[ torbica @ 24.06.2008. 03:34 ] @
http://www.mtid.sr.gov.yu/code/navigate.php?Id=864

Potpisan Ugovor za projekat "IT ZA SVAKOG"

Dr Aleksandra Smiljanić, ministar za telekomunikacije i informatičko društvo i prof. dr Dragan Domazet, dekan Fakulteta informacionih tehnologija, potpisali su danas u prostorijama Ministarstva ugovor o realizaciji projekta "IT ZA SVAKOG".

"IT ZA SVAKOG" predstavlja dosad najveći projekat iz oblasti e-učenja u našoj zemlji. Cilj projekta je obrazovanje velikog broja građana Srbije iz oblasti kompjuterskih tehnologija. Kursevi koji budu raspoloživi pokrivaće različite oblasti kompjuterskih tehnologija i sve nivoe znanja. Kursevi će biti urađeni po ECDL (European Computer Driving Licence) programu.

Važno je naglasti da, kao što i samo ime projekta "IT ZA SVAKOG" kaže, ne postoji ograničenje u tome ko može pohađati ove kurseve, a svi kursevi će biti besplatni.

Ugovor je finansiran iz Nacionalnog investicionog plana, a vrednost projekta je oko 17 miliona dinara.

Ovom prilikom, ministarka Aleksandra Smiljanić je istakla: "Učenje i rad na daljinu, kroz Internet, izuzetno su pogodni, naročito za građane koji žive u manjim mestima koja nemaju svoje univerzitete i obrazovne centre. U Srbiji i u svetu postoji velika tražnja za stručnjacima u oblasti informatike. Kroz projekat “IT ZA SVAKOG” ubrzavamo rast broja stručnjaka u ovoj oblasti koji su preko potrebni."

“Vrlo smo ponosni što je Fakultitet informacionih tehnologija dobio priliku da projektom " IT ZA SVAKOG ", doprinese informatičkom opismenjavanju najšireg skupa građana. Portal "IT ZA SVAKOG " nudiće građanima besplatne kurseve za pripremu kandidata za polaganje ECDL testova, tj. dobijanje " Evropske kompjuterske vozačke dozvole". Takođe, portal će nuditi i 7 besplatnih kurseva iz programiranja. IT opismenjavanje građana je preduslov za razvoj informacionog društva, te sam ponosan što će FIT dati svoj doprinos ovom cilju. Očekujem da će u periodu od 10 godina oko 500.000 građana koristiti naše kurseve”, rekao je ovom prilikom prof. Domazet.
[ jablan @ 24.06.2008. 08:22 ] @
Par njih će kupiti stan i dobar auto i to je to.
[ miksi @ 24.06.2008. 13:20 ] @
Shto bash taj FIT? Kada je bio tender za taj projekat jer 17 miliona nije 17 hiljadarki ?
[ komad @ 12.09.2008. 19:41 ] @
Da li neko zna shta bi sa ovim?
Da li se radi na tome, ima li neki portal i sl?
[ drdrksa @ 13.09.2008. 13:58 ] @
Evo informacija koje sam dobio :

"Projekat je jos uvek u povoju, jos nisu podeljene nikakve aktivnosti i ne zna se kada ce poceti. Ministarstvo za telekomunikacije je usporilo i ostale projekte, ne samo ovaj".