[ todra @ 30.06.2008. 08:10 ] @
Prilikom pokusaja butovanja sa liveCD PCLiuxOS2007 na novom racunaru sa SATA II DVD i HDD jedinicama dobijam sledecu poruku (obojenu crveno): === Searching for the loop image: [DONE] ERROR: Unable to mount the livecd Dropping you to a limited shell === i boot-ovanje se prekida pa ne mogu (ne znam) da instaliram ovu distribuciju Linux-a. Ovaj liveCD uspesno sam pokretao na mnogo slabijim masinama, ali su imale PATA DVD, odnosno HDD. Probao sam i stariju verziju distribucije Mepis (3.5) koja takodje nije prosla boot a poruka je da ne moze da nadje fajl sistem. Kubuntu 8.04 distribucija na odgovarajucem liveCD prolazi. U BIOS-u sam ukljucivao i iskljucivao Native mod. Na racunar sam uspesno instalirao WIN XP. Sta dalje sa PCLiuxOS2007 (bas mi se dopada)? I jedno pitanje u vezi win modema (za Dial-Up) pod Linux-om (gore navedene distribucije): Koji model (sa kojim cipom) je uspesno (provereno u praksi) moguce instalirati (naci drajvere i da postupak nije rezervisan samo za eksperte)? Pozdrav. |