[ stimar @ 30.06.2008. 09:28 ] @
Kupio sam notebook koji je imao Freedos. Hteo sam da instaliram XP i nikako da formatiram prvih 7.8G. Uspeo sam sa Partition magic-om da iskoristim ostatak diska ali se razmisljam da kasnije nemam problema zbog toga sto je jedan deo diska nevidljiv za XP.
[ Catch 22 @ 30.06.2008. 18:40 ] @
Citat:
stimar: Kupio sam notebook koji je imao Freedos. Hteo sam da instaliram XP i nikako da formatiram prvih 7.8G...

Da li si baš 100% siguran da se radi o "7.8G"?
Proveri da slučajno ne piše 7.8MB
??!

PS
Partition Magic (koji svi ovde izgleda "mažete na leba za doručak") ti u celoj priči uopšte nije potreban, a možeš samo posle da naletiš na neočekivane probleme...
[ stimar @ 01.07.2008. 07:02 ] @
U pitanju je 7.8GB
Kako bi mogao "LOW LEVEL FORMAT"?
[ Catch 22 @ 01.07.2008. 08:54 ] @
^ Pa jedino čekićem i štemajzlom!
Stavi instalacioni CD za XP, butuj sa njega i tokom instalacije ukini prvo sve postojeće particije.
Ako želiš da imaš više particija, onda takođe iz instalacione procedure definiši samo sistemsku particiju i na nju instaliraj Windows.
Posle završene instalacije iz Windows Management Console obradi ostali neparticionisani deo po želji.
Krekovani Partition Magic, Low Level Format i ostale "specijalne metode" najbolje zaboravi!
[ calexx @ 01.07.2008. 09:12 ] @
Najbolje je da za početak napišeš šta znači ono ... nikako da formatiram prvih 7.8G. Kako si pokušao i zašto nije uspelo? Inače se ovde lako poteže LL format a to se ipak radi kada je disk takoreći otpisan pa čisto pre nego se baci. Slično je i sa Partition Magicom, jedina korisna upotreba je da se neka particija skrati ili proširi na račun druge. Nema potrebe da se koristi (a može da bude i rizično) za obično formatiranje particija.
[ herzog @ 29.07.2010. 14:28 ] @
Suprotno od topic-starteta, ja bih hteo da postavim FreeDos na disku na kome je ranije bio Linux
kome je nesto pobrljavljeno prilikom stavljanja Grub Loadera, a i extended particija je prikazano u CfDisk kao 0-te velicine.

Jel ima FreeDos neku alatku za pripremu diska za njegovo postavljanje>?