[ pancco @ 22.06.2008. 19:30 ] @
Znaci ima li sanse povratiti dragocene slike,pokusavao sam sa nekim programima a neta ali bez uspeha,vrlo vazne uspomene na coveka koga nema...
[ StORM48 @ 22.06.2008. 19:42 ] @
Ako je kartica samo formatirana i nije korišćena nakon toga, nađi Get Data Back for NTFS ili Drive Rescue. Sa jednim od njih možeš vratiti fotke.

E sad, ako si je nakon formatiranja nanovo koristio, onda od fotki nema ništa, nažalost.

Pozdrav

EDIT: potrebna je verzija GetDataBack for FAT, a ne "for NTFS". Greška.

[Ovu poruku je menjao StORM48 dana 22.06.2008. u 22:45 GMT+1]
[ pancco @ 22.06.2008. 20:14 ] @
Uf ala se istraumirah,sreca nista nije slikano,od xy poskidanih programa uspeo sam sa klix 1.0 ,hvala na brzom odgovoru i pomoci...
[ night-shift @ 22.06.2008. 21:39 ] @
I ja sam koristio Get Data Back For Fat i procenat uspešnosti vraćanja slika je 100% (naravno ukoliko ništa nije snimano posle formatiranja).
[ StORM48 @ 22.06.2008. 21:44 ] @
Uf, da bre! Izvinjavam se, lapsus je u pitanju. Većini ljudi preporučujem GetDataBack for NTFS (zbog toga što je većina sistema na NTFS particijama), ali je u ovom slučaju je neophodan GetDataBack for FAT, pošto se memorijske kartice formatiraju na FAT-u.

Pozdrav
[ IvoD @ 12.09.2009. 20:23 ] @
Ima li neki besplatan softver za vraćanje fotografija. Ja sam isprobao desetak besplatnih i ništa i 7-8 demo verzija koje su skenirale karticu i pronašle 282 fotogafije (čak i one koje sam namerno izbrosao i posle opet snimao) ali za oporavak traže kupovinu licence.
[ skorohaker @ 12.09.2009. 21:52 ] @
Ja sam dobre rezultate imao sa Easy Recovery Pro. Takav softver obično nije besplatan.
[ IvoD @ 13.09.2009. 10:53 ] @
Sve plaćene koje sam isprobao su dobri (bar u demo verzijama) a prosečna cena im je 50$. Poslednje sam isprobao Photo Recovery Genius i PhotoRescue PC 3.1.11 ali ja bi ipak (kao i većina) besplatne.
Nije mi jasno kako je aparat (ili program) uspeo da u memontu izbriše sve sa kartice (obično mu treba malo vremena, naročito ako je to preko 1 GB). Priključio sam aparat da prebacim materijal na računar i on se zaustavlja zbog istrošenih baterija. Kad sam promenio baterije i učključio ga za trenutak je prikazao snimke u formatu bmp umesto jpg ?????? i onda kolaps.