[ cadjos @ 29.06.2008. 22:30 ] @
Pozdrav Htio bih da vas pitam da li neko zna rjesenje za gornji naslov? Imao sam predinstaliranu Vistu na laptopu sa SATA HDD-ovima i jedva sam uspio da pronadjem pravi drajver za XP da slipstrimujem u XP pomocu nlite. Kada sam napokon to uspio i instalirao xp uspjesno sada mi se samo XP pokrece nikako ne mogu da dodjem do viste. XP sam instalirao naravno na drugi slobodan disk. Sada nemam drajver za zvucnu karticu i nemam zvuk na laptopu kod XP-a. Nasao sam odgovarajuce drajvere za grafiku pa sad ona radi fantasticno, ali zvuka nema pa nema. Kontaktirao sam HP (posto sam ga iz amerike dobio) da mi oni posalju potrebne drajvere za zvucnu i dobio sam ih (micosoft UAA i realtek HD). Instaliram prvo UAA, restart, NISTA. Instaliram realtek HD neki drajver koji su midali na osnovu serijskog broja mog racunara, opet NISTA. Moram reci da sam pokusavao sa nekim programom VistaBootPro 3.3.0 da dodjem do XP-a prvo (jer prvi put i drugi cini mi se, mogao doci do viste i instalirati VistaBootPro ) pokusavao doci do XP-a i uspio sam no posle tih dva-tri puta vise nisam mogao da dodjem do viste! Nemam pojma sta se desilo. Nemam instalacioni disk od Viste nego samo od XP-a. Nakon silnih neuspjelih pokusaja da osposobim barem zvuk na XP-u odustao sam od XP-a. Sada bih samo da vratim vistu i da radim na njoj kakva je takva je! Moze li mi ko pomoci kako doci do viste, ne interesuje me zivot XP-a vise. Ionako nece da radi na mom laptopu kako treba kao i mnogi drugi hardver koji je u njemu za koji takodje nemam drivere!!! Nemojte samo da mi kazete koristi malo pretragu. Jer koristim je vec par dana citajuci kao lud prvo oko zvuka pa onda oko dualboot programa za vistu i xp pa onda malo-malo vidim kako je neko unervozio i odmah na vec drugom-trecem postu napisao "pa koristi malo pretragu" i na kraju sam odustao od "pretrage" jer za moj problem ja jednostavno nisam nasao rjesenje! Postoji nekoliko slicnih problema ali ni jedno od datih rjesenja meni nije pomoglo. Nisam uspio ni pomocu trikova da napravim dual boot, niti sad mogu da dodjem do viste! [Ovu poruku je menjao cadjos dana 29.06.2008. u 23:51 GMT+1] [Ovu poruku je menjao cadjos dana 29.06.2008. u 23:52 GMT+1] |