[ zdinki @ 28.06.2008. 12:40 ] @
| Pozz svima.Imam podignut Mikrotik. Namestem je da dhcp automatski korisnicima dodeljuje IP adrese. Na njemu je podignut i hotspot imam i radius server. E sad, sta se desava. Dhcp dodeli IP adrese korisnicima, ja ih vidim u mikrotiku, oni ostvaruju kuci konekciju, ali je problem sto ne mogu da se loguju na mrezu. nemaju nista. Probam da pingam korisnike u winboxu ali ne mogu ni to. To je moj problem. Molim Vas pomozite ako znate u cemu je problem. To mi se desava svremena na vreme, pa onda sve samo proradi, ali isto tako se i samo vrati. |
[ Kolins Balaban @ 28.06.2008. 12:46 ] @
provjeri dobro mrezu. da neko od korisnika nije digao jos jedan hotspot, koji pohvata usere umjesto tvog hotspot-a.
[ zdinki @ 28.06.2008. 13:11 ] @
imam u mrezi 3 MT, dva su mi za linkove (jedan za net, drugi je server za chat, game server, winamp, preko njega se ide i radius server) i svi se vide sve je ok kao i uvek.Ja dobijam net kroz link (linkovi su na 5.8) i sve radi, ali korisnici nista. U winboxu vidim da da i omni(antena za klijente je na trecem MT na silosu) radi jer korisnici dobijaju IP adrese od dhcpa, ali ne mogu da ih pingam, i oni se ne mogu ulogovati. Iskljucim hotspot i opet isto, ukljucim nece. Da li neko zna, sta bi moglo da bude? Javite mi hitno.
[ zdinki @ 28.06.2008. 17:50 ] @
Nije valjda da niko ne zna resenje za ovaj problem???
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.