[ parmin @ 26.06.2008. 21:41 ] @
Kupio sam pre par godina ovaj disk i nekoliko puta sam brisao kompjuter i brisao ovaj program i ponovo ga instalirao. Normalno da sam svaki put morao da tražim lozinu za instalaciju. Međutim, zadnji put kada sam čistio kompjuter i obrisao ovaj program i hteo sada da ga ponovo instaliram, neće da mi da žutu ikonicu, za razliku od ranije, kada sam je uvek dobijao. Da li mi sada fali neki program za podršku ili šta drugo ne znam. Pomagajte!
[ parmin @ 05.07.2008. 06:12 ] @
Halo drugari! Čita li neko ovo. Može li mi ko pomoći?
[ Jbyn4e @ 05.07.2008. 07:27 ] @
http://www.contact.co.yu/
imas sve telefone i emailove pa lepo pitaj. Ljudi daju podrsku za to.
[ parmin @ 08.07.2008. 21:34 ] @
U redu je to. Pitao sam ih i čovek mi lepo kaže, problem je kod mene u kompjuteru. Rekoh ja gore, da sam ranije kada bih to instalirao dobijao ikonicu, a sada nemogu da dobijem ikonicu. Fali nešto u instalaciji windowsa, samo ja ne znam šta. E tu bi neko trebao neki savet da mi da.
[ Lekinobarac @ 29.01.2009. 16:25 ] @
Ja sam vlasnik ovog programa od 2004.godine. Imao sam iste probleme kao i ti. Meni se ovo dešavalo i u toku rada (onako iz čista mira). Naravno uvek sam ja bio kriv i problem je u mom računaru. Odgovore obično dobijaš od veoma nervoznog činovnika koji ume da bude i bezobrazan, a ne od samog vlasnika.

Meni se ovaj problem događao kada menjam veličine paricija HD-a na kome je instaliran, kod dodavanja drugog novog HD-a, ....

Vlasnik firme je Prof. Duško Radićić i veoma je ljubazna osoba. Pokušaj da od njega zatražiš nov serijski broj, ali sa tačnim podacima iz računa sa kojim je kupljen program. Njegova stara adresa je [email protected] - sada je verovatno [email protected]. (može i [email protected])

Od pre jedno godinu dana, nov serijski broj mogao se dobiti i preko mobilnog telefona (063 517 622). Pošalje se SMS-om: ime, prezime i nov generisani broj iz instalacionog menija. Meni su slali vrlo brzo odgovor - najduže za 1 sat.

Bilo je toliko prepirke da sam dobio i drugi komlet CD+Disketa i opet isti problemi ????????
*********************************************************************************************************************
SADA ONO GLAVNO:
Prvo morate da istalirate program sa CD-a. Kada se zatraži disketa ubacite je u drajv. Kada se pojavi greška u meniju postoji rubrika UTISAK. U nju unesite svoj problem i pošaljite je na ime Duška Radišića putem e-maila. Ne smete nikako da editujete serijski broj koji je u tom trenutku generisan. NA OSNOVU TOG BROJA DOBIJATE NOV SERIJSKI BROJ.

Ja sam uvek dobijao nov serijski broj (događalo se više od deset puta). Morate da unesete tačne podatke sa računa sa kojim je kupljen program. Bez ovog podatka nećete dobiti ništa !!!!
********************************************************************************************************************
Pre jedno godinu dana pojavio se torrent sa "razbijenim" programima Contact TOOLS 2 i 4. "Razbijanje" verzije 2 je odlično urađeno i radi, ali verzija 4 ne. Loše je skunut sadržaj diskete.

Čuo sam da je sve prepakovao u novu verziju i da je ona bez diskete!!! Sve je na jednom CD-u.