[ nesa_elektron @ 27.06.2008. 20:49 ] @
Ima li ko program Visual CamScript za animaciju putanje alata za programe pisane APT-u?
Na sajtu CNC Focus nije moguće skinuti je (postoji neki problem), pa ako neko već ima ovaj program
(veličina je oko 3 Mb), bio bih mu zahvalan.
[ ivostar @ 28.06.2008. 13:01 ] @

-imam program NC VERIFAY za SIMULACIJU putanje alata 3 AXSIS koji moze koristiti CLF file izlaz i APT standardni ISO

- mislim da APT cl-file je standard za citanje pozicija alata osim u nekim postprocesorskim komandama koje nisu toliko bitne za verifikaciju osim definicije CUTTER koju mozes sam dodaiti u pitalici nc-verifay PROGRAMA

-DEFINICIJU SIROVINE DIMENZIJE I POZICIJU dajes pre startovanja verifikacije

-SIMULACIJA KRETANJA SAMIH DELOVA CNC MASINE program ne PODRZAVA -cena takvog je veca

-MULTIAXSIS simulaciju 5-osno glodanje ne podrzava jer ta verzija je takodje skuplja

## da se razumemo program moze koristiti za simulaciju putanje alata a ULAZNI podatak mu je :
- standardni NC cod
- ili standardni CL FILE /svih CAD softwera osim MASTERCAM jer on ima poseban clfile zapis./

mislim da izlaz APTCLFILE tvog rada bi mogao ovaj program /NC VERIFAY da zavrsi posao /
za potvrdu toga posalji mi aptclfile izlaz i dim. sirovine i precnik alata upotrebljenog u tom programu pa da ti potvrdim
uspesnost verifikacije

[email protected]
pozdrav Ivan
[ aleksim @ 28.06.2008. 22:11 ] @
Davno bese... mislim da sam jednom ucitao APT file u CATIA modul za cnc
masine i dobio putanju alata.