[ mr.zhile @ 23.06.2008. 00:31 ] @
Znam da ima mnogo slicnih tema ali sam odlucio da postavim temu za malenu pomoc!
Korisnik treba da iz comba izabere tabelku,zatim polje,pa u edit napise kriterijum za pretragu tabele.
Na formu imam 2 combo boxa,edit polje i baton.
Kod koji sam povezao za baton,kojim bi trebalo da se izvrsi upit je:
Code:

with SimpleDataSet1 do
begin
try
Close;
DataSet.Close;
dataset.CommandText:='';
DataSet.CommandType:=ctQuery;
DataSet.CommandText:=('select * from'+QuotedStr(TablesComboBox.Text)+
  'where'+QuotedStr(FieldsComboBox.Text)+'='+QuotedStr(Edit1.Text));
finally
DataSet.Open;
Open;
end;
end;

a prilikom pokusaja javlja se greska:

Project1.exe raised exceptoin class EDatabaseError with message'Tokon unknown-line 1,column 14''Department'

Inace da napomenem da sam projekat povezao sa bazom Employee.jdb koja se dobija uz Firebird!!!
Svaka pomoc je dobro dosla,HVALA NA POMOCI!!!!
[ chachka @ 23.06.2008. 01:23 ] @
bez QuotedStr i trebaju razmaci:
Code:
DataSet.CommandText:=('select * from '+TablesComboBox.Text+
  ' where '+FieldsComboBox.Text+'='+QuotedStr(Edit1.Text));

Ovaj poslednji QuotedStr ce nekad prolaziti a nekad ne u zavisnosi od tipa podatka.
[ chachka @ 23.06.2008. 06:29 ] @
@lucky666: Uopšte ne vidim potrebu da menjaš identitet i da postavljaš pitanja kao mr.zhile.... čak... to smatram vrlo nepristojnim i neprimerenim [ES] forumu.
[ mr.zhile @ 23.06.2008. 11:53 ] @
Citat:
chachka@lucky666: Uopšte ne vidim potrebu da menjaš identitet i da postavljaš pitanja kao mr.zhile.... čak... to smatram vrlo nepristojnim i neprimerenim [ES] forumu.

Nisam promenuo idntitet zbog nepristojnosti,jli da bi se pojavio kao novi lik samo sam prosto reinstalirao windows,a zaboravi sifru za mail koji sam prijavio i u tome je problem znam da glupo zvuci ali jbg
A kod koji si mi dao opet ne radi pokazuje gresku
Citat:

Project1.exe raised exceptoin class EDatabaseError with message'Tokon unknown-line 1,column 30';'

Ne kontam?