[ Vladokv @ 28.06.2008. 10:51 ] @
Da li znate koji materijal solidno provodi struju (bar kao grafit) da je providan i u čvrstom agregatnom stanju? |
[ Vladokv @ 28.06.2008. 10:51 ] @
[ veselinovic @ 28.06.2008. 13:24 ] @
LED od posoljene vode, jedino je problem kako ga drzati na nekoliko stepeni ispod nule.
[ sokrad @ 28.06.2008. 17:09 ] @
Napisi otrilike za sta ti treba i koje uslove pored ovih treba da zadovolji (ako ima jos neki).
[ Billy_boy @ 02.07.2008. 01:17 ] @
Citat: veselinovic: LED od posoljene vode, jedino je problem kako ga drzati na nekoliko stepeni ispod nule. Jesi li siguran za ovo? Znam da u otopini struju vode ioni, a u ledu se oni ne mogu kretat. [ Vladokv @ 02.07.2008. 12:37 ] @
Citat: Napisi otrilike za sta ti treba i koje uslove pored ovih treba da zadovolji (ako ima jos neki). Bilo bi lepo da može da se savija, bilo bi fancy da uradim kabl koji je providan, i još neka modovanja po kompu u kombinaciji sa ledicama. To bi dalo unikatnost. Ako je preskupo, onda bih voleo da znam koji je to materijal čisto iz znatiželje [ JankoNIS @ 02.07.2008. 12:41 ] @
I taj provodno-providni kabl koji razvodis po kucistu moras nekako da izolujes da ne dodje u kontakt sa metalom, pa opet nece ici kako si ti zamislio.
[ Vladokv @ 02.07.2008. 15:47 ] @
To ću lako da rešim, nije u kompu 1 kV, ako ništa, bar celotejpom za početak. Providnih izolatora ima dosta i to raznih
[ rsinisa @ 02.07.2008. 21:35 ] @
Citat: veselinovic: LED od posoljene vode, jedino je problem kako ga drzati na nekoliko stepeni ispod nule. Koliko je meni poznato, pravljenje pitke vode iz morske upravo se zasniva na zamrzavanju vode jer tada u ledu nema soli. Pozdrav. Sinisha [ rsinisa @ 02.07.2008. 21:43 ] @
Citat: Vladokv: Bilo bi lepo da može da se savija, bilo bi fancy da uradim kabl koji je providan, i još neka modovanja po kompu u kombinaciji sa ledicama. To bi dalo unikatnost. Ako je preskupo, onda bih voleo da znam koji je to materijal čisto iz znatiželje Za par dana, ako sve bude islo po planu, trebalo bi da mi stigne nesto slicno tome sto ti trazis - zica koja celom svojom duzinom svetli, a moze i da se savija. Pogledaj link: http://www.glowire.com/ ili http://www.youtube.com/watch?v=MBpl0xeIXec [Ovu poruku je menjao rsinisa dana 02.07.2008. u 22:54 GMT+1] [ Rodeon @ 02.07.2008. 23:39 ] @
Odakle si naruchio te provodnike koji svetle?Kolika je cena odprilike?
[ ELTI @ 03.07.2008. 08:09 ] @
Okanite se ljudi corava posla...znate li vi kolike su struje u kompjuterima, bez bakarnih kablova nema nista.....O svjetlecim kablovima nemojte ni razmisljati jer ti kablovi nisu napravljeni da sluze kao provodnici, vec svijetle prolaskom visokog napona kroz njih. Osim toga ako imate viska vremena i novca imate mnogo mogucnosti da ulozite u poboljsanje performansi kompjutera. Kompjutor nije novogodisnji bor ili cirkuski rekvizit...Zato nemojte gubti dragocjeno vrijeme oko nevaznih stvari.
[ rsinisa @ 03.07.2008. 09:40 ] @
Da, zaboravio sam da kazem to sto rece ELTI, to nije klasicna zica za provodjenje struje, to je svetleca zica koja sluzi samo u svrhu dekoracije. Informacije koje trazis dobices na PP.
[ Vladokv @ 04.07.2008. 14:37 ] @
Znam da su struje u kompu vrednosti manje od 40A. To su struje mnogo veće nego što se obično koriste po domaćinstvu. Ova žica je dobra fora, stvarno!
@ ELTI Zavisi šta je kome važno a šta nevažno, nismo svi isti Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|