[ klipan2 @ 29.06.2008. 17:32 ] @
Postovani forumasi,imam problem kako da sastavim dve particije istog HDD na Windowsovom Disk managmenty.U sistemu pretrage nisam mogao da nadjem slicnu temu.Pozdrav
[ HamoHapic @ 29.06.2008. 18:31 ] @
Installiraj Parition Magic
[ Flash411 @ 29.06.2008. 19:11 ] @
Mozes sa partition magic,ali obavezno napravi backup da nebi poslije bolila glava.
[ klipan2 @ 29.06.2008. 21:47 ] @
Hvala vam.ali sa ovim programom sam se jednom opekao.Dali moze sa ovim Windowsovim Disk Managmentom.
pozdrav
[ Rekla Kazala @ 29.06.2008. 21:55 ] @
Takodje predlažem da instaliraš Partition Magic i da proučiš uputsvo da se nebi opekao :-) Bolje da pitam kako si se to opekao pa da dobiješ uputstvo da ne napraviš istu grešku. Ali u suštini napravi backup D particije (ili još bolje obe ako imaš mogučnosti). Jedno upozorenje je na svom mestu. Ako imaš instalirane programe na D onda ti ni backup nepomaže. Moraćeš programe da instaliraš ponovo.
[ s i r o m a @ 30.06.2008. 00:57 ] @
nemoj da instaliras nikakav program za particionisanje
skini hajrens but (9,5 najnoviji)
dobices .iso fajl negde oko 100mb
narezes to - napravis butabilni disk
bas sam pre neki dan podelio c particiju od 110 gb na dva dela jer mi treba dodatni prostor za jos neke dvd9-ke
lepo butujes sa hajrens but cd-om i "instaliras" u memoriju (programi sa hajrens buta zauzimaju oko 50mb ram-a) partition magic
to ce malo duze da potraje 5-10 min.
interfejs je skoro isti kao da si instalirao na c particiju partisn medzik
e sad lepo formatiras te dve particije
i dobijes slobodan prostor od koga napravis jednu particiju
posle preimenujes drajv leters iliti slovne oznake particija i to je to ...
p.s. - bekap svih podataka na bilo kojoj particiji koji zeliz da resajzujes je obavezna stvar
svaki drugi nacin od gore navedenog je vrrrrlooooooooooooooo rizican

mod:izmjenjen dio koji krsi clan 14. pravilnika

[Ovu poruku je menjao Flash411 dana 30.06.2008. u 10:54 GMT+1]