[ mojeKorIme @ 23.06.2008. 07:31 ] @
| Kako bih mogao napraviti sljedeći programcic:
- potrebno mi je da kontroliše da li je računar koji se pokušava konektovati na moj ima dozvolu za korištenje mreže (wireless/lan)
- da prikazuje promet koji je računar napravio
hvala na pomoci |
[ savkic @ 23.06.2008. 10:17 ] @
> - potrebno mi je da kontroliše da li je računar koji se pokušava konektovati na moj ima dozvolu za korištenje mreže (wireless/lan)
To već postoji u Windowsu, eventualno bi možda mogao pokušati pravljenjem Radius servera.
> - da prikazuje promet koji je računar napravio
Misliš na ostvareni saobraćaj? Potreban ti je neki mrežni drajver za takvu vrstu merenja što se ne može uraditi u Delphiju, jedino da nađeš neki gotovi (ako postoje) koji možeš kontrolisati iz tvog Delphi programa.
[ mojeKorIme @ 23.06.2008. 10:45 ] @
pa treba mi da mogu iz delphija kontrolisati racunare koji mogu pristupiti toj mrezi... npr da dozvoli jednoj IP adresi od 10 do 12 sati a drugoj od 12... pa cak koristeci i windows neke kontrole/servere...
[ stankons @ 23.06.2008. 10:51 ] @
Probaj nesto kao:
http://delphi.about.com/od/fullcodeprojects/l/aa112903a.htm
Secam se da sam video neku komponentu cini mis se, bas na about.com za rad sa mrezom, ali sad ne mogu da je nadjem, ali i ne znam da li bi mogla da uradi to sta ti trazis...
[ mojeKorIme @ 23.06.2008. 12:10 ] @
hvala ..ovo mi je pomoglo sto se tice pracenja saobracaja na mrezi..jos samo da mi se barem pribliziti problemu dopustanja konekcija na racunar:)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.