavno nakon dobre optimizacije nema takvih pomaka unutar rezultata, samo slabe stranice mogu tako letati. Rješenje dakle, da optimizuješ temeljito što misliš da je važno i onda neće varirati.
[ soman @ 24.06.2008. 14:25 ] @
Osnova sadrzaja nije menjana ali su redovno dodavane vesti,
Citat:
||NeX||: Bez velikog nagađanja - radi se o pojmovima koji nisu bitni i ti ih nisi dovoljno optimirao. Jednostavno nakon dobre optimizacije nema takvih pomaka unutar rezultata, samo slabe stranice mogu tako letati. Rješenje dakle, da optimizuješ temeljito što misliš da je važno i onda neće varirati.

Kako je 2 godine bila dobra pa odjednom nevalja, mislim razumem da obori poziciju ali da se sajt potpuno izgubi za trazeni pojam i to nije vazilo samo za moj sajt vec u prvih 10 sada ima svega 3-4 stara. Pojam nije nesto preterano jak ali se to nije desilo samo sa jednim sajtom, vec na par njih koji nemaju nikakve veze niti su pojmovi isti.
[ ||NeX|| @ 24.06.2008. 16:53 ] @
Citat:
soman: Osnova sadrzaja nije menjana ali su redovno dodavane vesti,

Kako je 2 godine bila dobra pa odjednom nevalja, mislim razumem da obori poziciju ali da se sajt potpuno izgubi za trazeni pojam i to nije vazilo samo za moj sajt vec u prvih 10 sada ima svega 3-4 stara. Pojam nije nesto preterano jak ali se to nije desilo samo sa jednim sajtom, vec na par njih koji nemaju nikakve veze niti su pojmovi isti.


Pa velim ti, zato što nisi ništa radio tj. nisi uradio SEO onda se mjenja, da imaš jak SEO nebi se ništa plaho mrdalo.
Jedino drugo što može biti je ako su ti sve domene na istom serveru, da ti je server blacklisted pa onda ti sve stranice označio isto black, ali to je toliko rijedak slučaj da sumnjam da je to.
Još što može biti ako si sve stranice ukrug polinkovao znaš prvu sa drugom, drugu sa trećom itd. onda ti može i to kazniti.
[ markos99 @ 01.07.2008. 01:51 ] @
Hm, sta se meni desava? Na Google-u su se moji novi pojmovi postavili ovih dana jako visoko, bas na vodecim pozocijama. Juce sam, recimo, imao oko 400 pojedinacnih ulazaka na blog (i preko 1000 "izlistanih" stranica), mada sam ranije imao i boljih rezultata. I zatim odjednom, moji pojmovi padaju ili nestaju, a primetio sam i da se gube iz one vodece naslovne celine pretrazivanja na Google-u (tu je samo naziv bloga, sto vas vodi na naslovnu stranu bloga, a ne na pojam koji ja zelim). Na drugoj strani, to se ne desava sa svim pojmovima, ali kao da juce-prekjuce "pogodilo" bas one koji su moji "aduti"?!
Sta da uradim pa da pojmovi ponovo budu normalno indeksirani, dakle sa punim nazivom teksta?! Inace, blog (www.tristacuda.blogspot.com) sada deluje malo "sareno" (razni sadrzaji), posto sam malo eksperimentisao, pre nego sto ga potpuno "disciplinujem" (radi nesto preko mesec dana), sa perspektivom da preraste u sajt.
Jako bih bio zahvalan na odgovoru!!!
[ ||NeX|| @ 01.07.2008. 15:01 ] @
Isti problem, nemaš linkove za to. Ako ganjaš za te duge naslove na našem jeziku, onda je do toga jer ti se pomjera sadržaj. Trebaš imati skračenu verziju na glavnoj strani, a punu samo na jednom linku, onda bi trebalo da bolje radi.