[ ultraKeen @ 23.06.2008. 10:34 ] @
Kupite monitor Samsung 971P, duplo skuplji od ostalih iz svoje 19 inca kategorije, slika naj, dizajn naj, sve naj - ali je stelka slike moguca samo softverski kroz spec.program MagicTune, tj. na monitoru nema ni jednog jedinog zivog dugmenceta u tu svrhu: ako bi da menjas sliku, e mora instalises MagicTune...

I instalisem ga ja na staroj mashini, i sasvim lepo radi stelka, vise nego sto sam ocekivao... Ali taj isti softver nece da se instalise na novoj masini, kaze ne svidja mu se video karta... i kad stvarno, a ono na:

http://www.samsung.com/Product...rs/magictune/magictune_06s.htm

stoji spisak grafickih procesora koji su podrzani programom, sto znaci - svi drugi mozete da ga duvate...

Odmah sam nasao na spisku procesor sa moje stare graficke, i odmah nisam nasao procesor sa moje nove graficke. Mislim da je to ipak mali bezobrazluk; kada sam kupovao monitor, niko iz radnje me nije upozorio na taj "mali" detalj da cu sliku moci da stelujem samo na odredjenim video-kartama... :\

I sta sad?

Posto mi se MagicTune u sustini svidja, a i ipak je fabricka preporuka Samsung-a, ostaje mi samo da stisnem zube i nabavim novu graficku sa odgovarajucim GPU-om sa spiska podrzanih. Nisam ja uopste nesto zahtevan po pitanju graficke (ne igram igice), ali sam zato zahtevan po pitanju buke: 'ocu graficku bez kulera!

I sad' treba ukrstiti taj moj skromni zahtev sa onom tabelom iz linka + domaci asortiman, sto po meni nije nimalo lako... :(

Ima li neko neki pametan predlog u vezi s'prethodnim?
Ili mozda neki drugi softver za stelku koji ne bira video-procesore...

(video karta na kojoj nece da mi radi MagicTune je: Gigabyte GV-RX24T256HP sa ATI Radeon HD 2400 XT cipom)
[ C.R.E.A.M. @ 23.06.2008. 15:01 ] @
Ati Catalyst Control Center
[ Binary Mind @ 23.06.2008. 18:20 ] @
Graficka bez kulera tj. hladnjaka bi jako brzo crkla od pregrejavanja. Graficka bez ventilatora je vec druga prica... One jesu tihe, ali se, sve jedno, dosta greju i cesce stizu na reklamacije nego one sa aktivnim hladjenjem Imao sam i ja problema sa MagicTune softverom, ali na zalost nisam mogao nikako to da reshim osim preko podesavanja iz nVidijinih i ATI-jevih drivera.
[ ultraKeen @ 23.06.2008. 21:04 ] @
Citat:
Binary Mind: Imao sam i ja problema sa MagicTune softverom, ali na zalost nisam mogao nikako to da reshim osim preko podesavanja iz nVidijinih i ATI-jevih drivera.

Resio si problem podesavanjem drajvera - u smislu instalacije MagiCtune-a ili u smislu podesavanja monitora bez MagicTune-a?
[ Binary Mind @ 23.06.2008. 22:00 ] @
U smislu bez MagicTune-a. Pa osnovna podeshavanja ti monitor sam odradi (monitor ima DVI gde ti nije potreban taster "auto" jer se sam monitor podesi) a finija podesavanja mozes da uradish preko podeshavanja iz drivera... Ako ti se to ne bude svidelo onda kupi karticu koju podrzava MagicTune i niposto nemoj da instalirash Vistu
[ ultraKeen @ 24.06.2008. 04:18 ] @
Citat:
Binary Mind: Ako ti se to ne bude svidelo onda kupi karticu koju podrzava MagicTune i niposto nemoj da instalirash Vistu :D

aaaaaaaa, taman posla, samo mi jos to treba... strogo XP SP2